آشپزي- اضافه كردن هويج رندهشده و جعفري خردشده به سوپي خامهاي با عطر و طعم پياز، يك وعده غذايي سالم و پرانرژي ميسازد
سوپ پياز براي تسهيل در درمان سرما خوردگي نيز توصيه ميشود.
مواد لازم براي 6 نفر:
ـ 75 گرم يا 5 قاشق سوپخوري كره
ـ 500 گرم پياز (نگيني خرد شده)
ـ يك حبه سير
ـ 40 گرم يا 6 قاشق سوپخوري آرد سفيد ساده
ـ 5/2 پيمانه آب مرغ
ـ 5/2 پيمانه شير
ـ 3 قاشق چايخوري آب ليموترش
ـ نوك قاشق چايخوري ادويه
ـ يك عدد برگ بو
ـ يك عدد هويج
ـ 4 تا 6 قاشق سوپخوري خامه
ـ 2 قاشق سوپخوري جعفري خردشده
ـ نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
1 ـ قابلمهاي آماده كرده و كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود؛ سپس پياز و سير را به آن اضافه كرده و روي شعله كم اجاق گاز تفت دهيد. براي اين منظور 10 الي 15 دقيقه زمان لازم است. در طول اين مدت مرتب مواد را هم بزنيد تا نرم شود ولي مراقب باشيد رنگ آن تغيير نكند. سپس آرد را به آن مواد اضافه كرده و به مدت يك دقيقه تفت دهيد. حالا كمكم آب مرغ را اضافه كنيد و بگذاريد تا به جوش آيد. در اين مدت، مرتب مواد را هم بزنيد.
پس از آن شير را اضافه كرده و دوباره شعله را كمي زيادتر كنيد تا شير نيز به جوش آيد.
2 ـ نمك و فلفل را به 2 قاشق چايخوري آبليموترش و ادويه و برگ بو اضافه كنيد، در قابلمه را بگذاريد و به مدت 25 دقيقه حرارت دهيد.
3 ـ حالا هويج رندهشده را به سوپ اضافه كنيد و 2الي3 دقيقه حرارت دهيد. سپس باقيمانده آب ليموترش را در سوپ بريزيد. پس از آن خامه را به سوپ افزوده و دوباره كمي حرارت دهيد. در پايان سوپ را با جعفري خردشده تزئين كرده و ميل كنيد.
ارزش غذايي سوپ:
انرژي 277 كالري
پروتئين 6 گرم
كربوهيدرات 19 گرم
قند 12 گرم
چربي20 گرم
چربي اشباع شده 8 گرم