جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
اسرار خانه داري
-(2 Body) 
اسرار خانه داري
Visitor 487
Category: دنياي فن آوري

فرش و نگهداري از آن

براي تشخيص فرش اکروليک از پروپلين:

نکته ي 1-براي اينکار مي توانيد از دو انگشت خود استفاده کنيد. لاي فرش را باز کنيد و به نخهاي فرش نگاه کنيد. اگر نخ فرش تاب داشته باشد. مطمئن باشيد که جنس نخ فرش اکروليک است و اگر نخ فرش تاب نداشته باشد و مانند پشم باشد جنس فرش پروپلين است. يعني درصد پلاستيک آن بالا است، هميشه سعي کنيد فرشي را تهيه کنيد که جنس آن اکروليک باشد.

چند نکته در مورد فرش:

نکته ي 2-اولاً هر دو روز يکبار فرشها را بايد جارو کنيد و هر هفته
يکبار کيسه اي را که براي فرش گذاشته ايد خيس کنيد و کاملاً روي تمام قسمتهاي فرش بکشيد. تا اگر در اين هفته کثيف شده است، تميز شود و هر سال يکبار هم بايد فرشها راکاملاً بشوييد.

اشياء سنگين روي فرش:

نکته ي 3-اگر اشياء سنگيني را براي مدت طولاني روي فرش گذاشته ايد و حال جاي اشياي سنگين گود افتاده است نگران نباشيد اين مشکل را مي توانيد با بخار آب حل کنيد. به اين صورت که کتري را روي اجاق گذاشته تا بجوش ايد و حالا بوسيله ي شيلنگ 1 متري بخار را به قسمت مورد نظر برسانيد و بعد از آن برس بزنيد. پرز فرشها به حال اول خود بر مي گردند.

لکه ي شربت روي فرش:

نکته ي 4-اگر شربت روي فرش ريخت، ابتدا با قاشق شربتها را جمع کنيد، سپس يک اسنفج را خيس کنيد و به محل مورد نظر بکشيد. اينکار را مي توانيد چند بار تکرار کنيد. اگر ديديد که با اين کار لکه ي شربت کاملاً ازبين نرفت، محلولي از الکل و سرکه به نسبت مساوي تهيه کنيد و روي لکه بکشيد، تا لکه کاملاً تميز شود. سپس با اسفنج مرطوب دوباره جاي لکه را پاک کنيد.

لکه ي ميوه و آبميوه روي فرش:

نکته ي 5-براي از بين بردن لکه ي ميوه يا آبميوه به اين روش عمل کنيد: ابتدا ميوه يا آبميوه را با قاشق جمع کنيد. سپس اسفنج را در آب سرد فرو برده و به محل لکه بکشيد. اگر پاک نشد با مقداري مساوي الکل و آب به
محل لکه بکشيد، سپس اسنفج مرطوب را روي لکه بکشيد، پس از آن با شامپو فرش آن قسمت را تميز کنيد.

تميز کردن فرش با شامپوي فرش:

نکته ي 6-ابتدا فرش را کاملاً جارو بکشيد سپس مقداري از شامپو را با آب مخلوط کنيد و خوب دستتان را در آب تکان دهيد تا کاملاً کف کند، سپس برس نرم را داخل کف زده و به تمام سطح فرش بماليد. پس از آن بگذاريد تا کف روي فرش کاملاً خشک شود، و کثيفيهاي فرش را در خود حل کند. و بعد با جاروبروقي کفهاي خشک شده را از روي فرش جمع کنيد، خواهيد ديد که فرش شما کاملاً تميز خواهد شد.

لکه ي قهوه روي فرش:

نکته ي 7-ابتدا اضافي قهوه را از روي فرش جمع کنيد و بعد اسنفج را در آب و صابون فرو برده و به محل لکه بماليد. چند بار اين کار را تکرار کنيد. اگر لکه پاک نشد، مي توانيد از يک قاشق الکل و يک قاشق سرکه استفاده کنيد و بر روي لکه بماليد و بعد از لکه زدايي کاملاً آن قسمت فرش را آبکشي کنيد.

لکه ي چاي روي فرش:

نکته ي 8-ابتدا اضافي چاي را از روي فرش با قاشق جمع کنيد. سپس اسنفج را که در آب و پودر لباسشويي زده ايد روي لکه بکشيد، سپس اسنفج ديگري را در آب نيمگرم زده و به محل لکه بکشيد و بعد هم با دستمال خشک، آن قسمت فرش را کاملاً خشک کنيد.

