27نکته در مورد مهارتهاي خانه دارري
-(6 Body)
|
27نکته در مورد مهارتهاي خانه دارري
Visitor
446
Category:
دنياي فن آوري
1.براي پاک کردن گردو غبار و حشرات لانه کرده در پشت يخچال از هواي جارو برقي استفاده کنيد. 2.شيشه پاک کن سنتي محلول سرکه و آب 3.رسوبات آهکي کتري و سماور را با جوشانده سرکه ويا ابتدا با جوشانده سيب زميني رنده شده و پس از آن با اضافه کردن زاج سفيد و حرارت نيم ساعته بر طرف مي شود. 4.جرم گير سنتي براي اجاق گاز مخلوطي از جوش شيرين مايع ظرفشويي و سرکه مي باشد. 5.براي نرم كردن چرم كفشهايي كه زياد گران قيمت نيستند كافي است دو سيب زميني تميز و خراشيده شده درون هر لنگه كفش قرار دهيد و بگذاريد تمام شب بماند. 6.: اگر سطح خارجي كفش فرزند شما بد جوري ساييده شده و به اصطلاح رنگ و روي آن رفته است و واكس نمي گيرد ابتدا يك تكه سيب زميني خام روي آن بماليد سپس واكس بزنيد ،چنان براق خواهد شد كه انگار تازه آن را خرديداري كرده ايد. 7. براي اينکه کيک و شيريني تازه بماند ، آنها را در ظرف هاي در بسته پلاستيکي بگذاريد و در کنار آن يک تکه نان نرم يا نصف سيب قرار دهيد . رطوبت موجود آنها باعث تازه ماندن کيک و شيريني مي شود . 8.چيپس فري:کف سيني فر را چرب کنيد ، سيب زميني ها را که نازک خرد کرده ايد ، در آن بچينيد، رويشان چند قطره روغن بپاشيد و در فر خيلي داغ قرار دهيد تا سرخ شود. 9. اگر زير پارچه ميز اتو يک لايه کاغذ فويل پهن کنيد اين کار باعث منعکس شدن گرما مي شود و اتو کشي آسانتر صورت مي گيرد . 10.نکات ايمني براي ماشينهاي لباسشوئي از قرار دادن لباسشوئي در محل هايي که مستقيما در معرض آفتاب يا بارندگي هستند خود داري کنيد. فاصله لباسشويي ازديوار 5سانتي متر باشد. قبل از توقف کامل ماشين درب آن را باز نکنيد. بعد از شستشو لاستيک درب آنرا کاملا خشک نماييد. قبل از روشن شدن مطمئن شويد شير تغذيه باز و برق در پريز موجود است. قبل از شستشو شلنگ تخليه را کنترل وکاملا در فاضلاب قراردهيد. هر چند مدت دريچه جا پودري را در آورده و کاملا بشوييد. بعد از چند بار شستشو فيلتر جلوي لباسشويي را در آورده وکاملا بشوييد. براي دو شستشوي متوالي دو ساعت فاصله نياز است. از پودرهاي استاندارد و مخصوص لباسشويي استفاده شود. 11.نکات ايمني براي نگهداري آسياب برقي و مخلوط کن هرگز قسمت موتور را داخل آب نکنيد. هيچگاه قطعات آن را با آب جوش تمييز نکنيد. هرگز قطعات آن را با شعله آتش خشک نکنيد. هر 3 ثانيه کار با دستگاه، 3 ثانيه استراحت داشته باشد. از ريختن مواد سخت در داخل دستگاه خودداري نماييد. بدون در پوش محفظه اي که بالاي آن قرار دارد از آن استفاده نکنيد. هنگام تمييز کردن آن دو شاخه را از درون آن در بياوريد. 12.نکات ايمني براي نگهداري آبميوه گيري آبميوه گيري را روي مکان صاف قرار دهيد. قبل از وصل کردن دو شاخه مطمئن شويد کليد دستگاه قطع است. قبل از توقف کامل تيغ را باز نکنيد. هرگز در موقع کار دست، قاشق، چنگال و...را داخل مخزن آبميوه گيري نکنيد. 13.