آشپزي- كاچي ازجمله دسرهاي سنتي ايراني است كه در بعضي از مناطق جنوبي كشور و همچنين آذربايجان، آن را در روزهاي عاشورا و تاسوعا به عنوان نذري ميپزند.
اين دسر گرم و پرانرژي در روزهاي سرد زمستاني كه عزيزانتان به خوردن مواد مقوي و شيرين نياز بيشتري دارند، بسيار مناسب است.
مواد لازم:
- آرد برنج، يك قاشق سوپخوري
- آرد گندم، يك پيمانه
- كره، 100 گرم
- شكر، 2 پيمانه
- گلاب، يك استكان چايخوري كوچك
- زعفران ساييدهشده، يك قاشق مرباخوري
- آب، 3 پيمانه
طرز تهيه:
1 - ابتدا در يك قابلمه استيل آب و شكر ريخته و روي حرارت ملايم اجاقگاز قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا شكر در آب حل شود، سپس زعفران را اضافه كنيد و بعد از گذشت چند دقيقه، گلاب را بيفزاييد. بعد از اينكه شيره حالت قوام يافته پيدا كرد، شعله اجاقگاز را خاموش كنيد.
نكته1: شيره قوام يافته بايد مانند شيره مربا غليظ و كشدار شود.
نكته2: گلاب را در مرحله پاياني قوامآمدن شيره اضافه كنيد تا عطر آن از بين نرود.
2 - كره را در يك قابلمه متوسط ريخته و روي حرارت ملايم اجاقگاز قرار دهيد. پس از اينكه كره آب شد، آرد گندم را بيفزاييد و مرتب هم بزنيد تا آرد تغييررنگ پيدا كرده و طلايي متمايل به قهوهاي شود.
حالا نوبت به اضافهكردن آرد برنج است. پس از اينكه آرد برنج را نيز افزوديد، مخلوط آردي را روي حرارت ملايم اجاقگاز آنقدر هم بزنيد تا مخلوط سرخ شود.
نكته: براي اينكه از كافيبودن ميزان سرخشدن اين مخلوط آردي مطمئن شويد، با يك قاشق چايخوري كمي از آرد سرخشده را داخل آب بريزيد؛ اگر حباب از آن خارج شد، به معناي سرخشدن آرد است.
3 - پس از آمادهشدن آرد، شيره را به آن اضافه كنيد و مرتب آن را روي شعله ملايم اجاقگاز هم بزنيد. اين مدت زمان حداقل يكربع به طول ميانجامد.
4 - در اين مرحله بايد كاچي را دم كنيد. بنابراين قابلمه را روي شعلهپخشكن قرار داده و روي در آن دمكني بگذاريد. حالا اجازه بدهيد تا حدود نيم ساعت الي 45دقيقه كاچي دم بكشد. بعد از اين مدت آن را در ظرف موردنظر بريزيد و سرو كنيد.
نكته: غلظت كاچي بايد مانند فرني نه خيلي سفت و نه خيلي شل باشد.