محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
14 فروردين 1388 / 7 ربيع الثاني 1430 / 3 آوريل 2009
-(3 Body)
14 فروردين 1388 / 7 ربيع الثاني 1430 / 3 آوريل 2009
Visitor 479
Category:
دنياي فن آوري
1) مرگ "رضاقلي خان نظام السلطنه مافي" از رجال دوره مشروطه (1303 ش)
رضاقلي نظام مافي ملقب به سالار معظّم و نظام السلطنه و سردار مكرّم در سال 1246 ش در تهران به دنيا آمد. وي پس از فراگيري دروس و فنون نظامي به دستگاه عمومي خود كه از رجال با نفوذ قاجار بود، وارد شد و به مقاماتي دست يافت. رضاقلي در بحبوبه جنگ بين المللي اول به همراه عدهاي از رجال و روحانيون براي مبارزه با قواي روس و انگلستان، دولت موقتي به حمايت آلمان و عثماني تشكيل داد ولي اين عمل باعث واكنش دولت مركزي شد و آنان تمام اموال و نشانهاي او را مصادره كردند. تا اين كه با اهداي اشياء نفيسي به احمدشاه، توانست رضايت وي را براي ورود به ايران جلب كند. وقتي قيام كلنل محمدتقي خان پسيان در خراسان شكسته شد، وي از طرف قوام السلطنه، والي خراسان گرديد. تا سرانجام در فروردين 1303 ش در 57 سالگي درگذشت و در امامزاده عبداللَّه تهران به خاك سپرده شد. نظام السلطنه از رجال مؤثر ايران بود و پس از مرگش املاك زيادي شامل قسمت اعظم زمينهاي غرب تهران، از او به ارث رسيد.
2) درگذشت استاد "عباس سحاب" جغرافيدانِ شهير و پدر علم نقشهكشي ايران (1379 ش)
استاد عباس سحاب فرزند ابوالقاسم در سوم دي ماه سال 1300 ش در يكي از روستاهاي اطراف تفرش در استان مركزي به دنيا آمد. وي فراگيري علم را از چهار سالگي آغاز كرد و در ده سالگي به همراه پدر راهي تهران گرديد. در تهران بود كه براي نخستين بار، استعداد و علاقه او به جغرافيا نمايان شد و در او رشد كرد به طوري كه در پانزده سالگي اولين نقشه تهران را تهيه نمود. اين نقشه و نقشههاي بعد از تهران و شهرهاي ديگر، شالوده و اساس يك مؤسسه جغرافيايي را در سال 1324 ش به وجود آورد و عباس را به شهرت رساند. وي در اين مؤسسه، بعدها يكي از غنيترين كتابخانههاي جغرافيايي ايران و خاورميانه را با 18 هزار كتاب، 15 هزار جلد مجلات جغرافيايي و صدها كره و اطلس بزرگ و كوچك به زبانهاي مختلف پديد آورد. استاد سحاب نخستين نمايشگاه نقشه خود را در سال 1339 ش در دانشسراي تهران بر پا كرد و از آن تاريخ به بعد، در نمايشگاههاي داخلي و خارجي بسياري حضور داشت. همچنين مؤسسه وي در طول سالها فعاليت، به چاپ كتب جغرافيايي و سفرنامهها و نيز ترجمه و تكثير نُسخ منحصر به فرد آثار ادبي و جغرافيايي ميپرداخت. سرانجام استاد عباس سحاب به عنوان پدر علم كارتوگرافي يا نقشه كشي ايران، بنيانگذار چاپ نقشه در بخش خصوصي كشور، نخستين توليدكننده كره جغرافيايي به زبان فارسي، مؤلف دهها اطلس جغرافيايي، آخرين بازمانده نسل نقشهكشانِ صاحب سبك جهان و باني مؤسسه جغرافيايي و نقشهكشي سحاب، در چهاردهم فروردين 1379 ش در 79 سالگي درگذشت.
3) در گذشت احمد آرام مترجم و اديب معاصر 1377 ش :
چهاردهم فروردين ماه، سالگرد درگذشت زنده ياد استاد احمد آرام، اديب، مترجم و نويسنده معاصر است. مردي که طي 96 سال عمر پربرکت خود، در تاريخ علم و فرهنگ ايران، خوش درخشيد و با سعي و تلاش بيدريغش، آثار گران بها و با ارزشي به يادگار گذاشت. او که با مناعت طبع و پشتکار خود، بيش از دويست جلد کتاب و تعداد بيشماري مقالات ارزنده را تأليف و ترجمه کرد، يکي از بزرگان فرهنگ و ادب کشور ما به شمار ميآيد. سرزمين ما ايران، به وجود بزرگواراني چون استاد احمد آرام در تاريخ علمي خود ميبالد. روحش شاد و يادش گرامي باد.
