جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
11 فروردين 1388 / 4 ربيع الثاني 1430 / 31 مارس 2009
-(0 Body) 
11 فروردين 1388 / 4 ربيع الثاني 1430 / 31 مارس 2009
Visitor 438
Category: دنياي فن آوري

1) تصويب قانون اصلاح تقويم در مجلس شوراي ملي (1304 ش)
در يازدهم فروردين 1304 ش، مجلس شوراي ملي، قانوني تصويب نمود كه به موجب آن، در كشور ايران سال رسمي كشور، هجري شمسي، و اول سال، روز اول بهار، و مبدأ تقويم، هجرت رسول اكرم(ص) مي‏باشد. بر اين اساس تمام ادارات و مؤسسات دولتي، اقتصادي و مردم موظف شدند به جاي ماه‏هاي حَمَل، ثور، جوزا، سرطان، اَسَد، سُنبُله، ميزان، عَقرب، قوس، جُدَي، دَلوْ و حوت، ماه‏هاي جديد را به شرح: فروردين، ارديبهشت، خرداد، تير، مرداد، شهريور، مهر، آبان، آذر، دي، بهمن و اسفند به كار ببرند. شش ماه اول، سي و يك روز، پنج ماه دوم، سي روز و ماه آخر 29 روز و در سال‏هاي كبيسه 30 روز شد. اين تقويم تا سال 1354 ش در ايران به عنوان تقويم رسمي، جاري بود و بدان عمل مي‏شد. اما در اسفند 1354 ش، تاريخ ايران بر اساس جلوس كورش هخامنشي با نام تاريخ شاهنشاهي به جريان افتاد تا اين كه اين تقويم مجعول و ضد ديني در پي گسترش موج انقلاب اسلامي، در شهريور 1357، مُلغي شد.

2) پايان همه ‏پرسي تغيير نظام پادشاهي به جمهوري اسلامي (1358 ش)
پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي و تشكيل دولت موقت از سوي امام، زمينه مهمترين همه پرسي در ايران، جهت تعيين نوع حكومت فراهم شد. در اين زمان بود كه وسوسه‏هاي گوناگوني آغاز شد و درباره حكومت جمهوري اسلامي، نظرات متفاوتي مطرح گرديد. تا اينكه مردم در روزهاي دهم و يازدهم فروردين 1358ش، با حضوري آگاهانه در پاي صندوق‏هاي رأي، پيروزي نهايي انقلاب اسلامي را با آراي عظيم و باورنكردني خود تحقّق بخشيدند و نظام جمهوري اسلامي را مستقر ساختند. در نهايت در روز دوازدهم فروردين 1358، ساختار جديد سياسي اجتماعي ايران بر مبناي آراي اكثريت مردم تثبيت شد و نظام جمهوري اسلامي رسماً به تاييد ملت مسلمان ايران رسيد. بدين ترتيب مبارزات مستمر و پيگير امت مسلمان ايران، در بر پايي حكومت اسلامي و سرنگوني رژيم 2500 ساله پادشاهي به ثمر نشست و عصر نويني در تاريخ ايران و اسلام آغاز شد.

