مواد لازم:
روغن: به قدر کافي
پياز متوسط: 3 تا 4 عدد
گوشت گوسفند با استخوان: 750 گرم تا يک کيلو
گوشت گوساله بدون استخوان: نيم کيلو
سماق الک کرده: 2 تا 3 قاشق سوپ خوري
مغز ليمو عماني: 1 تا 1/5 قاشق سوپ خوري
ادويه (نمک، فلفل، زردچوبه و دارچين): به قدر لازم
سيب زميني: 3 تا 4 عدد
طرز تهيه:
گوشت ها را به اندازه ي خورشتي خرد کرده و شسته و کنار بگذاريد.
پياز را رنده يا خلال ريز نماييد در تابه ي مناسبي ريخته و سرخ کنيد، سپس گوشت ها را در آن بريزيد تا با پياز سرخ شود. بعد مخلوط گوشت و پياز را در قابلمه (گمج) بريزيد و 1 تا 2 ليوان آب به آن اضافه کنيد تا گوشت ها پخته شود. سماق را در يک کاسه حاوي مقداري آب که تا يک بند انگشت روي سماق را بگيرد حل کنيد و آب آن را در خورش بريزيد. سپس مغز ليمو عماني، نمک، فلفل و دارچين را در خورش بريزيد و روي آتش ملايم بگذاريد تا خورش به روغن بيفتد. سيب زميني ها را حلقه حلقه بريده و جداگانه در تابه اي سرخ نماييد و در آخر روي گوشت ها بچينيد تا مغز پخت هم بشوند.خورش آماده است.
نکته:
اگر ذائقه ي شما غذا هاي ترش را مي پسندد، حتماً اين غذا را تجربه کنيد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي شماره ي 47