رازيانه گياهي است که در مناطق کوهستاني اما گرم رشد مي کند اين گياه در کنار جاده ها و راه آهن ها و تاکستان ها و... رشد مي کند و به نظر مي رسد بومي جنوب شرقي آسياست که البته به صورت وحشي در بيابان هاي اروپاي مرکزي، آفريقاي جنوبي، چين و ژاپن نيز مي رويد.
اين گياه براي داروهاي ضدتشنج و ضدالتهاب مورد استفاده قرار مي گيرد و طبيعتي گرم دارد.
اين گياه را به صورت نارس مي چينند و در جايي گرم قرار مي دهند تا رسيده شود.
از خشک کرده اين گياه جهت تهيه داروهاي ضدتشنج و اسپاسم استفاده مي شود ولي در مناطقي همچون همدان، کردستان ،کرمانشاه و ساير نقاطي که اين گياه مي رويد اهالي منطقه به صورت رازيانه ترشي از آن استفاده مي کنند.
اين گياه جهت شيردهي مناسب است ولي نبايد زياد از آن استفاده شود. اشتهاآور نيز شناخته شده است.
? مواد لازم:
? رازيانه تازه يک کيلوگرم
? سرکه به ميزان لازم
? نمک يک قاشق غذاخوري
? طرز تهيه:
رازيانه را از دسته ساقه اي آن نبايد جدا کرد؛ ابتدا با قيچي دسته دسته آن را بريده و داخل ظرف ترشي گذاشته شود بعد هم سرکه و نمک به آن اضافه شود.
اين ترشي بعد از يک هفته قابل استفاده است براي سبز ماندن اين ترشي مي توان از «کادکبود» استفاده کرد.
براي اين کار ابتدا مقدار کمي کادکبود را داخل قابلمه ريخته و بعد از اضافه کردن آب به آن روي شعله ملايم گذاشته شود، سپس رازيانه سبز را داخل آن ريخته و فقط چند دقيقه اي آن را مي جوشانيم و بعد از صاف کردن آب روي آن سرکه و نمک مي ريزيم.
منبع:www.vista.ir /ع