سوفله بادمجان، اگر چه غذايي ايراني نيست ولي به خاطر وجود بادمجان و گوشت چرخكرده، با ذائقه ما ايرانيها هماهنگي زيادي دارد.
در ضمن، به جهت آنكه نسبتا سريع آماده ميشود و ظاهر زيبايي هم دارد، انتخاب خوبي براي مهمانيهاست.
نكته: دستور پخت اين سوفله به همراه سس سفيد داده شده، بنابراين مرحله آمادهسازي سس سفيد به صورت مجزا آمده است.
مواد لازم براي تهيه سوفله:
- 500 گرم گوشت چرخ كرده
- 2 كيلوگرم بادمجان
- يك عدد پياز درشت
- يك تا 2 قاشق سوپخوري رب گوجه فرنگي (در صورت تمايل)
- 100 گرم پنير پيتزاي رندهشده
- روغن مايع سرخ كردني به مقدار لازم
- نمك و فلفل و زردچوبه به مقدار مورد نياز
طرز تهيه:
1 - ابتدا بادمجانها را شسته و پوست بگيريد، سپس آنها را به صورت حلقه حلقه ببريد و كمي نمك روي آنها بپاشيد و در سبدي بريزيد و كناري بگذاريد.
نكته: نمك باعث ميشود هم تلخي بادمجان گرفته شود و همهنگام سرخ شدن، بادمجانها حداقل روغن ممكن را جذب كنند.
2 - در تابه مقداري روغن بريزيد و روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد. پس از داغ شدن روغن، بادمجانها را در آن سرخ كنيد. پس از آنكه تمام بادمجانها را سرخ كرديد، آنها را به ظرف ديگري منتقل كرده و كناري بگذاريد.
3 - پياز را پوست كنده و پس از شستن، داخل گوشت چرخكرده، رنده كنيد؛ بعد كمي نمك و فلفل و زردچوبه به آن بيفزاييد. حالا در يك تابه ديگر، مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد و مخلوط گوشت و پياز را در آن سرخ كنيد.
نكته: شما ميتوانيد به جاي رندهكردن پياز داخل گوشت چرخكرده، آن را به صورت دلخواه خرد كنيد و به همراه كمي زردچوبه در روغن تفت دهيد؛ سپس گوشت چرخ كرده را به پياز داغ اضافه كرده و به همراه آن سرخ كنيد و بگذاريد تا كمي بپزد. در ضمن، اگر ميخواهيد به آن رب گوجه فرنگي نيز اضافه كنيد، زمان آن در همين مرحله است. پس از آن، نوبت به درست كردن سس سفيد است.
مواد مورد نياز براي تهيه سس سفيد:
- 50 گرم كره
- يك ليوان شير
- 2 قاشق سوپخوري آرد سفيد
- 2 قاشق سوپخوري خامه
- نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه:
كره را در يك قابلمه كوچك نچسب بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود. سپس آرد را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. پس از آن، شير را كمكم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنيد. حالا خامه و نمك و فلفل را اضافه كنيد و مقدار ديگري حرارت دهيد تا سس غليظ شود. به اين ترتيب سس آماده ميشود.
4 - پيش از شروع به چيدن مواد سوفله در ظرف، ابتدا فر را روي حرارت 180درجه سانتيگراد روشن كنيد تا گرم شود. حالا يك ظرف پيركس يا ظرف مخصوص فر به شكل مستطيل آماده كنيد و بادمجانهاي حلقهحلقه و سرخ شده را كف ظرف بچينيد. پس از آن، سطح بادمجان را با لايهاي از گوشت چرخ كرده بپوشانيد. حالا سس سفيد را روي گوشت ريخته و روي آن پنير پيتزا بپاشيد. لايههاي بعدي را نيز به همين ترتيب از چيدن بادمجان شروع كرده و تا مرحله ريختن پنير پيتزا ادامه دهيد. اين كار را آن قدر تكرار كنيد تا بالاخره مواد، تمام شده و لايه آخر را پنير پيتزا تشكيل دهد.
5 - ظرف را در طبقه وسط فر كه از قبل داغ شده است، قرار داده و نيم ساعت الي 45 دقيقه صبر كنيد تا مواد بپزد. پس از طي اين مدت، شعله بالاي فر را روشن كنيد و به مدت 10 دقيقه حرارت دهيد تا سطح سوفله، طلاييرنگ شود.
روشي ديگر: براي اينكه غذا زودتر آماده شود، شما ميتوانيد به جاي فر از مايكروفر استفاده كنيد؛ بنابراين مدت زمان نيم ساعت تا 45 دقيقه، روي حداكثر قدرت آن، به نصف ميرسد.