4) 7 ربيع الثاني سال 1232 هجري قمري :
ابن حاج مفسر، اديب و فقيه مالكي به ديار باقي شتافت . ابوالفيض حمدون بن عبدالرحمن مشهور به ابن حاج بود و در فارس بدنيا آمد و دوران رشد خود را در همان سرزمين سپري كرد . او آموزش علوم ادبي و ديني را نزد اساتيدي چون نباتي فراگرفت و در سفر به مكه معظمه با شيخ مرتضي انصاري ملاقات كرد و ازوي كسب علم نمود . آوازه شهرت و مهارت ابن حاج در فقه و ادب چنان درهر شهر و ديار پيچيده بود كه از جانب سلطان فانس مأموريت يافت براي سلطان وهابي ، عبدالله سُعُودبن وهابي كه مردم ديگر سرزمينها را به آئين خود مي خواند، جوابيه اي تهيه كند و براي او ارسال دارد . اين فقيه بزرگ در امر به معروف و نهي از منكر؛ و رفع ستم از مردم ستمديده همت بسيار نمود . ابن حاج تأليفات متعددي در فقه، كلام ، تفسير و منطق و ساير علوم دارد كه غالباً به صورت چاپي و برخي به صورت خطي از وي باقيست .
5) 7 ربيع الثاني سال 1307 هجري قمري امتياز ساختن راه تهران ـ سواحل خليج فارس به يحيي خان مشيرالدوله برادر ميرزاحسين خان سپهسالار واگذار شد .
اما همين امتياز در چهاردهم جمادي الثاني سال 1307 هجري با وساطت ميرزا حسين خان ابتدا به سرمايه گذاران انگليسي بعد به بانك شاهي ودر نهايت به كمپاني لينچ انتقال يافت . سرانجام در سال 1340 هجري تحت تأثير اعتراض هاي شديد و مداوم مردم مسلمان ايران عليه اين امتياز استعماري كه غارت ثروت ملي اين مرزو بوم را از جانب استعمار انگليس دربرداشت ، شاه قاجار به ناچار امتياز اين راهسازي را ملغي اعلام نمود . قابل توجه است كه يك راه از تهران به كرانه خليج فارس و ازقم ، كاشان، نائين ، يزد و كرمان تا بندرعباس امتداد داشت و راه ديگر تهران را از طريق اصفهان و شيراز به بندرعباس متصل مي ساخت .
6) تولد "ملاقطب" منجم و دانشمند (634 ق)
قطب الدين محمود بن ضياءالدين مسعود كازروني معروف به ملاقطب در كازرون از شهرهاي استان كنوني فارس به دنيا آمد. قطب الدين محمود، در طول حيات خود سفرهاي بسياري كرد. وي به هنگام تاسيس رصدخانهي مراغه به جمع دانشمندان مراغه پيوست و مدتي باخواجه نصيرالدين طوسي در اين رصدخانه همكاري نمود. ملاقطب پس از سفرهايي به قونيه، مصر و شام در سال 696 ق به تبريز بازگشت. قطب الدين محمود آثار متعددي از خود به جاي گذاشته كه از ميان آنها ميتوان به نهايةُ الادراك، شرح قانون ابن سينا و شرح حكمةُ الاشراق سهروردي اشاره كرد.
7) شورش صربستان عليه امپراتوري عثماني(1230 ق)
دومين شورش صربستان عليه امپراتوري عثماني كه از حمايت روسيه برخوردار بود، ابتدا در منطقهي تاكاويه به رهبري ميلوش اوبرنويچ شكل گرفت و سپس به سراسر صربستان گسترش يافت. پس از درگيريهاي متعددي كه بين صربها و نيروهاي عثماني روي داد، سرانجام پيمان صلحي ميان طرفين منعقد شد. به موجب اين پيمان، صربستان به عنوان يك امارتِ تابع عثماني به رسميت شناخته شد و اجازهي تاسيس مجمعي از نمايندگان صربها را يافت. امپراتوري روسيه همواره به شورش ملل تابع امپراتوري عثماي در بالكان دامن ميزد و سعي ميكرد امپراتوري عثماني را تضعيف كند.
8) سوم آوريل سال1991ميلادي: «گراهام گرين» ازنويسندگان معاصرانگلستان درگذشت.
او دردوران جنگ به عنوان خبرنگارجنگي دربسياري ازكشورهاي جنگ زده خدمت كرد. او درداستانهاي خود خشونتهاي تاريخ و قربانيان آن را به تصويركشيده است. ازآثارگراهام گرين كه به زبان فارسي ترجمه شده اند« وزارت ترس، سايه گريزان و پايان يك پيوند» را مي توان نام برد.