3) صدور بيانيه سازمان ملل در محكوميت رژيم عراق در كاربرد سلاح‏هاي شيميايي(1363ش)
پس از پيروزي چشمگير رزمندگان سلحشور اسلام در عمليات حماسه‏آفرين خيبر، رژيم بعث عراق به دليل نگراني از نتايج عمليات، براي نخستين بار، از نوعي سلاح‏هاي شيميايي با نام گاز خردَل استفاده كرد. هرچند عراق پيش از اين در عمليات والفجر 2 در منطقه حاج عمران، به صورت محدود از سلاح‏هاي شيميايي استفاده كرده بود، ولي آنچه كه در عمليات خيبر صورت گرفت، بسيار گسترده و فاجعه‏آميز بود. به كارگيري سلاح‏هاي شيميايي ازيك سو نشان دهنده ضعف دفاعي و نوميدي و درماندگي ارتش عراق بود و از سوي ديگر اين مسأله را روشن مي‏كرد كه عراق با ايجاد زير ساخت‏هاي جديد در زمينه توليد سلاح‏هاي شيميايي با كمك برخي كشورهاي غربي و شرقي، استراتژي جديدي را براي مقابله با تهاجمات پي در پي و گسترده به ايران برگزيده است. در پي اين بمباران شيميايي، ايران به سازمان ملل متحد شكايت كرد و پس از بازديد هيئت اعزامي سازمان ملل از مصدومين حادثه، شوراي امنيت در واكنش به اين اقدام عراق، در تاريخ يازدهم فروردين 1363 برابر با 30 مارس 1982 م، با صدور بيانيه‏اي، استفاده از گازهاي سمي را محكوم كرد، اما مسؤوليت استفاده از آن را به هيچ يك از طرفين نسبت نداد. صدور بيانيه به جاي قطعنامه، بنابر تحليل منابع ديپلماتيك، به دليل اجتناب از مباحث شديد و اشاره به هر يك از دو طرف جنگ بوده است. در هرصورت، اين نخستين اقدام سازمان ملل بود كه گر چه به سود ايران نبود ولي به زيان ايران نيز تنظيم نشده بود.

4) 11 اسفند 265 شمسي :
تولد ابوعلي محمد بن علي بن حسين معروف به ابن مقله (21 شوال 272 هجري قمري)، از خوشنويسان نامدار، وزرا و ادبا ؛ وي خط كوفي را در غايت زيبايي مي نوشته است و ابداع چند خط از جمله محقق، ريحان، ثلث، نسخ، توقيع و رقاع را از او دانسته اند. اصليتي شيرازي داشته و وزارت سه خليفه عباسي (مقتدر، قادر و راضي) را عهده دار بوده است به دشمني مخالفان از وزارت خلع شده دست و زبانش را بريدند و در زندان مقتولش كردند.

5) 4 ربيع الثاني سال 173 هجري قمري :
«‌حضرت عبدالعظيم (عليه السلام)» در مدينه منوره ديده به جهان گشودند . «عبدالله بن حسن بن زيدبن الامام حسن » از اصحاب امام جواد(ع) و از نوادگان امام حسن مجتبي(ع) دومين اخترآسمان ولايت و امامت بودند . آن حضرت مردي متقي و پرهيزكار و از راويان و ثقات مورد اعتماد امام هادي(ع) بود و اين نكته قابل توجه است كه اخبار و روايات متعددي درباره اعتماد به ايشان از ائمه(ع) روايت شده است . حضرت عبدالعظيم(ع) 5 تن از امامان معصوم را زيارت كرده اند و از امامان بزرگواري چون حضرت رضا(ع)، حضرت هادي و حضرت جواد(ع) به طور مستقيم نقل حديث نموده اند . آن حضرت در زمان امامت دهمين پيشواي شيعيان جهان ، حضرت علي النقي(ع) به دستور و صوابديد ايشان به سرزمين ايران مهاجرت كردند و عاقبت در ماه شوال سال 250 هجري قمري به درجه رفيع شهادت نائل آمدند . مرقد مطهر حضرت عبدالعظيم(ع) در شهرري واقع است و از زيارتگاههاي مسلمانان به ويژه مردم كشورمان مي باشد .

6) 4 ربيع الثاني سال 513 هجري قمري :
« ابن انباري » فقيه، محدث، نحوي و لغت شناس بغدادي بدنيا آمد . وي از ابتدا كودكي به آموختن علوم ديني پرداخت و فراگيري نحو و لغت را نزد پدرش آغاز كرد . بسيار جوان بود كه در بغداد در مدرسه نظاميه آن شهر، آئين شافعي را از ابومنصور رزّار، نحو را از ابن شجري و ادبيات را از جواليقي آموخت. ابن انباري پس از كسب ديگر علوم و دانش ها بر كرسي تدريس نشست و به تعليم و تربيت شاگردان همت گماشت . او غالباً فقيه خوانده مي شد اما در نحو ني استاد زبردست و كم نظير بشمار مي رفت و دراين مقام از كلامي گرم و اثر بخش بهره مند بود و وي مردي پارسا ، زاهدي مخلص و بي پيرايه بود به همين دليل از هياهوي نظاميه روي گرداند و در منزلي در شرق بغداد گوشه انزوا اختيرا كرد. از آثار ابن انباري مي توان به «اسرارُالعربيَّه ، مَنْتورُالفوائد و هداية الذاهِبْ في معرفةِ المَذاهِبْ » اشاره كرد .

