اين روزها ماهي قزلآلا - چه از نوع رودخانهاي و چه از نوع پرورشي - طرفداران زيادي دارد
و باتوجه به اينكه نوع پرورشي آن در تمام فصول سال همواره در دسترس است، اغلب افراد از اين نوع آن – كه درشتتر هم هست– استفاده ميكنند.
اين ماهي علاوه بر نوع پرورشي در رودخانههاي كشورهاي اروپاي شرقي نيز
به وفور يافت ميشود و گوشتي قرمزتر از انواع ايراني دارد. در ضمن يكي از غذاهاي رايج در اين كشورها و درواقع شبهجزيره بالكان نيز هست. شما ميتوانيد اينبار ماهي قزلآلاي ايراني را با روش بالكاني امتحان كنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 4 قاشق سوپخوري كره
- يك قاشق سوپخوري شويد خردشده
- يك قاشق سوپخوري جعفري خردشده
- 4 عدد فيله ماهي قزلآلا
- 3 تا 4 قاشق سوپخوري آب ليموترش
- نمك و فلفل به مقدار لازم
توضيح: باتوجه به اينكه قزلآلاهاي ايراني گوشتي به قرمزي انواع بالكاني ندارند، شما ميتوانيد مقداري پودر زعفران نيز به آنها اضافه كنيد تا هم رنگ زيباتري داشته باشند و هم خوشطعمتر شوند. براي اين منظور، مقدار نصف قاشق چايخوري پودر زعفران كافي است.
طرز تهيه:
1 - كره را در كاسه فلزي كوچكي بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا آب شود.
سپس آن را به كاسه بلورياي منتقل كنيد. حالا با اضافهكردن شويد، جعفري، نمك، فلفل و زعفران آن را مزهدار كنيد.
2 – اگر ميخواهيد ماهي را در روغن سرخ كنيد، تابهاي آماده كرده و پس از ريختن مقداري روغن در آن، فيله ماهيها را در كف تابه بچينيد، در غير اين صورت، آن را روي سيني ميلهاي فر يا دستگاه ديگر مخصوص گريلكردن قرار دهيد و پس از آن، با استفاده از قلمموي آشپزخانه سطح هريك از فيلهها را به مخلوط كرهاي آغشته كنيد و روي ديگر فيلهها را نيز برگردانده و به همين صورت مخلوط كرهاي را بر آنها بماليد.
3 - براي گريلكردن ماهي حدود 10 دقيقه زمان لازم است. پس از آنكه ماهيها خوب پخته شدند، آب ليموترش را روي آنها ريخته و همراه سبزيجات
سرو كنيد