لکه ي نوشابه روي فرش:

نکته ي 9-مي توانيد بر روي لکه ي تازه کمي نمک بپاشيد و بعد اسفنج خيس را روي لکه بکشيد و سپس با آب گرم بوسيله ي اسنفج آبکشي کنيد.

لکه ي شير بر روي فرش:

نکته ي 10-اضافي شير را با قاشق از روي فرش جمع کنيد، سپس در آب گرم پودر لباسشويي بريزيد و با اسفنج روي لکه بکشيد و بعد اسفنج را در آب گرم زده و محل لکه را پاک کنيد.

براي جلوگيري از خوابيدن پرز موکت:

نکته ي 11-همانطور که ميدانيد، اگر يک جسم سنگين را روي موکت قرار دهيد. در آن قسمت فرو رفتگي بوجود مي آيد. براي جلوگيري از فرورفتگي موکت بايد يک تکه موکت بريده را زير جسم سنگين قرار دهيد و يا از تکه هاي سه لايي چوبي، حلبي يا پلاستيکي استفاده کنيد اگر باز هم اثر فرو رفتگي بعد از برداشتن اشياء باقي مانده بود به اين روش عمل کنيد: يک حوله ي خيس را روي محل فرو رفتگي بگذاريد و مدت يک روز بگذاريد به همين حال باقي بماند. سپس حوله را برداشته کمي صبر کنيد تا خشک شود، و بعد روي آن را برس بکشيد تا پرزها به حالت اول خود برگردنند.

اگر گوشه ي فرش شما به طرف بالا ايستاده باشد:

نکته ي 12-براي از بين بردن اين مشکل ابتدا پارچه ي پنبه ي يا حوله ي خيس را همان قسمت پهن کنيد و روي آن تخته ي پلاستيکي مخصوص آشپزخانه قرار دهيد و جسم سنگيني روي آن بگذاريد. (مانند کتاب) بعد از
24 ساعت فرش به حالت اول خود بر مي گردد و يا مي توانيد رختخواب خود را روي همان قسمت بيندازيد و روي آن بخوابيد تا آن قسمت فرش ترميم شود.

شستن فرش و موکت:

نکته ي 13-براي شستن فرش به اينصورت عمل کنيد، که ابتدا فرش را کاملاً خيس کنيد. سپس روي تمام سطح فرش پودر ماشين لباسشويي بپاشيد بعد از مدت چند ساعت بر روي فرش برس بکشيد و بعد آبکشي کنيد، اگر فرش شما 6 متري است بعد از آبکشي کردن آن را لوله کنيد. سپس فرش را بصورت ايستاده کنار ديوار بگذاريد، مي بينيد که به سرعت آب آن خارج مي شود و بعد مي توانيد فرش را در جاي مناسب پهن کنيد. تا خشک شود. و براي شستن موکت به هيچ عنوان از آب گرم استفاده نکنيد. زيرا اگر بهترين موکت هم باشد استفاده از آب گرم موکت را از بين برده و موکت شما حالت ارتجاعي خود را از دست مي دهد. براي خشک کردن موکت مي توانيد از همان روش فرش 6 متري استفاده کنيد.

کتاب و کتابخواني

چند نکته در مورد نگهداري کتاب:

نکته ي 1-کتابها دوستان بي توقعي هستند که احيتاج به مراقبت بيشتري دارند. نبايد اجازه بدهيد که کتابها گرد و خاک بخورند. و هرچند وقت يکبار طبقه هاي کتابخانه را يک به يک خالي کنيد و بهتر است، اين کار را از طبقه ي بالا آغاز کنيد. گرد و خاک کتابها را با برس يا جاروبرقي بگيريد. هنگام چيدن کتابها نبايد آنها را فشار بدهيد، بهتر است هوا تا حدودي بتواند داخل آنها نفوذ بکند، تا از رطوبت مخرب براي کتابها جلوگيري شود. اگر جلد چرمي کتاب کثيف شده است. اسفنجي را در آب خيس کنيد و خوب فشار دهيد. با اين اسنفج جلد کتابها را پاک کنيد و پس از خشک شدن، کرم مخصوص تغذيه چرم به آنها بزنيد و با پارچه ي تميز آن را براق کنيد.
در صورتي که صفحات کتاب شما در اثر استفاده زياد و ساير عوامل چروک شده است، روي صفحه کتاب يک ورق کاغذ خشک کن بگذاريد و اتوي داغ بزنيد تا صاف شود.
براي اصلاح صفحات پاره کتاب اگر کتاب معمولي است، از نوار چسب استفاده کنيد. اما اگر کتاب نفيس است، نواري از کاغذ ابريشمي ببريد، و به آن چسب بزنيد و پارگي را با آن بگيريد و پس از خشک شدن بوسيله ي تيغ صورت تراشي اضافي کاغذ ابريشمي را ببريد.