7) 4 ربيع الثاني سال 1312 هجري قمري :
سيد علي محمد بن سلطان العلماء مشهور به تاجُ العلماء از مشاهير هند در سن 52 سالگي بدرود حيات گفت . او فقيهي اصولي، حكيمي متكلم و محدثي رجالي بود . وي همچنين از تمامي جزئيات اديان گوناگون آگاهي داشت به طوري كه با صاحبنظران و بزرگان هر دين به مباحثه مي نشست . از تاجُ العلماء و تأليفات بيشماري برجاي مانده كه ، احسنُ القصص در تفسير سوره يوسف، سلسلةُ الذهب در شرح كبير شيخ بهايي ، عادُ الاجتهاد در فقه استدلالي و گوهر شب چراغ در فضيلت نماز از آن جمله اند.

8) درگذشت "كاتبي قزويني" دانشمند، حكيم و منجم (675 ق)
ابوعمربن علي شافعي ملقب به نجم‏الدين و معروف به كاتبي قزويني از علماي رصد و رياضيات بود. وي از اساتيد علامه حلي و قطب الدين شيرازي و از شاگردان خواجه نصير طوسي است. وي به همراه ديگر عالمان، به فرمان هلاكو خان براي شركت در عمل رصدخانه‏ي مراغه، احضار شده بود. كاتبي قزويني به تشيع رغبتي وافر داشت و در حوزه‏ي درس قزوين تدريس مي‏كرد. برخي از كتب وي عبارت است از: بحرالفوائد، جامع الدقايق در منطق و... .

9) نطق تاريخي "سيد حسن مدرس" عليه رضاخان (1343ق)
قرار بود كه گروه اقليت مجلس ششم، رضاخان را به خاطر سوء سياست داخلي و خارجي، قيام و اقدام عليه قانون اساسي و حكومت مشروطه و توهين به مجلس شوراي ملي و نيز تحويل ندادن اموال توقيف شده از محكومان به خزانه‏ي دولت استيضاح كند. در صبح روز استيضاح، شهيد سيد حسن مدرس و اعضاي اقليّت مجلس، بيرون از ساختمان مجلس، مورد ضرب و شتم اوباش طرفدار سردار سپه قرار گرفتند. استيضاح‏كنندگان در اعتراض به اين اقدام، در جلسه‏ي بعد از ظهر كه طرح استيضاح بررسي شد، شركت نكردند و در نتيجه، دولت سردار سپه، رأي اعتماد گرفت. از طرفي سردار سپه نيز براي همسو نگاه داشتن گروه‏هاي درون مجلس، با سران هر يك به طور محرمانه زد و بند كرده و براي اجراي برنامه‏ي آنان، قول مساعد داده بود. مدرس كه اين جريان را مشاهده مي‏كرد، قصد داشت، رابطه‏ي ننگين مجلسيان و سردار سپه را به هم بزند و رضاخان را از اكثريت بياندازد. بنابراين در روز دهم آبان 1303 ش نطق مفصَّل و تاريخي خود را بيان مي‏كند. مدرس در اين نطق، از وضع ناگوار كشور صبحت مي‏كند. از حكومت مشروطه و استفاده‏اي كه ملت بايد از آن ببرد سخن مي‏گويد. از حكومت سردار سپه و فشارهاي غيرقانوني او مي‏نالد و به نمايندگان تذكّر مي‏دهد كه اگر بيش از اين بخواهند از چنين حكومتي طرفداري و دفاع نمايند، نه تنها به كشور صدماتي وارد مي‏شود، بلكه خودِ آن‏ها، زودتر در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

10) 31مارس سال1592ميلادي:
رنه دكارت فيلسوف و رياضيدان و فيزيكدان فرانسوي متولد شد. دكارت استاد رياضيات بود و اعتقاد داشت كه رياضي نمونه كامل علم است و قصد داشت روشهاي رياضي را درهمه رشته هاي علوم انساني به كارگيرد. دكارت به فلسفه و فيزيك نيزعلاقه داشت و درباره پديده انكسارنورو قانون ارتباط زواياي تابش و بازتابش تحقيقات جامع و ارزشمندي انجام داد.