نکات ايمني براي نگهداري جارو برقي در زمان استفاده، جارو نبايد بيشتر از 10يا 15دقيقه روشن باشد و بعد از اين چند دقيقه جارو را خاموش کنيد. از گذاشتن پا يا جسم سنگين بر روي جارو بپرهيزيد. فيلترهاي محافظ را سالي دوبار تعمير يا تعويض کنيد. از کيسه هاي پلاستيکي به جاي پاکت جارو برقي استفاده نکنيد. در زمان استفاده، جارو نبايد بيشتر از 10يا 15دقيقه روشن باشد و بعد از اين چند دقيقه جارو را خاموش کنيد هيچگاه با جاروبرقي زباله هاي نمدار، گل، خاکستر روشن، فرش خيس يا ته سيگار را پاک نکنيد. زباله هاي خيلي بزرگ و نوک تيز را قبل از استفاده از جارو برقي از روي زمين جمع کنيد. 14.نکات ايمني براي نگهداري پلوپز برقي هيچگاه پلوپز را داخل آب نکنيد زيرا به به قسمتهاي الکتريکي آن مانند کليد،گرمکن و عايق گرمکن آسيب مي رسد. هنگاميکه پلوپز کار مي کند آن را تکان ندهيد. هيچ شئ خارجي رابين ديگ و صفحه گرم کننده قرار ندهيد. هرگز ديگ را در حالت مرطوب و خيس در دستگاه اصلي قرار ندهيد. ديگ پلوپز را با آب و اسفنج و مواد پاک کننده بشوييد 15.نکات ايمني براي نگهداري اتو قبل از خنک شدن اتو آن را جمع نکنيد . هنگام اتو زدن آن را زياد بر روي پارچه فشار ندهيد. هرگز اتو را برروي سگک وزيپ و قلاب و دکمه هاي فلزي و پلاستيکي نکشيد. رسوب يا سولفات که باعث گرفتگي سوراخ هاي اتو بخار شده را بدين صورت برطرف سازيد: مقداري سرکه يا اسيد رقيق را داخل مخزن آب آن ريخته و آنرا به برق بزنيد و پس از چند دقيقه مخزن را خالي کنيد رسوبات در سرکه حل شده و از اتو خارج مي شود 16.پخت برنج براي خانم هاي كارمند خانم هايي هستند كه بيرون ازخانه كار مي كنند و وقتي ظهر به خانه مي آيند، فرصت پختن برنج را ندارند، و يا اين كه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده كنند. اينگونه افراد از اين روش مي توانند كمك بگيرند: صبح يا شب قبل برنج را آبكش كنند البته كمي آن را خشك بردارند، سپس ته ديگ برنج را آماده كرده و برنج را داخل قابلمه بريزند و قابلمه را داخل يخچال قرار دهند، ظهر برنج را كمي آب و روغن دهند و آن را دم كنند تا سالاد را آماده كنند برنج هم دم كشيده است. 17.چند دستور براي مصرف و پخت سبزي سبزي ها را به مدت زياد در آب خيس نکنيد ، زيرا ويتامين ها و مواد معدني آنها در آب حل مي شود. تا آنجا که ممکن است سبزيجات را با پوست بپزيد يا تنوري کنيد. سبزي ها را براي مدت طولاني در معرض هوا قرار ندهيد. در موقع طبخ غذا ، از ظروف در دار استفاده کنيد و در ظرف را هميشه بگذاريد. از زياد بهم زدن غذا ، مخصوصا با قاشق فلزي خودداري کنيد تا سطح غذا زياد در معرض هوا قرار نگيرد. سبزي و ميوه را مدتي قبل از خوردن يا پختن خرد نکنيد و آب ميوه را نيز بلافاصله پس از گرفتن مصرف کنيد. براي پختن سبزي اول آب را جوش بياوريد و بعد سبزي را بريزيد و فقط آنقدر بپزيد تا نرم شود ( له نشود ). هر قدر ممکن است در سبزي ها آب کمتري بريزيد. اگر در طبخ سبزي آب زياد مصرف کرده ايد، از اين آب براي سوپ و سس استفاده کنيد. اگر از سبزي يخ زده استفاده مي کنيد هرگز آن را مستقيما در آب جوش نگذاريد 18.