آب روي کتاب:

نکته ي 2-اگر آب روي کتاب شما ريخت، يک قطعه کاغذ خشک کن زير صفحه و يک قطعه کاغذ خشک کن روي صفحه قرار دهيد. اتوي داغ را روي خشک کن قرار دهيد تا خشک شود، اگر صفحات ديگر هم خيس بود به همين ترتيب عمل کنيد.

درست کردن کتابخانه در خانه:

نکته ي 3-اگر مشکل جا دادن کتاب در خانه را داريد، با قيمت ارزان مي توانيد يک کتابخانه درست کنيد. وسايل آن همان نبشي هاي سوراخداري مي باشد که در قفسهاي مغازه ها از آن استفاده مي کنند. سعي کنيد اين کتابخانه طول آن از 1 متر بيشتر نباشد، مي توانيد نبشي ها را بر روي هم سوار کنيد و از کشوهاي پيش ساخته هم براي وسايل ريز و درشت اضافي استفاده کنيد، اين کتابخانه براي خانه هاي کوچک و آپارتمانها بسيار مناسب است.

ترتيب کتابها:

نکته ي 4-اگر کتابهاي شما زياد است مي توانيد کتابها را تقسيم بندي کنيد و پشت کتابها بر چسب بزنيد. وروي بر چسبها شماره کتاب را بنويسيد. سپس فهرستي از تمام کتابها تهيه کنيد. با درج شماره ها براحتي مي توانيد کتاب مورد نظرتان را پيدا کنيد.

استفاده از طاقچه براي کتابخانه:

نکته ي 5-اگر اتاق شما طاقچه دارد آن را مي توانيد به کتابخانه تبديل کنيد. به اين صورت که 3 -2 طبقه ديگر از چوب يا فلز درست کنيد به صورتي که يکي از آنها بالاتر از ديگر قفسه ها قرار بگيرد و به راحتي اسم کتابها خوانده شود.

جدا کردن تمبرهاي به هم چسبيده:

نکته ي 6-اگر تمبرهاي پستي شما به هم چسبيده است، زياد با آن کلنجار نرويد. زيرا هم چسب پشت آن از بين مي رود و هم روي آن خراب مي شود. براي جدا کردن تمبرها آنها را داخل يک کيسه فريزر بريزيد. و آن را داخل فريزر بگذاريد. بعد از چند ساعت تمبرها از هم کاملاً جدا مي شوند. بدون اينکه به چسب پشت آنها صدمه اي وارد شود.

نگهداري روزنامه:

نکته ي 7-اگر شما از آن افرادي هستيد که هر روز روزنامه تهيه مي کنيد روزنامه ها را دور نريزيد، بلکه آنها را بصورت کتاب در آوريد در پايان سال يک کتاب کامل از روزنامه داريد و در مواقع لزوم مي توانيد از مطلب آن استفاده کنيد در ضمن خواندن آن هم راحتتر مي باشد. چون برگه هاي آن جدا جدا نيست.

صرفه جويي در مخارج خانه

به چه صورت پول خرج کنيم تا مخارج يک ماه تأمين شود:
نکته ي 1-وقتي حقوق ماهيانه تان را گرفتيد آن را به چند قسمت تقسيم کنيد. اول مواد خوراکي را که در يک ماه بايد مصرف کنيد تهيه کنيد. البته در حد اعتدال (گوشت، برنج، مرغ، ماکاروني و...) مقداري از پولها را براي پيشامدهاي غير مترقبه کنار بگذاريد. مانند ميهمان، بيماري و... در همان ابتدا پول قبض هاي آب برق و گاز و تلفن را پرداخت کنيد. و بقيه ي پول باقي مانده را به روزهاي ماه تقسيم کنيد و همان مقدار تعيين شده براي هر روز را در دسترس قرار دهيد. از اول صبح با اين پول، براي صبحانه، ناهار و شام برنامه ريزي کنيد. تا جايي که مي توانيد بيشتر از مقدار تعيين شده خرج نکنيد.
سعي کنيد با اتوبوس رفت و آمد کنيد و يا اگر با تاکسي رفت و آمد
مي کنيد، هرچه پول خرد از هر طريقي اضافه مي آوريد به هيچ عنوان خرج نکنيد. بلکه داخل يک قلک بريزيد در پايان سال تا حد نسبتاً زيادي مشکلتان را حل مي کند.
از خريد لباس و کفش اضافي خودداري کنيد مواظب وسايل خود باشيد، تا کمتر از بين بروند و مجبور به خريد مجدد نشويد.
اگر احياناً مي خواهيد کادويي براي فاميل يا دوستان تهيه کنيد به در آمد خود نگاه کنيد، نه به کادوهاي ديگران، اگر خياطي وارد هستيد هيچ وقت لباس آماده نخريد. زيرا با دوختن لباس هزينه ي آن تقريباً نصف مي شود. براي خريد اجناس بيشتر به کيفيت توجه کنيد، تا کميت. از زمان تولد فرزندتان سعي کنيد يک حساب پس انداز براي او باز کنيد و هرچند وقت يکبار در حد امکان پولي را براي او کنار بگذاريد. با اين کار هم به شما فشار نمي آيد و هم اينکه در آينده بسياري از مشکلات او را حل خواهد کرد بچه ها را طوري تربيت کنيد، که سطح توقع آنها مطابق با درآمد خانواده باشد تا در آينده که بزرگتر مي شوند، دچار مشکل نشوند.
سعي کنيد هميشه صرفه جو باشيد، در ضمن صرفه جويي را از همان سالهاي اوليه به فرزندتان بياموزيد.
اگر قادر به خريد وسيله اي براي خانه نيستيد در ضمن، احتياج مبرم به آن وسيله داريد، مي توانيد آن را بصورت اقساط تهيه کنيد، با اين کار هم به شما فشار نمي آيد و هم انيکه نيازتان را برآورده کرده ايد. البته در نظر داشته باشيد که چند خريد با هم نداشته باشيد، که تعداد اقساط زياد شود و به شما فشار بيايد بلکه مي توانيد اول وسايل ضروري را بخريد و بعد از پايان اقساط مي توانيد وسايل مورد نياز بعدي را خريداري کنيد.
سعي کنيد در فصل تابستان ميوه هايي را که ارزان هستند، تهيه کنيد و در فريزر نگهداري کنيد و در فصل زمستان از آنها استفاده کنيد.
سعي کنيد ترشي، مربا، رب، آبغوره، آبليمو را خودتان تهيه کنيد تا مقرون به صرفه باشد.
سعي کنيد در مصرف آب و برق و... صرفه جويي کنيد تا مخارج کمتري را براي دادن قبضها پرداخت کنيد.

راه جلوگيري از ولخرجي:

نکته ي 2-اگر فرد ولخرجي هستيد سعي کنيد وقتي بازار مي رويد پول زيادي همراهتان نبريد. فقط براي خريد وسايل ضروري به مقداري که پول احتياج دارند، همراه خود ببريد با اينکار از خريد وسايل اضافي خودداري مي شود.

راهي براي خريد هديه براي افراد خانواده:

نکته ي 3-اگر مي خواهيد به هر مناسبتي براي افراد خانواده هديه تهيه کنيد و براي خريد اين هديه مشکل مالي داريد، سعي کنيد از چند ماه قبل برنامه ريزي کنيد و هرچند وقت يکبار پولي را براي آن هديه کنار بگذاريد. تا در زمان مقرر مشکل نداشته باشيد.

يک نکته در مورد پس انداز:

نکته ي 4-سعي کنيد براي پس انداز، طلا يا سکه تهيه کنيد. زيرا اگر انسان پول جمع کند، روز به روز ارزش پول کم مي شود. اما ارزش طلا و سکه روز به روز بالا مي رود، به دليل اينکه شما کم کم طلا مي خريد و اگر روزي به آن احتياج داشتيد، مي توانيد آن را يک جا بفروش برسانيد و يک سرمايه مفيد به دست بياوريد.
منبع:کتاب اسرار خانه داري
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image