11) تولد "ژوزف هايْدِن" موسيقي‏دان بزرگ اتريشي (1732م)
فرانس ژوزف هايدن، موسيقي‏دان مشهور اتريشي در 31 مارس 1732م در يكي از روستاهاي مرزي اتريش به دنيا آمد. وي از كودكي به فراگيري موسيقي پرداخت و در 21 سالگي، آثارش توسط نوازندگان دوره گرد ويِن اجرا شد. هايدن در سال‏هاي بعد به رياست يكي از اركسترها منصوب گرديد و به ساختن نخستين سمفوني خود توفيق يافت. اما ترقي هايدن از زماني آغاز شد كه در سلسله نوازندگان يكي از شاهزادگان اتريشي درآمد. هايدن تمام عمر خود را در خدمت اين شاهزده و خانواده او گذراند و زندگي آسوده‏اي فراهم كرد. در آن زمان، هنوز توده مردم، موسيقي را از احتياجات خود حس نمي‏كردند و به اين جهت، سالن‏هاي كنسرت رونق زيادي نداشت و موسيقي‏دان‏ها مجبور بودند، خود را تحت حمايت اشراف و خانواده سلطنتي قرار دهند. از اين رو بود كه هايدن به كار در خدمت اشراف روي آورد و دوستان خود را كه حاضر به اين كار نمي‏شدند سرزنش مي‏كرد. با اين حال، هايدن نيز پاداش يك صدم زحمات خود را از پرنس‏ها دريافت نمي‏نمود. هايدن در سال 1790م سمفوني‏هاي بزرگ خود را در انگلستان به مورد اجرا گذاشت و از طرف دانشگاه آكسفورد، مدرك دكتراي افتخاري گرفت. هايدن نخستين كسي بود كه اركستر سمفونيك را تشكيل داد. بدين جهت، او را به نام "پدر سمفوني" خوانده‏اند. وي بيش از يك‏صد سمفوني ساخته كه سمفوني‏هاي بامداد، ظهر، شب و آتش از جمله معروف‏ترين آن‏ها مي‏باشند. هايدن در اواخر عمر، دور از غوغاي مردم، در يكي از نقاط دور دستِ ويِن مي‏زيست تا آنكه در 31 مه 1809م در 77 سالگي جان سپرد.

12) تولد " نيكلاي ادوارد فيتز جرالدْ" شاعر و مترجم معروف انگليسي (1809م)
ادوارد فيتز جرالْد، شاعر و اديب انگليسي در 31 مارس 1809م در يكي از روستاهاي انگلستان به دنيا آمد. وي پس از طي تحصيلات مقدماتي خود، وارد دانشگاه كمبريج شد و پس از اتمام دروس خويش، به فراگيري ادبيات فارسي پرداخت. فيتز جرالد، سپس به همراهي يكي از اساتيد خود به ترجمه حكايت سلامان و آبسال اثر عبدالرحمن جامي، شاعر بلند آوازه ايراني همت گماشت و آن را در 2 جلد منتشر كرد. وي از آن پس به ترجمه رباعيات حكيم عمر خيام نيشابوري اديب و دانشمند شهير ايران زمين روي آورد و در دو مرحله به ترجمه فصيح بيش از يك‏صد رباعي از اين شاعر ايراني همت گماشت. آشنايى و شيفتگي فيتز جرالد نسبت به آثار خيام نيشابوري و فهم آنها نشان دهنده تشابه فكري سراينده و مترجم بود چرا كه هر دو به عنوان آرمان گراياني مطرح مي‏شدند كه وضع و حال دنيايى را كه در آن به سر مي‏برند، بر نمي‏تابيدند. فيتز جرالد در ترجمه خيام، به ترجمه ساده و لغت به لغت نپرداخت بلكه سعي نمود مضمون اشعار خيام را كه بيانگر افكار و نظريات اين شاعر ايراني است ارائه نمايد. خدمت بزرگي كه فيتز جرالد در ترجمه دلپسند رباعيات خيام انجام داد باعث شد كه اين اشعار مشهور عالم گردد و در جامعه بشري براي خيام احترامي بي زوال به وجود آوَرَد. هم‏چنين با معرفي بيشتر خيام در غرب، بر اهميت او كه قبلاً به واسطه تبحرش در علوم رياضي و ستاره‏شناسي از دانشمندان بزرگ زمان خود بود افزوده گشت. فيتز جرالد علاوه بر اشعار خيام، بسياري از نمايش‏نامه‏هاي اسپانيايي را نيز به انگليسي ترجمه كرد كه آنان نيز معروف هستند. ادوارد فيتز جرالد سرانجام در يازدهم ژانويه 1880م در 71 سالگي در گذشت و وصيت كرد بر سنگ قبرش اين عبارت را بنويسند: آنكه ما را آفريد، خداست نه خود ما.