نگهداري سبزيجات براي آنکه سبزيجات شما از جمله کاهو زرد و پلاسيده نشود. کف جايگاه مخصوص نگهداري سبزيجات را در يخچال با حوله کاغذي يا دستمال سفيد بپوشانيد. کاغذ رطوبت اضافي را جذب کردو سبزيجات وميوه ها را براي مدت بيشتري تازه نگه مي دارد يا چند قطعه اسفنج خشک در قسمت مخصوص سبزيجات قرار دهيد. اسفنج خشک مانند کاغذ رطوبت را جذب مي کند و از فاسد شدن ميوه ها و سبزيجات براي مدتي جلوگيري مي کند. 19. نکاتي براي داشتن آشپزخانه ي ايده آل پنکه هاي هواکش اصولاً کساني که در آپارتمان زندگي مي کنند، به يک هواکش مناسب در آشپزخانه نياز دارند تا بوي غذا و دود روغن طبخ غذاهاي مختلف را به گونه اي صحيح و غير آزارنده از بين ببرد. گزينه ي مطلوب از ميان انواع هواکش آشپزخانه، گونه اي از آن است که در بالاي صفحه ي اجاق گاز نصب شده و در يک هود مخصوص پخت و پز محصور شده است. ممکن است به شما دو نوع هواکش پيشنهاد شود: - انتخاب ميان مدل هايي که هوا را از محدوده ي پخت و پز خارج کرده آن را به سمت فضاي باز هدايت مي کنند، - هواکش هايي که هواي آلوده ي خود اتاق را به وسيله ي مکش از داخل تعدادي فيلتر و صافي عبور داده و پس از تصفيه، آن را به داخل اتاق باز مي گردانند و به همين ترتيب اين جريان ادامه پيدا مي کند. مورد اول معمولاً کارآمدترين نوع است و زماني بهترين عملکرد را دارد که اجاق خوراک پزي و هود بالاي آن (دهانه ي دودکش کلاه مانند روي شعله ها) در نزديکي يکي از ديوارهاي خارجي آشپزخانه (ديواري که آن طرفش فضاي خارج قرار دارد) قرار گرفته باشد تا طول کانال هواکش را به حداقل ممکن برساند. هرچند که اکنون مدل هاي متنوع تري از هود در بازار مصرف وجود دارند که با شکل هاي رايج تفاوت مي کنند. يکي از رايج ترين شکايت هايي که در مورد پنکه هاي هواکش مي شود صداي آزاردهنده ي آن هاست. گاهي اوقات اين مسئله سريع و راحت حل مي شود، راه آن تميز کردن فيلتر هواست که ممکن است با روغن و چربي مسدود شده باشد. يک راه حل ديگر که مؤثرتر اما گران تر است، نصب يک هواکش بزرگ تر و نيرومند تر است. دفترچه هاي راهنمايي و معرفي محصول را که از طرف شرکت توليد کننده همراه با دستگاه ارائه مي شود، با دقت ملاحظه کنيد تا به دست آوريد که چه نوع هواکشي و با چه ظرفيتي متناسب با ابعاد و اندازه هاي آشپزخانه ي شماست. هواکش هايي که مشکل ساز و پر دردسر مي شوند عموماً آن هايي هستند که براي فضاها و عملکردهايي بزرگ تر از حد ظرفيت شان به کار گرفته شده اند و بنابراين بايد مدت زماني طولاني تقلا کنند تا بتوانند هواي اتاق را تميز و تصفيه سازند. يخچال ها و فريزرها يک بار ديگر بايد گفت که سبک زندگي شخصي شما و ميزان علاقه ي شما به پخت و پز، نوع يخچال و فريزري را که مي خواهيد خريداري کنيد براي تان مشخص مي سازد. اگر تعداد افراد خانواده محدودند و علاقه اي هم به پخت و پز نداشته، بيش تر از غذاهاي آماده استفاده مي کنيد، يخچال کوچکي در زير ميز کار و يا زير سطح کاري کابينت ها، هم رديف و هم تراز با آن ها، با يک محفظه ي منجمد کننده (فريزر) که در واحد دستگاه ادغام شده، تمامي آن چيزي است که به آن نياز داريد. آن هايي که بسته به شرايط زندگي شان هميشه در حال پخت و پز هستند، نياز به يک يخچال بزرگ دارند تا مواد غذايي تازه را در آن نگهداري کنند (وجود کشوهاي بزرگ براي نگهداري ميوه و سبزي ها در اين مورد، مهم هستند). اگر غذاي آماده و مواد خوراکي منجمد زياد مصرف مي کنيد، نياز داريد تا بخش فريزرتان بزرگ تر باشد و ممکن است يک دستگاه يخچال فريزر قائم و ايستاده خريداري کنيد که نيمي از آن يخچال و نيمي از آن فريزر است. يخچال فريزرهاي افقي يا صندوقي نيز بسيار مفيدند، زيرا مي توانند در زير صفحه ي پيشخوان يا يک تاقچه قرار بگيرند و در مجموعه با ايجاد يک مبلمان فشرده و