9) پايان جنگهاي چهل ساله فرانسه و اسپانيا در قرن شانزدهم ميلادي (1559م)
اختلافات و تنازعات ميان فرانسه و اسپانيا از اواخر قرن پانزدهم آغاز گرديد. در سال 1494م شارل هشتم پادشاه فرانسه به قصد تسخير ناپْلْ به ايتاليا حمله نمود كه با مخالفت اسپانيا و ايتاليا و مقاومت ارتش آنها مواجه گرديد. در طي سالهاي بعد اين نبرد ادامه پيدا كرد و بر سر اداره مناطق به تصرف آمده، بين اسپانيا و فرانسه اختلافاتي روي داد. اين جنگها سرانجام با امضاي قرارداد "صلح نوايون" در سال 1515م خاتمه يافت. اما آتش جنگ ميان دو كشور، شش سال بعد در سال 1521 بار ديگر شعلهور گرديد و حدود چهل سال به طول انجاميد. در اولين مرحله اين جنگها پادشاه فرانسه به اسارت درآمد و با امضاي قرارداد مادريد 1526م آزادي خود را خريد و از تمام ادعاهاي خود در ايتاليا صرف نظر نمود و حتي منطقه بورگوني را به اسپانيا واگذار كرد. اما يك سال بعد پادشاه فرانسه ضمن اتحاد با چند كشور و نقض قرارداد مادريد، دومين مرحله از جنگهاي 40 ساله را آغاز نمود كه با قرارداد كامبره خاتمه يافت و در نتيجه منطقه بورگوني به فرانسه بازگشت. در سال 1536م مرحلهاي ديگر از جنگها آغاز شد و بدون هيچ نتيجهاي خاتمه يافت و پيمان صلح ده ساله نيز تنها 4 سال دوام يافت. در سال 1542م چهارمين دوره اين جنگها آغاز گرديد و سرانجام در سوم آوريل 1559م اين جنگها كه بر سر تصاحب سرزمينها آغاز شده بود با امضاي معاهدهاي با حضور نمايندگان فرانسه، اسپانيا، انگليس و آلمان خاتمه يافت.
10) كشته شدن "ملك غازي" پادشاه پيشين عراق در سانحه رانندگي (1939م)
غازي فرزند ملك فيصل اول، پادشاه پيشين عراق در سال 1912م به دنيا آمد و پس از مرگ پدرش در هفتم سپتامبر 1933، زمام امور عراق را در 21 سالگي به دست گرفت. او برعكس پدرش كه از انگلستان طرفداري ميكرد، طرفدار انگلستان بود، از يك سو ميل به رهانيدن عراق از يوغ شيفته نازيسم بود و از هيتلر تمجيد ميكرد. ملك غازي كه آشكارا نفرت خود را از سلطه انگليس و فرانسه بر كشورهاي عربي و خاورميانهاي ابراز ميكرد، از مليگرايان و شورشيان سوريه براي مقابله با قيموميت كشورشان در دهه 1930 حمايت نمود و حتي آنان را به سلاح نيز تجهيز نمود. او به شدت با كمونيستها هم دشمني ميكرد. ملك غازي سرانجام در سوم آوريل 1939م در 27 سالگي بر اثر برخورد شديد اتومبيلش با تير چراغ برق كشته شد. در آن زمان، مردم، قتل غازي را يك حركت سازمان يافته توسط انگليسيها و عواملشان در عراق تلقي كردند و تظاهراتي عليه دولت انگليس به راه انداختند. پس از مرگ غازي، فرزند چهار ساله او به نام شاهزاده فيصل دوم به سلطنت عراق رسيد.
