تهيه ماست و خيار به نظر سادهترين كار در دنيا ميآيد. اما قرار است ما به شما ترفندهايي ياد دهيم كه همين كار ساده به لذيذترين خوردني در وعده غذايي شما تبديل شود.
در هر منطقه از ايران ماست و خيار را با شيوههاي خاص خودشان درست ميكنند. در برخي نقاط به آن گردو و كشمش اضافه ميكنند، در برخي نقاط ديگر تنها خيار ميريزند.
براي درست كردن ماست و خيار ويژه ما كافي اين كارها را انجام دهيد:
مواد لازم:
خيار : سه عدد متوسط
ماست: 200 گرم
پياز سفيد: يك عدد متوسط (به جاي پياز سفيد در فصلش ميتوانيد از پيازچه استفاده كنيد)
سير : يك حبه
آويشن : يك قاشق چايخوري (پودر شده)
نعنا خشك: يك قاشق چايخوري
گل محمدي: يك دوم قاشق چايخوري (پودر شده)
نمك: به مقدار لازم
فلفل سياه: به مقدار لازم
دستور كار:
نكته مهم در تهيه اين ماست ريز كردن نگيني مواد اوليه آن است. خيليها خيار و پياز را رنده ميكنند اما طعمي كه ماست و خيار با مواد اوليه نگيني ميگيرد، چيز ديگري است.
براي نگيني كردن خيار كافي است سه برش در طول آن و سه برش در عرض آن بزنيد و آن را روي تخته قرار دهيد. آنگاه از ارتفاع آن را به قسمتهاي كوچك تقسيم كنيد.
البته كه نگيني ريز كردن خيار و پياز كمي وقتگير است و رنده كردن دواي درد زندگي ماشيني امروز. اما براي لذت بردن از غذا، بهتر است كمي حوصله داشته باشيد و وقت بگذاريد.
سير را بسيار ريز خرد كنيد. ماست را در ظرف آن بريزيد. بهترين نوع ماستي كه ميتوانيد به كار ببريد تركيبي از ماست ترش و ماست خامهاي است. تركيب 50 - 50.
آويشن، نعنا و گل محمدي را هم به آن اضافه كنيد. خيارهاي نگيني، پياز و سير هم يادتان نرود. فلفلي كه به كار ميبريد بهتر است دانه فلفل سياه باشد تا آن را در فلفلدانهاي آسيابي در همان لحظه روي ماست آسياب كنيد.
منبع: همشهري آنلاين