اگر نذر كردهايد امسال در يكي از روزهاي عزاداري، خورش قيمه بپزيد ولي نميدانيد چه كنيد تا خورشي خوشمزه و جاافتاده از كار درآيد، مراحل طرز تهيه آن را با دقت انجام دهيد.
خيالتان هم راحت باشد كه اين خورش قيمه حتي از خورشهاي هميشگي شما لذيذتر و جاافتادهتر خواهد بود.
البته مواد لازم زير براي 8 نفر ارائه شده است. شما باتوجه به تعداد نفرات موردنظر براي نذري، اين ميزان را افزايش دهيد.
مواد لازم:
- گوشت قيمهاي، 300 گرم
- لپه، 2 پيمانه
- پياز بزرگ، يك عدد
- ليمو عماني، 10 عدد
- زعفران ساييدهشده، يك قاشق چايخوري سرخالي
- روغن مايع، به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگي، يك قاشق سوپخوري سرپر
- پودر دارچين، يك قاشق چايخوري سرخالي
- زردچوبه، يك قاشق چايخوري
- نمك به مقدار لازم
- سيبزميني متوسط، 4 عدد
طرز تهيه:
1 - ابتدا لپه را در كاسهاي ريخته و خوب بشوييد، سپس آن را در سبدي آبكشي كنيد. گوشت را نيز بشوييد و در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. پس از آن، پياز را پوست كنده و بهصورت خلالي خرد كنيد. [فريزر كردن گوشت...]
2 - داخل قابلمهاي مقداري روغن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. حالا پياز خردشده را در روغن به اندازهاي تفت دهيد تا رنگ آن طلايي شود. در حين سرخشدن پياز، يك قاشق چايخوري زردچوبه را اضافه كنيد و هم بزنيد.
3 - تكههاي گوشت را به پيازداغ اضافه كنيد و روي حرارت مرتب همبزنيد تا گوشت تفت داده شود، سپس لپه را اضافه كرده و به همزدن ادامه دهيد. در اين زمان مقداري نمك هم اضافه كنيد.
نكته: علت تفتدادن لپه اين است كه پس از اضافهكردن آب براي پخت خورش، لپه وا نرفته و له نشود.
4 - بعد از حدود 3 تا 4 دقيقه، از تفتدادن گوشت و پياز و لپه، حدود 2 پيمانه آب جوشيده به مخلوط اضافه كنيد و بگذاريد روي حرارت كم اجاقگاز بپزد. بعد از اينكه مواد چند جوش زد، پودر زعفران كه قبلا در مقداري آب جوش حل كرده بوديد را به مواد اضافه كنيد.
نكته: براي اينكه لپه و گوشت خوشرنگتر شوند، همان زماني كه لپه را به گوشت و پيازداغ اضافه كرديد، محلول زعفراني را نيز ميتوانيد بيفزاييد.
5 - در فاصله پخت گوشت و لپه، ليمو عمانيها را شسته و در كاسهاي حاوي آب جوش كمي خيس كنيد.
سپس به وسيله چنگال چند سوراخ داخل آنها ايجاد كنيد و در خورش بريزيد. حالا حدود 2 ساعت صبر كنيد تا خورش روي حرارت ملايم اجاقگاز جا بيفتد. در اين فاصله، سيبزمينيها را هم پوست كنده و پس از خلاليكردن در روغن سرخ كنيد.
6 - در يك ظرف فلزي جداگانه، رب را در كمي روغن تفت داده، سپس به غذا اضافه كنيد. به اين صورت رب، رنگ بهتري در غذا ايجاد ميكند. بعد از حدود يك ربع، پودر دارچين را بيفزاييد. حالا خورش را در ظرف موردنظر بريزيد و با سيبزميني سرخ كرده تزئين كنيد.
نكته 1: باتوجه به اينكه رب گوجهفرنگي، پخت لپه و گوشت را به تاخير مياندازد، آن را در مراحل آخر اضافه كنيد.
نكته 2: دارچين را نيز در مراحل پاياني پخت خورش اضافه كنيد زيرا افزودن آن در مرحله اول پخت، باعث تيرهشدن رنگ خورش ميشود.
نكته 3: به جاي سيبزميني سرخكرده، از چيپس خلالي نيز ميتوانيد استفاده كنيد.