کيپ هم، فضاي کم تري را اشغال کنند. ناگفته نماند تا زماني که خانواده ي بزرگ و پر جمعيتي نداريد ، از خريد فريزرهاي جداگانه و بزرگ پرهيز کنيد. زيرا که اگر دقت داشته باشيد مي بينيد مواد غذايي زيادي را بدون آن که واقعاً لازم باشد، با صرف وقت وهزينه ي زيادي انبار و منجمد مي کنيد و براي ماه ها و حتي يک سال بعضي از مواد خوراکي را در فريزر نگهداري مي کنيد. براي آشپزخانه هاي کوچک، يخچال ها و فريزرهاي بسيار کوچک و باريک نيز در بازار لوازم خانگي موجود مي باشد. قبل از خريد يخچال يا فريزر مورد نيازتان درهاي آن را بازبيني کنيد که به چه نحو باز مي شوند، اگر نحوه ي باز شدن يا به جهت آن مناسب کارتان نيست، از فروشنده بخواهيد مدل مناسب کار شما را در اختيارتان قرار دهد. بسياري از لوازم آشپزخانه که هم اکنون توسط توليد کنندگان ساخته مي شوند، گزينه هاي متفاوتي را متناسب با نياز کاربران ارائه مي دهد. حتي بعضي اوقات مي توان يخچال و فريزري انتخاب کرد که روکش در آن به ميل شما سفيد، رنگي، استيل يا طرح چوب باشد. گاهي هم درهاي لوازم آشپزخانه از جمله يخچال يا فريز، قابليت نصب يک صفحه ي تزييني بر روي خود را دارند. بدين ترتيب مي توانيد لوازمي را که در يک آشپزخانه واقع شده اند ولي متعلق به يک دست و يک واحد توليد نيستند، به خوبي با يکديگر جور کنيد و نمايي جذاب تر در آشپزخانه ي خود به وجود آوريد 20 . قبل از اتو کشي ،خوانده شود. پيش از انجام كار اتوكشي، ابتدا بايد به علائم بينالمللياي كه معمولا روي برچسب متصل به لباسها و لوازم پارچهاي – با دوخت استاندارد – وجود دارد، توجه كنيد. اين علائم رابطه مستقيمي با جنس پارچه لباس دارند. درواقع روي اين برچسبها مشخص ميشود اين لباس اتوشدني است يا خير و درصورتي كه اتوكشيدن آن امكانپذير باشد، اين كار بايد در چه دمايي انجام شود. ميزي براي اتو: اگر ميخواهيد هنگام اتوكشيدن دچار پشتدرد و كمردرد نشويد، ميز اتويي تهيه كنيد كه ارتفاع آن قابل تنظيم باشد. به اين ترتيب شما ميتوانيد باتوجه به قدتان، ميز را در ارتفاع مناسب قرار دهيد؛ به صورتي كه براي اتوكشي نياز به دولاشدن و خميدگي پشت وجود نداشته باشد. باتوجه به اينكه روكش پارچهاي ميز اتو در اثر اتوكشيدنهاي متوالي لباسها تغييررنگ داده و معمولا لكهدار ميشود، براي حفظ ظاهر پارچه آن، روكشي درست به اندازه سطح ميز بدوزيد يا از روكشهاي آمادهاي كه باتوجه به ابعاد سطح ميز اتو به فروش ميرسند، استفاده كنيد. با روكشكردن سطح ميز اتو، شما ميتوانيد به راحتي آن را بيرون آورده و بشوييد. يك پيشنهاد: براي اينكه گرماي حاصل از اتو هنگام اتوكشي دوبرابر شده و لباس به سرعت صاف و اتوكشيده شود، سطح ميز اتو را پيش از قراردادن روكش متحرك، با لايهاي از فويل آلومينيوم بپوشانيد. اين كار را به صورتي انجام دهيد كه لايه فويل آلومينيوم بدون هيچگونه چين و تاخوردگياي روي ميز صاف قرار گيرد و بعد روكش را روي لايه آلومينيومي بكشيد. به اين ترتيب زحمت شما براي اتوكشي به نصف رسيده و سرعتعمل دوبرابر ميشود. درواقع پارچه از هر دو طرف زير و رو – حرارت ميبيند. توجه: پيشنهاد فوق براي پارچههاي ظريف و نازك مانند ابريشم و بهطور كلي پارچههايي كه براي اتوكشي آنها حرارت زيادي لازم نيست، مناسب نبوده و اين كار را فقط براي پارچههاي ضخيمتر انجام