اعتراف صريح پاپ به انحطاط اخلاقي در خانواده هاي غربي
پاپ ژان پل دوم رهبر کاتوليک هاي جهان با فرستادن يک پيام بي سابقه با عنوان « نامه به خانواده ها » تهديدهايي که در جامعه غرب متوجه نهاد خانواده است را محکوم مي کند .
کاردينال « آلفونسولوپز » رئيس شوراي انتخابي پاپ در امر خانواده گفت : اين نامه ي 100 صفحه اي يک درخواست است که هدف از آن بيان ارزشهاي اصلي زندگي مسيحي است .
وي گفت : پاپ مي خواهد توجه خانواده ها را به اين مطلب جلب کند که نهاد خانواده اکنون در يک رويارويي عمده بين خير و شر ، بين زندگي و مرگ و بين عشق و هر آنچه عليه عشق است قرار دارد . پاپ در اين نامه بر مخالفت خود با جلوگيري از حاملگي يا به عبارتي « روابط جنسي مطمئن » هم جنس بازي و سقط جنين تاکيد مي کند .
وي تمدني را که بر کام جويي و تبديل زن به يک وسيله براي مرد، تبديل کودکان به منبعي براي آزار والدينشان و تبديل خانواده به نهادي که مسير آزادي را براي يکايک اعضاي آن سد مي کند محکوم کرد .
پاپ در اين نامه با اشاره ي آشکار به هم جنس بازي مي افزايد : هر گونه رابطه غير از آنچه بين يک مرد و يک زن وجود دارد نمي تواند به عنوان « ازدواج » شناخته شود . (1)
يک سوم ازدواج ها در اتريش به طلاق منجر مي شود
به گزارش مرکز آمار و اطلاعات اتريش از هر سه ازدواج در اتريش يکي به طلاق
مي انجامد .
بنا به اين گزارش در گذشته 16 هزار و 928 زوج اتريشي با مراجعه به دادگاه هاي حمايت از خانواده از هم جدا شده اند که اين ميزان 4/35 درصد ازدواج ها در اين کشور در سال ياد شده است .
اين گزارش مي افزايد : تعداد طلاق هاي صورت گرفته در اتريش از 8/13 درصد در سال 34 سال گذشته با سه برابر افزايش به 4/35 درصد در سال 73 رسيده است .
بنا به اين گزارش ، عمر زندگي مشترک 26 درصد از زوج هاي اتريشي 5 تا 10 سال بوده و حداکثر ميانگين عمر زندگي مشترک عروس و دامادهاي اين کشور هشت سال است . (2 )
کانون خانواده در انگليس در معرض خطر قرار دارد :
فشار زندگي مدرن بر خانواده ها در اروپا و اجبار زنان به کسب در آمد برا ي تأمين حداقل معاش خانواده ها و تبليغات جنبش هاي برقراري حقوق زن و مرد در زمينه لزوم حضور يکسان زنان و مردان در همه عرصه ها سبب تضعيف نهاد خانواده ، کاهش شمار نوزادان و به خطر افتادن بقاي جوامع غربي شده است .
به عقيده ي هفته نامه ي ساندي تلگراف در گذشته مردان نان آوران خانواده به شمار
مي آمدند و زنان فرصت آن را داشتند تا به اصلي ترين وظيفه خود يعني تربيت نسل آينده کشور با دقت و توجه بيشتري اهتمام ورزند .
اما از دهه 1960 به اين سو با استخدام زنان در کارخانه ها و ادارات و رشد جنبش آزادي و بي بند و باري جنسي و ترويج فرهنگ پول پرستي ، تدريجاً وسوسه کسب در آمد بيشتر عارض بسياري از خانواده هاي اروپايي شد و زنان به اين فکر افتادند که براي تامين آينده بهتر به انجام کاري در خارج از خانه بپردازند .
در اين ميان جنبش هاي طرف دار ايجاد حقوق مساوي بين زنان و مردان نيز با تأکيد بر اين که زنان بايد از دستمزدها و امتازات مشابه با مردان برخوردار شوند دولت را تشويق به وضع قوانين تازه اي در راستاي ايجاد شرايط مساوي کردند .
در حالي که قوانين قديمي با اين هدف تنظيم شده بودند که يک حقوق براي گرداندن زندگي يک خانواده چند نفره کفايت کند ، قوانين تازه با وضع ماليات هاي يکسان براي هر دو حقوق عملاً بخش قابل توجهي از در آمد تازه کسب شده توسط هر دو زوج را از دست آنان خارج ساخت .
در اين ميان بنگاه هاي معاملات ملکي با بهره گيري از افزايش حقوق خانواده ها قيمت واحدهاي مسکوني را افزايش دادند تا از اين راه سود بيشتري تحصيل کنند .