13) تولد "سن ژول پرْسْ" شاعر برجسته فرانسوي (1887م)
آلكسي لِژِه بانام مستعار سن ژون پِرْسْ يا سن لِژِه لِژِه، شاعر برجسته فرانسوي در 31 مارس 1887م در مجمع الجزاير گوادلوپ واقع در درياي كارائيب در امريكاي مركزي به دنيا آمد و بعدها تصوير زادگاه و دريا را در آثار خود منعكس كرد. پدرش وكيل دعاوي بود كه در يازده سالگيِ آلِكسي درگذشت و خانواده او كه پس از ويراني املاك بر اثر زلزله به فقر دچار گشت، به فرانسه مهاجرت نمود. آلكسي از آغاز جواني، استعداد خود را در شعر نمايان ساخت. او در پاريس با نويسندگان و شاعران جوان در مجله‏اي ادبي همكاري كرد و هم‏زمان به تحصيل در دانشكده پزشكي پرداخت. چيزي نگذشت كه به سياست علاقه‏مند شد و به عضويت وزارت خارجه فرانسه در آمد. وي در وزارت خارجه به مشاغل مهم دست يافت، به ماموريت‏هاي خارج از كشور رفت و در مقام سفارتْ به كشورهاي آسيايى مانند چين و ژاپن فرستاده شد. سن ژون پرس در اين سفرها مطالعاتي در فلسفه ملل آسيايى انجام داد كه به شعرش رنگ و طعمي از ديار دوردست بخشيد. نخستين اثر سن ژون پرس، مدايح نام داشت و پس از آن، منظومه آناباز را انتشار داد. آناباز منظومه‏اي است كه با لحن سرودهاي روحاني از عالم اسرار و عشق‏ها حكايت مي‏كند، با اين حال، اين منظومه، سرودي درباره الوهيّت نيست، بلكه درباره تجسس‏هاي عالم انساني است و شادي آدمي را نشان مي‏دهد كه در ميدان پهناور مشاهدات و تجربه‏هاي زندگي به پيروزي دست مي‏يابد و باز قانع نمي‏شود. انتشار منظومه آناباز در محيط ادبي فرانسه تاثير فراواني بر جاي نهاد و فصاحت بيان و عمق انديشه آن، همه هنرمندان را شيفته ساخت. وي در اوايل دهه 1940م ديوان تبعيد، شعر باران‏ها، برف‏ها و سپس بادها را منتشر كرد كه همگي چشم‏اندازي از سرگذشت بشري و دور نمايى طبيعي از زندگي بود در كلامي بسيار غني و تركيبي نامتعارف و صور ذهني زيبا. در ادامه همين فعاليت‏هاي ادبي بود كه سن ژون پرس در سال 1960م به دريافت جايزه ادبي نوبل نايل آمد. آثار او توجه عامه مردم را به خود جلب كرد و همگان را از فصاحت و عمقي كه در آثار شاعرانه و تجربه‏هاي سفر سياست‏مداري بزرگ وجود داشت، به شگفتي انداخت. سن ژون پرس استعمار خود را در سطرهاي نامرتب و دراز و كوتاه مي‏نوشت، چنانكه گاه يك سطر از دو كلمه و گاه از يك بند تشكيل مي‏شد همراه با وزني روان و پرطنين. اشعار سن‏ژون پرس داراي صور ذهني زيبا و غني است و اضطراب‏هاي روحي را در برابر بحران هايى كه بر معيارها و ارزش‏هاي عالم انساني پديد آمده، نشان مي‏دهد. اين اشعار هم‏چنين تحت نفوذ سفرهاي فراوان و ادراك شاعر از سرزمين‏هاي پهناور و دور دست قرار گرفته و با آنكه از دو مكتب سمبوليسم يا نمادگرايي و سورئاليسم يا واقعيت برتر تاثير پذيرفته، هيچ‏گاه از تغزّل زيباي شخصي شاعر دور نشده است. بسياري از آثار سن ژون پرس توسط شاعران نامدار به زبان‏هاي سوئدي و انگليسي و آلماني ترجمه شده است. سن ژون پِرسْ سرانجام در سال 1975م در 88 سالگي درگذشت.