دهيد. نكته: باتوجه به اينكه سطح چوبي ميز اتو با چند لايه ابر پوشانده شده و ابر نيز در اثر حرارت كمكم فشرده شده و از بين ميرود، هنگام نازكشدن ابر روي ميز اتو، اقدام به تعويض ميز كنيد زيرا قطر ابر روي ميز، در نتيجه اتوكشي تاثير ميگذارد؛ بهطوري كه هرچه سطح زير صافتر و نرمتر باشد، لباس روي آن بهتر اتو ميشود. نگهداري از اتوهاي بخار: پس از پايان استفاده از اتوي بخار، نه تنها آب داخل مخزن را خالي كنيد بلكه اگر دستگاه شما دگمهاي مخصوص خارجكردن بخار نيز دارد، آن را آنقدر فشار دهيد تا باقيمانده آب داخل مسير نيز بخار شده و راههاي خروج بخار بهطور كامل باز شوند. البته ممكن است هنگام انجام اين كار، مقداري رسوبات آب به صورت خردهگچ از اتو خارج شده و روي لباس شما بريزد؛ نگران نباشيد فقط لباس را بتكانيد؛ اين ذرات، لكهاي ايجاد نميكنند. برقي از اتو روي پارچه: اغلب پارچههاي تيره هنگام اتوكشي به اصطلاح برق افتاده و ظاهري نامناسب پيدا ميكنند. براي جلوگيري از بروز اين مشكل، كافي است تكه پارچهاي به رنگ روشن را روي لباس تيره انداخته و از تماس مستقيم اتو با پارچه تيره جلوگيري كنيد. اين راهكار درمورد پارچههاي ظريف مانند ابريشم نيز پيشنهاد ميشود. فقط به ياد داشته باشيد براي سهولت كار اتوكشي بهتر است پارچه را نمدار كنيد. البته پاشيدن آب روي تكه پارچه نيز سرعت اتوكشي را بالا ميبرد. عوامل خشزا در اتوكشي: براي اتوكشيدن لباسهاي دگمهدار و زيپدار - بهخصوص انواع فلزي آنها – مراقب باشيد كه اتو را بهطور مستقيم روي سطح زيپ يا دگمه حركت ندهيد زيرا ممكن است باعث خطافتادن كف اتو شود. براي اين منظور پارچه نخياي روي آن قسمتها پهن كرده و روي پارچه را اتو كنيد. صرفهجويي در زمان: براي صرفهجويي در زمان به هنگام اتوكشي، اگر به همراه لباسها مقداري ملحفه يا روميزي بزرگ نيز داريد، آنها را به صورت دولا يا حتي چندلا روي ميز اتو پهن كرده و روي آنها شروع به اتوكشي لباسهاي ديگر كنيد. با اين كار همزمان با اتوكشيدن لباسها – بهخصوص تيشرتها و لباسهاي بچهها – قسمت اعظمي از ملحفه يا روميزي نيز اتو ميشود. به اين ترتيب لازم است تنها زمان كوتاهي را براي تكميل قسمتهاي باقيمانده چروك صرف كنيد. اتوكشي در ابعاد وسيع: اگر زحمت اتوكشيدن پردههاي بزرگ و يكتكه خانه را خودتان تقبل كردهايد ولي با اتوكردن يك قسمت، قسمت ديگر دوباره چروك ميشود، از صندلي كمك بگيريد؛ به اين ترتيب كه يك يا دو عدد صندلي چوبي در قسمت پشت ميز اتو قرار داده و بخش اتوكشيده شده پارچه را روي تكيهگاه صندلي آويزان كنيد. نكته: باتوجه به اينكه بعضي صندليها – بهخصوص انواع خراطيشده – تكيهگاهي صاف ندارند، ممكن است با پهنكردن پارچه ظريفي مانند پرده روي سطح خراطيشده پشت صندلي، دوباره چروكهايي ايجاد شود؛ بنابراين بهتر است ابتدا قسمت چوبي مبل يا صندلي را با يك تكه حوله بزرگ ضخيم بپوشانيد. يك دسته لباس آماده براي اتو: اگر دستهاي از لباسهاي نخي را براي اتوكشي آماده كردهايد، ابتدا آنها را با اسپري آبپاش خوب نمدار كرده، سپس اتو كنيد. به اين ترتيب چروك لباسها راحتتر صاف خواهد شد. نظافت در اتو: براي تميزكردن محفظه آب داخل اتوي بخار، محلولي از سركه سفيد و آب را به نسبت مساوي تهيه كرده و درون محفظه آب پر كنيد. حالا به مدت 3 دقيقه صبر كنيد، سپس محلول سركهاي را