حاصل همه اين اقدامات موجب شد که اکنون در انگليس هر چند بسياري از مادران در اشتياق داشتن فرزند دوم يا حتي اول هستند اما سنگيني قروض و تعهدات مالي ، آنان را حتي از انديشيدن درباره اين آرزوي مشروع به وحشت مي اندازد .
در حال حاضر متوسط مادراني که صاحب نخستين اولاد خود مي شوند در انگلستان به 28 سال رسيده است . جامعه از يک سو با کمبود نسل تازه مواجه شده و از سوي ديگر بخش اعظم امکانات براي تأمين رفاه قديمي ترها صرف مي شود .
اگر اين وضع ادامه يافته و براي آن تدبري انديشيده نشود به جاي آن که نسل آينده در انگليس از سوي افرادي بومي داخل کشور تامين شود بايد براي رفع نياز از بيگانگان کمک بگيريم . (3 )
زوجهاي هلندي اگر 25 سال همديگر را تحمل کنند جايزه مي گيرند :
انجمن حمايت از خانواده در هلند به دولت اين کشور پيشنهاد کرد براي رهايي از مشکل کمبود مسکن و کمکهاي فزاينده مالي اجتماعي دولتي بهتر است به زوج هايي که حداقل 25 سال به يکديگر وفادار بمانند و جدا نشوند جايزه دهد .
بنا بر پيشنهاد انجمن حمايت از خانواده هلند در آمستردام دولت بايد به هنگام ازدواج افراد 4500 مارک به يک حساب سپرده ثابت و مسدود واريز نمايد که پس از گذشت از 25 سال با احتساب بهره متعلقه در صورت تداوم زندگي زناشويي به آنان پرداخت شود .
آقاي پوست پترز رئيس انجمن حمايت از خانواده هلند معتقد است امروزه بار مالي بيش از 30 هزار مورد طلاق سالانه در آن کشور براي دولت کمر شکن شده است .
تعداد زيادي از مادران مطلقه مجبور به درافت کمک هزينه مالي دولتي مي شوند . از آنجا که پس از هر طلاق هم زن و هم شوهر بايد مسکن داشته باشند نياز به مسکن هم تشديد مي گردد .
در هلند تنها با وعده جايزه مي توان زوج ها را براي مدت طولاني با هم نگه داشت و خرج اين طرح پيشنهادي جايزه در مقابل هزينه هائي که در اثر طلاق بر دولت تحميل
مي شود بسيار ناچيز است . (4 )
يک چهارم ازدواج ها در ايتاليا به طلاق منجر مي شود :
بر اساس آمار منتشره از سوي مرکز آمار ايتاليا « ايستات » طي سال جاري ميلادي تقاضاي طلاق در ايتاليا 8/3 درصد افزايش يافت و در کل 13 هزار و هشت ازدواج در اين کشور به طلاق منتهي شد .
ميزان طلاق در مناطق شمالي ايتاليا که از فرهنگ غربي تري برخوردارند بيشتر گزارش شده است .
بر اساس اين آمار مدت مذکور در شمال ايتاليا ده هزار و 335 طلاق ثبت شده است که 4/4 درصد نسبت به سال قبل بيشتر شده است .
اين در حالي است که در جنوب ايتاليا تنها دو هزار و 673 طلاق با 5/1 درصد افزايش ثبت شده است .
طي شش ماه اول سال جاري همچنين 20 هزار و 685 تقاضاي طلاق به دادگاه هاي اين کشور ارائه شده است که 8/4 درصد کمتر از سال قبل است .
بر اساس اين آمار عملاً يک چهارم ازدواج ها در ايتالا به طلاق منتهي مي شود .
بر اساس اين آمار طي شش ماه اول سال جاري ميلادي 139 هزار و 85 ازدواج ثبت شده است که افزايش کمي را نشان مي دهد .
تعداد ازدواج در مدت مشابه سال قبل 128 هزار و 826 مورد بوده است . (5 )
کاهش ميزان ازدواج در انگليس :
آمار منتشر شده از سوي کليساها و مراکز ثبت ازدواج در انگليس نشان مي دهد که ميزان ازدواج در اين کشور طي دو سال گذشته 23%کاهش يافته است . به عقيده ي متخصصان مسائل اجتماعي انگليس تنزل آمار ازدواج صرفاً ناشي از گسترش روند تازه ي همزيستي زوجين بدون انجام مراسم رسمي ازدواج نيست ؛ بلکه دختران و پسران انگليسي به خاطر مخارج زيادي که براي ازدواج متحمل مي شوند ، حاضر به قبول هيچ تعهدي در اين زمينه نيستند .
پي نوشت:
1 ـ روزنامه جمهوري اسلامي ايران ، تاريخ 5/12/72.
2 ـ همان 29/12/74.
3 ـ همان ، 6/2/73.
4 ـ روزنامه جمهوري ، 21/12/72.
5 ـ روزنامه کيهان ، 14/9/72.
منبع : برگرفته از کتاب زندگي شيرين