مواد لازم خمير اوليه ي كبه:
پياز كوچك رنده شده: 2 عدد
گوشت چرخ كرده: 500 گرم (بدون چربي و رگ و ريشه)
ادويه ي مخصوص كبه: 1 تا 2 قاشق غذا خوري يا نمك، فلفل و بهار به ميزان لازم
بلغور نرم: 500 گرم
آب سرد: نصف پيمانه
طرز تهيه:
ابتدا بلغور را در آب خيس كنيد.
پياز را در گوشت چرخ كرده، ريز رنده كنيد و به آن نمك و ادويه ي مخصوص بزنيد. همه ي مواد را با هم در غذا ساز مخلوط كنيد. وقتي بلغور نرم شد آب اضافه ي آن را خالي كنيد. يكي دو بار آن را بشوييد و با دست آب اضافي آن را بگيرد (كاملا بچلانيد).
سپس بلغور آب گرفته را با گوشت مخلوط كنيد و دوباره مواد را با هم با ريز ترين صفحه ي چرخ گوشت، چرخ كنيد.
بهترين شكل تهيه ي خمير كبه فقط چرخ كردن آن با صفحه ي بسيار ريز است. در حين چرخ كردن كم كم آب را اضافه كنيد تا خمير نرم و يكدستي بدست آيد. البته آب زياد خمير را شل مي كند.
مقدار نمك و ادويه ي خمير را با ذائقه ي خود اندازه كنيد و خمير را نيم ساعت در يخچال بگذاريد.
مهمترين نكته و بخش پخت كبه به دست آمدن خميري نرم و يكدست است. اگر خمير خوبي نداشته باشيد هنگام پخت كبه ها ترك مي خورد يا از هم باز مي شود. از نكات مهم ديگر، مرطوب كردن دست هنگام شكل دادن به كبه است.
حالا خمير كبه ي شما آماده است.
منبع: ماهنامه هنر آشپزي شماره 36/خ