بيرون ريخته و داخل آن را آبكشي كنيد. اين روزها كف اغلب اتوها معمولا يا از جنس استيل است يا اينكه توسط روكش تفلون يا جنسي مانند آن پوشيده شده است كه درصورت اول كافي است مقداري خميردندان را روي يك تكه پنبه قرار داده و به سطح كف اتو بماليد؛ بعد مدتي صبر كنيد تا لايه خميردندان خشك شود، سپس توسط پنبه نمدار تميزي لايه را به طور كامل پاك كنيد. اگر اتوي شما از نوع بخاردار است، هنگام ماليدن خميردندان مراقب باشيد مواد وارد سوراخهاي مخصوص خروج بخار نشود. در ضمن اگر روي كف اتو لكهاي سوختگي باقي مانده، تكهاي سيم ظرفشويي را برداشته و به آرامي روي لكه بماليد. البته اين كار فقط درمورد اتوهاي استيل امكانپذير است؛ در غير اين صورت، تكه پارچهاي را به محلول آب گرم و مواد شوينده يا الكل صنعتي آغشته كرده و كف اتو بكشيد. البته محلول گرم سركه و نمك نيز براي اين منظور مفيد است. 21.براق کردن طلا و جواهر مقداري خاكاره نرم يا خاكستر چوب تهيه كنيد و زيورآلات را درون آن فرو ببريد. سپس به وسيله خاك اره يا خاكستر چوب، سطح آنها را مالش دهيد. پس از پاك كردن طلا و جواهر از خردههاي چوب يا خاكستر، شفافيت و برق چشمگيري را مشاهده خواهيد كرد.ن طلا و جواهر 22. تميز كردن طلا و جواهر مخلوط كردن جوش شيرين و مايع ظرفشويي، خميري تهيه كنيد. طلا يا جواهر را به خمير آغشته كنيد و بعد از چند دقيقه با آب بشوييد 23.شستن فلاسك چاي ابتدا تفاله هاي چاي را از فلاسك خالي كنيد، سپس مقداري آب گرم در فلاسك ريخته، كمي مايع ظرفشويي به آن اضافه نموده و يك اسكاچ نرم داخل فلاسك بيندازيد، در آن را ببنديد و خوب تكان دهيد، تا تميز شود و بعد با آب گرم كاملا شستشو دهيد 24.در صورتي كه چاي به مرحله ي جوشيدن رسيد براي جلوگيري از طعم زمخت چاي ميشه بهش يك يا دو حبه قند اضافه كرد. 25.مصرف مواد منجمد فريزري نكاتي كه بايد هنگام مصرف ماده غذايي منجمد رعايت كرد به اندازه مراحل مختلف انجماد حائز اهميت است. براي اين كه يك ماده غذايي منجمد هنگام مصرف ، طعم و بو و رنگ خوبي داشته باشد، بايد هنگامي كه يخ آن باز مي شود، به چند نكته توجه كرد. تجربه ثابت كرده است كهبهترين روش " باز كردن" يك ماده منجمد ، طبخ آن است ( يعني همانطور كه منجمد است، در ظرف بگذاريم و حرارت دهيم) . اين روش علاوه بر اين كه بهترين روش از نظر حفظ خواص مواد است ، از نظر وقت نيز صرفه جويي به حساب مي آيد و زماني كه فرصت كافي براي تنظيم برنامه غذايي از پيش وجود ندارد ، مفيد واقع مي شود. اصول اوليه براي باز كردن مواد غذايي - ماده غذايي منجمد را تنها زماني از بسته بندي اش خارج كنيد كه مي خواهيد مستقيماً روي اجاق بگذاريد. - ماده غذايي اي كه از حالت انجماد خارج مي شود، بايد در اسرع وقت مصرف شود. - فقط مقدار مورد نياز ماده غذايي را از فريزر خارج كنيد، نه بيشتر. زيرا همانطور كه بارها گفته شده ، انجماد مجدد مواد غذايي به هيچ وجه صحيح نيست.