14) افتتاح "برج ايفل" در پاريس (1889م)
در 21 ژانويه سال 1887م ساخت برج فلزي ايفل با ارتفاع سي‏صد متر، در پاريس آغاز شد و دو سال و دو ماه بعد در 31 مارس 1889م طي مراسم با شكوهي افتتاح شد. به طول انجاميد. از اين برج كه به نام سازنده آن "گوستاو ايفل" نام گذاري شده است به عنوان فرستنده تلويزيوني استفاده مي‏شود. برج ايفل داراي سه طبقه در ارتفاعات 115 57 و 276 متري است. هم‏چنين اين برج به عنوان نماد كشور فرانسه، يكي از جايگاه‏هاي بسيار سود آور براي دولت اين كشور است؛ چرا كه سالانه ده‏ها ميليون نفر از آن بازديد مي‏كنند و صدها ميليون دلار عايد دولت مي‏گردد.

15) مرگ "اميل آدولف فون بهرينگ" پزشك برجسته آلماني (1917م) (ر.ك: 15 مارس)

16) ايجاد بحران در روابط متفقين بر سر برلين پايتخت آلمان(1948م)
بزرگ‏ترين بحران در روابط متفقين زمان جنگ جهاني دوم كه به اختلاف و جدايى كامل آنها انجاميد، بر سر شهر برلين روي داد. به موجب توافق‏هاي كنفرانس يالتا، شهر برلين با اينكه در وسط منطقه اشغالي شوروي در آلمان قرار داشت، بين چهار دولت اشغال كننده آلمان تقسيم شده و براي ارتباط نيروهاي امريكا و انگليس و فرانسه در اين شهر با مناطق اشغالي خود در آلمان غربي، راه‏هاي ارتباطي زميني معيني در نظر گرفته شده بود. شوروي‏ها كه از به هم پيوستن مناطق اشغالي سه كشور غربي در آلمان و برلين غربي ناراضي بودند، در اوايل ماه مارس 1948م به انتشار پول رايج آلمان غربي در برلين غربي اعتراض كردند و اعلام داشتند كه اين اقدامات با توافق‏هاي كنفرانس سران در يالتا و پوتسدام مغايرت دارد. دول غربي به اين اعتراض اعتنا نكردند و در نتيجه در 30 مارس 1948م، دولت شوروي حضور نيروهاي ممالك غربي در برلين را غيرقانوني اعلام نمود و از فرداي آن روز، راه‏هاي ارتباطي زميني برلين با آلمان غربي را مسدود كرد. در عكس‏العمل به اين كار شوروي، كشورهاي غربي براي مقابله با تهديد شوروي، يك پل هوايى بين برلين و آلمان غربي به وجود آوردند و تمام مواد مورد نياز نيروهاي خود و سكنه برلين غربي را از طريق هوا به اين شهر رساندند. محاصره برلين درست 18 ماه به طول انجاميد و در اين مدت بيش از 2/3 ميليون تن مواد غذايى و سوخت از طريق هوا به برلين ارسال شد. دولت شوروي روز 30 سپتامبر 1949م به محاصره برلين خاتمه داد ولي بحراني كه بر سر اين ماجرا بين شوروي و كشورهاي غرب بروز كرد شكافي بين شرق و غرب به وجود آورد كه با تشكيل پيمان آتلانتيك شمالي، ناتو، و تشكيل دولتي در آلمان غربي در 23 مه 1949م تحت حمايت سه كشور غربي، عميق‏تر شد.

