اسفناج يكي از سبزيجات پرخاصيت پاييزي و زمستاني است كه از آن در انواع و اقسام غذاها استفاده ميشود.
سوپ اسفناج هم يكي از اين غذاهاست كه به دليل وجود اسفناج در آن، رنگي سبز دارد و مهمترين مزيتاش نيز اين است كه به سرعت آماده ميشود.
مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 60 گرم كره
ـ 6 عدد پيازچه (پوستكنده و خرد شود)
ـ 2 ساقه كرفس (خرد شود)
ـ 350 گرم برگ اسفناج
ـ 850 ميليليتر يا سه و نيم پيمانه آب مرغ
ـ 225 گرم پنير ماسكارپونه يا خامه
ـ يك قاشق سوپخوري روغن زيتون
ـ 2 تكه نان تست
ـ نصف قاشق چايخوري زيره سياه
ـ نمك و فلفل به ميزان لازم
توضيح: پنير ماسكارپونه را از تمام سوپرماركتها ميتوان تهيه كرد.
طرز تهيه:
1 ـ برگهاي اسفناج را خوب شسته، سپس به قطعات بزرگ خرد كنيد و كناري بگذاريد.
2 ـ قابلمه بزرگي آماده كرده و نيمي از كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود.
سپس پيازچههاي خردشده را به همراه كرفس اضافه كرده و شعله اجاق گاز را كم كنيد؛ در ضمن به طور مرتب مواد را هم بزنيد تا نسوزد. براي تفت دادن مواد 5 دقيقه زمان لازم است.
3 ـ وقتي كه مواد تفت داده شد، اسفناج خردشده را به آنها اضافه كرده و كمي تفت دهيد. حالا آب مرغ را افزوده و حرارت را زياد كنيد تا به جوش آيد.
پس از به جوش آمدن آب مرغ، شعله اجاق گاز را كم كرده و پس از گذاشتن در ظرف، حرارت دادن را به مدت 15 تا 20 دقيقه ادامه دهيد.
4 ـ حالا سوپ را به دستگاه خردكن يا غذاساز انتقال دهيد تا كاملا نرم شود، سپس آن را صاف كرده و دوباره داخل قابلمه برگردانيد.
5 ـ پنير ماسكارپونه يا خامه را به سوپ اضافه كرده و حرارت را ملايم كنيد؛ در ضمن به طور مرتب مواد را هم بزنيد. در اين زمان، نمك و فلفل را نيز اضافه كنيد.
6 ـ تكههاي نان را با استفاده از چاقو به مكعبهاي كوچك تبديل كنيد. اين كار را روي تخته كار آشپزخانه انجام دهيد تا تكههاي نان هماندازه و سالم درآيند.
7 ـ بقيه كره را به همراه روغن زيتون داخل تابه كوچكي ريخته و نانهاي تكهشده را در آن سرخ كنيد، سپس زيره سياه را به نان اضافه كرده و آن را نيز كمي تفت دهيد. در پايان، سوپ را در ظرف موردنظر ريخته و تكههاي سرخشده نان را روي آن بريزيد و سرو كنيد.
ـ مدت زمان لازم براي آمادهسازي مواد: 15دقيقه
ـ مدت زمان لازم براي پخت سوپ: 30دقيقه