همچنين نگهداري آن در يخچال اصلاً توصيه نمي شود . - هرچه ماده غذايي زودتر " باز شود " بهتر است. به همين خاطر هم در ابتداي اين بخش روش حرارت دادن ماده منجمد ( طبخ ) بهترين روش معرفي شد. روشهاي مختلف باز كردن مواد غذايي منجمد 1- مي توان بسته ي مورد نظر را در دماي عادي آشپزخانه قرار داد تا به تدريج يخ آن باز شود. اما تجربه ثابت كرده است كه اين روش بيش از اين كه مفيد باشد ، مضر است . اين روش فقط براي ميوه هاي خام منجمد شده پيشنهاد مي شود و همچنين براي شيريني هاي منجمد، خميرهاي مخصوص تارت و پاي و نان . در صورت استفاده از اين روش ، بايد بدانيد كه دماي آشپزخانه نبايد از 20 درجه سانتيگراد بيشتر باشد. بر حسب اين كه بسته شما چه اندازه اي داشته باشد، بايد بين دو تا چهار ساعت صبر كنيد تا يخ آن باز شود. 2- مي توانيد بسته مورد نظر را همراه كيسه يا ظرف يكبار مصرف آن در ظرفي بزرگتر ، حاوي آب ( آب سرد) قرار دهيد. اين روش بيشتر مناسب انواع گوشت سفيد و قرمز است. 3- روش سوم كه راحت ترين و مطمئن ترين روش است ، قرار دادن بسته مورد نظر در يخچال است تا به تدريج يخ آن باز شود. اين روش از اين جهت مطمئن ترين شناخته شده كه تغيير دمايي صورت نمي گيرد و احتمال اكسيداسيون مواد ( لااقل در سطحشان ) خيلي كمتر از دو روش پيشين است ؛ در ضمن تقريباً مناسب همه نوع مواد هست. ( از جمله انواع شيريني ، نان و خمير تارت و پاي ) . براي اين كه بتوانيد از اين روش استفاده كنيد، بهتر است برنامه غذايي را قبلاً تنظيم نماييد تا مجبور به تصميم گيري سريع و ناگهاني نشويد. موادي كه به اين طريق يخشان را باز مي كنيد، حداكثر ظرف مدت 24 ساعت به مصرف برسانيد. 4- در مواردي كه عجله داريد، مي توانيد بسته مورد نظر خود را حرارت دهيد تا زودتر باز شود. البته اين روش براي موادي كه در بسته بندي هاي آلومينيومي قرار دارند، مفيد است . براي اين كار فر را روي حرارت كم ( حداكثر 60 درجه سانتي گراد ) تنظيم كنيد ( زيرا حرارت بايد كمتر از حرارت مورد نياز براي طبخ باشد ) سپس حدود 45 دقيقه بسته را در فر قرار دهيد . ( از روش حرارت غيرمستقيم هم مي توانيد استفاده كنيد.) اين روش براي انواع گوشت مفيد است ( مگر گوشت كبابي و سرخ كردني مثل استيك )، همچنين براي نان هم خوب است زيرا درست مانند نان تازه خواهد شد. 5- روش آخر، طبخ مواد منجمد است . اين روش نتيجه خيلي خوبي مي دهد. براي استفاده از اين روش ، مواد را به محض خروج از فريزر در آب داغ يا روغن داغ قرار مي دهند. موادي كه معمولاً در فر مي پزند مثل ژيگو و مرغ بريان را مستقيماً در فر قرار مي دهند و حرارت را مطابق معمول تنظيم مي كنند، فقط بايد مدت زمان بيشتري را براي طبخ در نظر گرفت . گوشتهاي برش داده شده مثل استيك ، فيله مرغ يا خوراك هايي مانند شامي كباب و كتلت را مستقيماً در ماهيتابه و مطابق معمول مي پزند. سبزيجات را هم در ظرفي حاوي آب جوش و كمي نمك مي ريزند تا بپزند. براي غذاهاي آماده هم مي توان از طبخ در فر يا از طبخ به روش حرارت غيرمستقيم استفاده كرد. در برخي موارد هم مي توان، غذاي آماده را در قابلمه قرار داد و حرارت داد ( مثل دلمه ). در صورتي كه خمير تارت يا پاي را قبل از انجماد در قالب هاي آلومينيومي قرار داده ايد، بدون باز كردن يخشان با مواد مورد نياز پركنيد و در فر بگذاريد. 26. تميز کردن مبلمان براي شستن و تميز کردن پارچه مبلمان، يک فنجان مايع ظرفشويي يا رختشويي را با يک فنجان آب گرم مخلوط کنيد و خوب هم بزنيد تا کاملاً کف کند. سپس به کمک پارچه يا برسي نرم، به آرامي کف را روي قسمت کوچکي از مبل امتحان کنيد. اگر رنگ آن قسمت عوض نشد و در عين حال تميزتر به نظر رسيد، با مقدار کافي از اين محلول تمام مبلمان را تميز کنيد و در پايان روي سطوح، دستمال خشک بکشيد. 