مواد لازم:
مرغ بدون استخوان پوره شده نيم کيلو
چيپس سيب زميني خرد شده 5/1 بسته
نخود فرنگي نصف پيمانه
پياز رنده شده 1 عدد
هويج رنده شده 1 پيمانه
کره (اختياري) 100 گرم يا کمتر
نمک، فلفل، زعفران دم کرده به ميزان لازم
تخم مرغ 1 عدد
طرز تهيه:
اين غذا براي 4 نفر مناسب است. اگر به عنوان پيش غذا استفاده شود براي 10 - 15 نفر مناسب است.
ما از سينه مرغ استفاده ميکنيم که چربي ندارد براي همين کساني که دوست دارند غذا کمي چرب باشد ميتوانند از کره استفاده کنند.
چيپس را ميتوانيم آماده اش را تهيه کنيم يا خودمان سيب زميني را با رنده هاي رنده کنيم و شسته و با روغن فراوان سرخ کنيم.
چيپس خرد کرده را داخل سيني فر که داخلش کاغذ روغني پهن کرده ايم ميريزيم.
مرغ را که شسته و آبش را گرفته ايم خرد ميکنيم و داخل چرخ گوشت يا دستگاه غذاساز خرد ميکنيم. پياز رنده شده که آبش را گرفته ايم را به گوشت اضافه ميکنيم و مخلوط ميکنيم.
هويج خرد شده را هم به مواد اضافه ميکنيم.
اگر دوست داريد طعم غذا شيرين نباشد ميتوانيد از هويج کمتري استفاده کنيد.
نخود فرنگي را هم اضافه ميکنيم.
اگر از کره استفاده کنيم در اين مرحله کره خرد شده را هم اضافه ميکنيم ما در اينجا تقريباً 50 گرم کره استفاده ميکنيم.
تخم مرغ کامل را اضافه ميکنيم.
زعفران دم کرده هم اضافه ميکنيم.
براي دم کردن زعفران ابتدا پودر زعفران را داخل فنجان يا پياله ميريزيم بعد تقريباً يکي دو قاشق آب جوش ميريزيم و روي بخار سماور يا در مايکروفر با کمترين قدرت 3 - 2 دقيقه ميگذاريم دم بکشد.
اگر زعفران در دسترس نباشد مشکلي نيست طعم غذا عوض نميشود.
اگر نخود فرنگي در دسترس نباشد ميتوان به جاي آن از مغز پسته يا کنسرو ذرت استفاده کرد. ميتوان از کنسرو ذرت در کنار نخود فرنگي هم استفاده کرد.
نمک و فلفل سياه هم اضافه ميکنيم.
مواد را خوب مخلوط ميکنيم. ميتوان با دست هم مواد را خوب ورز داد.
مواد آماده شده را روي چيپس ميريزيم و مواد را تقريباً در وسط به حالت مستطيل جمع ميکنيم.
سعي کنيد مرغ فقط روي چيپسها قرار بگيرد و روي کاغذ يا سيني نريزد.
کناره هاي کاغذ را گرفته و بلند ميکنيم تا تمام چيپسها به مواد بچسبد و مواد در مرکز کاغذ قرار بگيرد به حالت عمودي.
بقيه چيپس را هم روي مواد ميريزيم و با دست کمي فشار ميدهيم تا به مواد بچسبد.
اين غذا را در اين مرحله به هر شکلي ميتوانيم فرم دهيم.
غذاي ما آماده است آن را داخل فري که از يک ربع قبل گرم کرده ايم با دماي 200 درجه سانتي گراد ميگذاريم به مدت نيم ساعت بپزد.
اگر کسي عجله داشته باشد ميتواند فر را با بيشترين درجه روشن کند و غذا را طبقه بالاتر از طبقه وسط که به طبقه بالا نزديک باشد قرار دهد و کف فر را با آخرين درجه روشن کند در اين حالت در زمان حدود 20 دقيقه پخته ميشود.
با خلال چوب يا نوک چاقو ميتوان امتحان کرد که اين غذا پخته شده يا نه يعني اگر از جايي که خلال ميزنيم آب بيرون بيايد نشانه نپختن است و اگر از محلي که چاقو يا خلال را فرو ميکنيم آبي بيرون نيايد يعني غذا پخته و آماده است.
بعد از اينکه از فر بيرون آورديم و خنک شد به صورت رولت برش ميزنيم و با خيارشور و گوجه فرنگي تزئين ميکنيم.
منبع: آشپز ايراني