آشپزي- هوا كه سرد ميشود، مصرف ماهي نيز افزايش مييابد. ماهي در هر خانوادهاي به روش خاصي طبخ ميشود؛ در نتيجه طعم و مزه آن نيز متفاوت خواهد بود.
علاوه بر اين، كشورهاي ديگر هم روشهاي متعددي براي پخت ماهي دارند. بهعنوان مثال يكي از روشهاي پخت ماهي در كشورهاي شبهجزيره بالكان به شرح زير است كه البته در آنجا ماهي كپور و كولي را با اين روش درست ميكنند ولي شما ميتوانيد هر ماهي ديگري را نيز جايگزين آن كنيد.
مواد لازم براي 4 نفر:
- 4 عدد يا 200 گرم فيله ماهي (هر نوع ماهي دلخواه)
- يك قاشق سوپخوري زيره سياه
- 40 گرم يا 3 قاشق سوپخوري كره
- 2 قاشق سوپخوري پيازچه تازه (خردشده)
- يك عدد پياز (خرد شده)
- آب يك عدد ليموترش
- سهچهارم پيمانه سركه سفيد
- نمك و فلفل به مقدار لازم
- نعنا و شويد براي تزئين
طرز تهيه:
1 – پوست تكه ماهيها را كنده و تيغ آن را جدا كنيد. سپس آنها را شسته و با دستمال حولهاي آشپزخانه خوب خشك كنيد. پس از آن، تكه ماهيها را با نمك و فلفل سياه مزهدار كرده و زيره سياه را روي دو طرف گوشت ماهيها بپاشيد.
2 – تابهاي آماده كرده و نيمي از كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا آب شود؛ سپس نيمي از پيازچه خردشده را به همراه پياز، آب ليموترش و سركه به آن اضافه كنيد. حالا شعله را زيادتر كرده تا به جوش آيد و بعد مجددا آن را كم كنيد و به مدت 10 الي 12دقيقه حرارت دهيد.
3 – تكه ماهيهاي مزهدارشده را آرام روي مخلوط پياز، پيازچه، آبليمو و سركه قرار داده و به مدت 20 دقيقه حرارت دهيد. سپس ماهيهاي پختهشده را از داخل مواد بيرون آورده و براي سرو در ظرف موردنظر بچينيد.
4 – حرارتدادن مواد را تا زماني ادامه دهيد كه آب اضافي آن به حداقل برسد، سپس باقيمانده كره را آبكرده و به مواد اضافه كنيد. اين مخلوط را به صورت سس به همراه پيازچه خردشده و برگ نعنا و شويد روي فيله ماهيها بريزيد. [آشنايي با خواص نعنا]
نكته: در بالكان، اين ماهي را به همراه پوره ذرت مصرف ميكنند؛ براي اين منظور شما هم ميتوانيد 3قاشق آرد ذرت را با مقداري آب جوش مخلوط كرده و پس از مزهدار كردن با نمك و فلفل، آن را در كنار ماهيها ريخته و سرو كنيد.