17) انفجار قطار فلسطيني‏ها توسط صهيونيست‏ها (1948م)
به دنبال اوج‏گيري قتل عام فلسطيني‏ها توسط صهيونيست‏هاي مسلح ، در 21 مارس 1948م، يك قطار كه از قاهره عازم بندر حيفا در فلسطين بود ، با بمب منفجر شد. در اين جنايت كه توسط گروه صهيونيستي اِشترْنْ انجام شد ، 40 فلسطيني كشته و 60 نفر ديگر مجروح شدند. چهار روز قبل از اين انفجار ، قطار ديگري توسط صهيونيست‏هاي مسلح در فلسطين منفجر شد كه در آن حادثه نيز 24 فلسطيني كشته و 61 نفر ديگر زخمي شدند. حمله به اماكن عمومي ، روستاها، اتوبوس‏ها و قطارهاي حامل فلسطيني‏ها از جمله اهداف مهم صهيونيست‏ها در آستانه تشكيل رژيم صهيونيستي بود تا فلسطيني‏هاي بيشتري را مجبور به مهاجرت از كشورشان كنند.

18) آرتور گريفيت از مبارزان استقلال ايرلند بدنيا آمد
آرتور گريفيت از رهبران انقلاب استقلال ايرلند و بنياد گذار اصلي شين فين سي و يکم مارس 1872 در دوبلين به دنيا آمد. وي چاپخانه دار بود كه روزنامه نگار شد و چند روزنامه راديكال و مبارز را سردبيري كرد. گريفيت پس از يك رشته مطالعات عميق در تاريخ و فرهنگ و منش ايرلنديها كه خود از ميان آنان برخاسته بود عزم خويش را براي كسب استقلال وطنش از انگلستان جزم كرد و ضمن تشكيل يك حزب، احزاب ، جنبش ها و افراد ديگر را كه داراي چنين خواستي بود گرد هم جمع كرد و بناي مبارزه گذارد. وي در آغاز كار مخالف انقلاب مسلحانه و جنگ و ستيز با انگلستان بود و باور داشت كه از راه انتخابات و طرق دمكراتيك مي شود به هدف رسيد ولي بعدا تغيير عقيده داد و با جنگ و اقدام مسلحانه موافقت كرد و دست به اسلحه برد. وي در جنگ دو ساله اي در سال 1919بر ضد انگلستان آغاز شد فعالانه شركت جست و بر اثر همين فشار بود كه پارلمان انگلستان در 31 مارس 1920 با حكومت داخلي ايرلندي ها (هم رول) موافقت كرد كه نخستين گام استقلال كامل ايرلند بشمار مي رود. گريفيت با ادامه الحاق آلستر ( ايرلند شمالي) با انگلستان مخالف بود و آن را مسئله اي مي دانست كه براي هميشه گريبانگير ايرلنديها خواهد بود. دهها سال پس از درگذشت گريفيت كه در 1922 صورت گرفت اين مسئله هنوز حل نشده است.

19) اعلاميه اي كه انگلستان و فرانسه را وارد جنگ دوم كرد
31 مارس 1939 دولتهاي انگلستان و فرانسه در يك اعلاميه مشترك تاكيد كردند كه اگر ارتش آلمان (هيتلر) به لهستان حمله برد، اين دو دولت به حمايت از لهستان اقدام خواهند كرد و وارد جنگ خواهند شد. هيتلر قبلا اعلام كرده بود كه اگر اراضي آلمان كه پس از جنگ جهاني اول به لهستان داده شده است به آلمان بازگردانده نشود به زور آنها را پس خواهد گرفت. اعلاميه انگلستان و فرانسه در ششمين سالروز به قدرت رسيدن هيتلر صادر شده بود. هيتلر بدون واهمه از اين اعلاميه دست به تصرف لهستان زد و آن را با شوروي تقسيم كرد و فرانسه و انگلستان طبق قولي كه داده بودند به هيتلر اعلان جنگ دادند ولي فرانسه چند روز از پاي درآمد و ....
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image