مواد لازم:
ماست پر چرب 500 گرم
اسفناج پاک کرده 500 گرم
رشته 200 گرم
نعناع تازه 50 گرم
تره تازه 150 گرم
نمک، فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
اين آش غذاي سبکي است که ميتوان براي عصرانه و يا براي شام مصرف کرد. به دليل ماستي که دارد و نيز به دليل نداشتن حبوبات براي وعده شام خيلي مناسب است و ميتوان خواب راحتي بعد از خوردن آن داشت.
در سبزوار معمولاً کنار اين آش، کوکو سبزي يا کتلت مصرف ميشود.
اسفناج را با کمي نمک از قبل ميپزيم تا موقع پخت غذا سريع آماده شود. و رشته ها در آش له نشوند.
يک ليتر آب را ميگذاريم روي حرارت بجوشد.
اسفناج را داخل آب جوش ميريزيم بعد رشته ها را اضافه ميکنيم.ميگذاريم تا رشته ها نرم شوند.
سبزيجات را داخل ميکثر يا مخلوط کن ريخته و ميکث ميکنيم.
در سبزوار سبزيجات را داخل هاون کوبيده و له ميکنند.
براي اينکه سبزيها بهتر ميکث شوند مقداري ماست به آنها اضافه ميکنيم.
اگر دوست داشته باشيم ماست ترش استفاه ميکنيم اما هر طعمي که باشد بايد چرب باشد چون اين آش چربي ندارد.
وقتي رشته ها نرم شد مخلوط سبزي و ماست را به مواد اضافه ميکنيم.
بعد از سه چهار دقيقه که مواد جوشيدند نمک و فلفل اضافه ميکنيم و شعله را خاموش ميکنيم.
اين آش معمولاً ولرم مصرف ميشود. و به همين دليل داخل آن حبوبات استفاده نميشود چون حبوبات خاصيت نفاخي دارند و اگر سرد مصرف شوند مناسب نخواهد بود.
ماست را براي اين به سبزيجات هنگام خرد کردن اضافه ميکنيم که ماست بريده نشود.
روش تهيه سوپ اسفناج
25 گرم کره را با 25 گرم آرد تفت ميدهيم بعد يک ليوان شير اضافه ميکنيم وقتي به قوام رسيد اسفناج پخته شده ميکث شده را اضافه ميکنيم و هم ميزنيم و شعله را خاموش ميکنيم و يک ليوان خامه اضافه کرده و هم ميزنيم.
سوپ خيلي خوش طعمي به دست مي آيد.
منبع: آشپز ايراني/س