27.نگهداري از مواد غذايي تخم مرغ تخم مرغ تازه و خوب بايد داراي پوسته خارجي تميز،شکل طبيعي و محکم و منافذ کم باشد.همچنين زرده گلوله اي شکل و يکنواخت بوده بر اثر شکستن در ظرف زرده و سفيده مخلوط نشود.تخم مرغ بايد در مکان خنک (کمتر از 15 درجه سانتيگراد )نگهداري شود.از تماس تخم مرغ خام با ساير مواد غذايي و سطوح و لوازم آشپزخانه خودداري کنيد. شير براي جلوگيري از فاسد شدن شير بايد شير پاستوريزه را در دماي کمتر از 10 و بالاتر از 5 درجه سانتي گراد نگهداري کرد.شير پاستوريزه 3 تا 4 روز بعد از توليد در يخچال قابل نگهداري است.اما شير استرليزه در صورت بسته بندي مناسب تا 6 ماه قابل نگهداري است. پنير پنير بايد در يخچال و در دماي 2 تا 4 درجه سانتي گراد نگهداري شود پنير با بسته بندي مناسب در يخچال در دماي 0 تا 2 درجه تا يکسال قابل نگهداري است. در هنگام نگهداري پنير باز در يخچال به منظور افزايش زمان ماندگاري آن را در ظروف شيشه اي در دار و حاوي آب و نمک نگهداري نماييد. پنير در دماي بالاي 8 درجه به دليل فعال شدن آنزيم هاي مايع پنير به سرعت فاسد ميشود. کره کره در دماي معمولي خيلي زود اکسيد شده و طعم تند پيدا کرده و فاسد ميشود .موادي که در بسته بندي کره مورد استفاده قرار ميگيرند بايد غير قابل نفوذ باشد.اگر بسته بندي مناسب نباشد کره زرد و اکسيد ميشود. اگر کره سفيد شود و بوي تند بدهد نوع فساد فساد ترش است که طي آن اسيد هاي چرب از کلسترول جدا شده و اسيد هاي چرب فرار عامل اصلي بوي تند کره خواهند بود.کره در دماي 4 درجه ساني گراد تا يک ماه و در دماي منهاي 18 درجه تا يک سال قابل نگهداري است. ماست ماست رامي توان در ظروف در دار و در يخچال (دماي 2 تا 5 درجه ) بين دو تا ده روز نگهداري کرد. در دماي معمولي ماست سريع ترش ميشود و علت آن فعاليت باکتري هاي لاکتيک است. ميوه هاي خشک ومغزها ميوه هاي خشک تنقلاتي سالم و مغزي هستند و براي مدت طولاني قابل نگهداري مي باشند.اين مواد را در ظروف در دار و در جاي خنک و دور از گرما و رطوبت نگهداري نماييد. سبزيجات منجمد سبزيجات منجمد در ظروف در دار پلاستيکي و با رنگ روشن و بدون منفذ در دماي منهاي 18 تا 22 درجه سانتي گراد به مدت 12 ماه قابل نگهداري است. نان نان پس از تهيه بسيار حساس است لذا جهت جلوگيري از بيات شدن و اودگي ميکروبي بهتر است در مکان مناسب و دور از رطوبت باشد.براي نگهداري طولاني تر بايد نان را در نايلون تميز بسته بندي و در فريزر نگهداري کرد.نان در فريزر حداکثر 2 ماه قابل نگهداري است. غلات و حبوبات غلات و حبوبات را در ظروف در دار و در محيط هاي خشک و خنک و به دور از رطوبت نگهداري کنيد زيرا افزايش دماي محيط همراه با رطوبت موجب رشد آفات و کپک زدگي اين ومحصولات ميشود. پياز پياز را بايد در صفر تا دو درجه سانتي گراد در محيطي خشک نگهداري کرد و از تابش مستقيم نور خورشيد دور نمود در اين شرايط پياز تا شش ماه قابل نگهداري است. روغن هاي مايع و جامد روغن هاي مايع به علت داشتن اسيد هاي چرب غير اشباع خيلي سريع تر از روغنهاي جامد اکسيد شده و طعم شان تند ميشود.کليه روغن ها بايد در ظرف در دار در محيطي خشک و خنک و به دور ازنور خورشيد نگهداري شود. منبع:kadbanovan.blogfa.com /س
|
|
|