11) پيروزي كودتاي نظامي "رشيد عالي گيلاني" در عراق (1941م)
كشور عراق در جريان جنگ جهاني دوم از يك طرف دچار اختلافات داخلي و تضاد ميان طرفداران آلمان و انگلستان بود و از سوي ديگر با مرگ ملك غازي پادشاه اين كشور در سال 1939م و جانشيني فرزند 4 ساله او، در وضعيت نابساماني به سر ميبُرد. با اين حال، پيشروي ابتدايى آلمانها و شكست نظامي انگلستان در جريان جنگ جهاني دوم، باعث شده بود تا بسياري از سياستمداران، آينده را از آنِ آلمان بدانند. در اين اوضاع و احوال، رشيد عالي گيلاني، يكي از فرماندهان ارتش عراق، با استفاده از فضاي به دست آمده، و نيز با حمايتهاي دولت آلمان، از اول تا سوم آوريل 1941م، كودتايى نظامي به راه انداخت كه بر اثر آن، نوري سعيد، نخست وزير مقتدر عراق كه مورد حمايت انگليس بود، به همراه نايبالسلطنه اين كشور، از عراق گريختند. اين كودتا در حالي انجام شد كه بسياري از يگانهاي نيروهاي رزمي عراق نيز از رشيد عالي حمايت ميكردند. در اين زمان، دولت بريتانيا كه علاوه بر از دست دادن جاي پاي خود در اين منطقه مهم، از منابع نفتي نيز محروم شده بود، با اعزام نيروهاي نظامي خود، درصدد حمايت از كارگزاران خود در اين كشور برآمد. از اين رو، پس از درگيري نيروهاي دو طرف از روز دوم مه 1941م، حكومت رشيد عالي گيلاني در آخر اكتبر همان سال سرنگون شد و بار ديگر نوري سعيد به نخست وزيري دست يافت.
12) درگذشت "ذاكر حسين" تنها رئيس جمهور مسلمان هند (1969م)
ذاكر حسين رئيس جمهور مسلمان هند، در سال 1897م متولد شد و تحصيلاتش را در دانشگاه اسلامي عليگره و دانشگاه برلين آلمان به پايان رساند. وي پس از طي تحصيلات خود، در طي ساليان طولاني به فعاليتهاي علمي و سياسي پرداخت تا اينكه در سال 1962م به معاونت رياست جمهوري هند رسيد. او در انتخابات عمومي 1967م از رقيب سرسخت خود خانم اينديرا گاندي پيشي گرفت و به عنوان اولين رئيس جمهور هند برگزيده شد. او كه از رفتار سلطه طلبانه هندوها عليه مسلمانان انتقاد ميكرد، از جدا شدن قسمت مسلمان نشين هند به نام پاكستان نيز حمايت نمود و حتي براي استقلال پاكستانيها كه به قول وي، پاياني بر ستم هندوها عليه آنان بود، در هند جشن گرفت. ذاكر حسين با آن كه مسلمان بود ولي در ميان هندوها نيز محبوبيت داشت. از او كتابهايي به نام سرمايهداري، اقتصاد، اخلاق و مملكتداري نيز برجاي مانده است. دكتر ذاكر حسين سرانجام در سوم آوريل 1969م در 72 سالگي درگذشت. وي در ميان نسل امروزي هندوها و مسلمانان هند احترام ويژهاي دارد.
13) پيدايش حكومت پارلماني درجهان :
سوم آوريل 1077 ميلادي، منطقه خودمختار فريول = فريولي واقع در شمالي شرقي ايتاليا داراي حكومت پارلماني و مجلس شد. اين، قديمي ترين نظام پارلماني جهان است و پس از آن انگلستان. در نظام پارلماني، مجلس مقنّنه (نمايندگان مردم) دولت را انتخاب مي كند و دولت پاسخگوي مجلس است و اگر اعتماد مجلس را ازدست بدهد منحل خواهد شد.«فريولي» ميان شمالي ترين ساحل آدرياتيك و كوههاي آلپ قرارگرفته و از اسلواني فاصله چنداني ندارد. اين منطقه كه در عهد باستان محل سكونت دسته اي از كلت ها بود بعدا ضميمه امپراتوري روم گرديد و بارها مورد حمله قبايل ژرمن و ... قرار گرفت. شهر مقرّ حكومت «فريولي» يك ميليون نفري است، كه مردمي قانونمند و با مدنيتي بسيار بالا دارد. در طول قرن بيستم نزديك به يك ميليون تن از مردم اين منطقه به ساير نقاط اروپا، قاره آمريكا و استراليا مهاجرت كردند.
14) «طرح مارشال» دلار را پول يكم جهان و آمريكا را آقاي غرب كرد
سوم آوريل 1948 هري ترومن رئيس جمهور وقت آمريكا طرح مارشال مبني بر كمك اقتصادي پنج ميليارد دلاري آمريكا به 16 كشور جنگزده متمايل به غرب در اروپا را كه به تصويب كنگره آن كشور رسيده بود امضا كرد تا قانون شود. عنوان اين طرح از نام مبتكر آن «جورج مارشال» وزير امور خارجه وقت آمريكا گرفته شده است. اجراي اين طرح كه ماهرانه و با دور انديشي ويژه تنظيم شده بود باعث شد كه «دلار آمريكا» پول اول جهان شود و نفوذ آن دولت كشورهاي گيرنده كمك را فراگيرد و آمريكا قدرت اول غرب شود در برابر شوروي كه قدرت اول شرق بود.
/س
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: