مواد لازم:
آرد گندم مرغوب: 300 گرم
روغن حيواني يا مخلوط روغن مايع و کره: 300 گرم
گردو: 200 گرم
آب: 15 پيمانه
شکر: 600 گرم
زعفران دم کرده: 1 قاشق مرباخوري
گلاب: 1 پيمانه
گل سرخ: به ميزان لازم
طرز تهيه:
آرد را الک کرده در قابلمه اي که گنجايش مواد را داشته باشد تفت دهيد تا بوي آرد به مشام برسد. سپس روغن را اضافه کرده آرد را با کمي روغن سرخ کنيد (مانند حلوا به سرخ کردن زياد احتياج ندارد) حال گردو را با مقداري آب گرم خيس کنيد، آب، شکر، زعفران دم کرده را با هم جوشانده و با احتياط به آرد سرخ شده اضافه کنيد و با قاشق چوبي يا همزن آن را هم بزنيد به طوري که آرد گلوله نشود. اگر مايه غليظ بود کمي آب اضافه کنيد و آن قدر هم بزنيد تا جوش بيايد، شعله ي آتش را کم کنيد تا کاچي ريز بجوشد. در اواخر طبخ گلاب را اضافه کرده و صبر کنيد تا کاچي به روغن بيفتد. گردو را که از قبل خيس کرده ايد در آبکش ريخته و بصورت نگيني خرد کنيد و در آخر به کاچي اضافه کنيد. کاچي را در ظرف مناسبي بريزيد و روي آن را با گل سرخ تزيين کنيد. گل سرخ با گرماي کاچي نرم تر شده با گردو و شيريني کاچي طعم مطبوعي به اين دسر مي دهد.
نکته:
1- مناسب ترين آرد براي اين کاچي آرد نانوايي سنگکي مي باشد.
2- در صورت تمايل مي توان از آرد برنج نيز استفاده کرد، بديهي است در اين صورت رنگ کاچي روشن تر خواهد شد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي شماره ي 47