مواد لازم براي 4-5 نفر:
سينه ي مرغ: 300 گرم
پياز متوسط: يک عدد
کدو سبز قلمي: 350 گرم
کره: 40 گرم
آرد: 2 قاشق سوپ خوري
شير: يک ليتر
نمک و فلفل سفيد: به ميزان لازم
شويد خرد کرده: 2 قاشق سوپ خوري
کره : 20 گرم
پودر فلفل قرمز: يک دوم قاشق چاي خوري
روش تهيه:
ابتدا سينه ي مرغ را با يک عدد پياز و نيم ليتر آب بپزيد. آن گاه کدو ها را پس از شستن رنده کنيد. کره و آرد را داخل قابلمه بريزيد و تفت دهيد. سپس شير را بيفزائيد و هم بزنيد تا جوش بيايد. بعد کدوي رنده شده را اضافه نمائيد و به مدت 10 دقيقه با حرارت ملايم بپزيد. نمک، فلفل و مرغ پخته را - که ريز خرد کرده ايد - بيفزائيد و بجوشانيد تا سوپ غليظ شود. در پايان شويد خرد شده را اضافه کنيد و به مدت دو دقيقه ي ديگر بجوشانيد. حالا سوپ را در سوپخوري بريزيد. کره را روي حرارت ذوب کنيد و همراه با فلفل قرمز روي سوپ بريزيد. اينک براي زيباتر شدن کار، از چند برگ شويد تازه نيز استفاده کنيد.
نکته ي خواندني:
طب گياهي ايراني خواص زيادي را براي شويد قائل است. مثلاً در مورد درد شديد و ورم معده از دم کرده ي شويد استفاده مي کنند که اثر تسکين فوري دارد.
منبع:ماهنامه ي آشپز باشي شماره ي 34