مواد لازم:
جو: يک پيمانه
پياز: 1 پيمانه خرد شده
کلم: 2 پيمانه ريز خرد شده
قلم گوساله: 1 عدد
گشنيز: يک پيمانه خرد شده (يه پيمانه کاملا فشرده)
نمک وفلفل: به ميزان لازم
رب گوجه فرنگي: 4 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
(به هيچ عنوان سوپ را هم نمي زنيم)
قلم را در ظرف گذاشته آب را به آن اضافه کرده و روي حرارت مي گذاريم. پس از جوش آمدن آب قلم را خارج کرده و دوباره روي آب مي ريزيم که دليل اين کار کف حاصل از پخت قلم است. دو عدد پياز داخل ظرف مي ريزيم که بوي بد آن گرفته شود. جو، پياز و کلم را داخل ظرف ريخته مي گذاريم تا به مدت 2 ساعت خوب پخته شود. سپس قلم را بر مي داريم، اگر سوپ را در ديگ زودپز مي پزيم، کمي نمک مي ريزيم که ديگ زودپز سياه نشود. سپس رب گوجه فرنگي را اضافه مي نماييم تا سوپ کاملا رنگ بگيرد. گشنيز، فلفل و نمک را در آخرين مرحله پخت اضافه مي نماييم و پس از چند بار جوش زدن و پختن سبزي، سوپ حاضر است (البته سبزي را نبايد زياد پخت تا رنگ سبز آن از بين نرود.) در صورت تمايل براي تزئين کردن سوپ مي توان از ليموي تازه استفاده کرد.
نکته: بهتر است جو را از شب قبل خيس کنيد و افزودن پياز نيز باعث مي شود بوي کلم گرفته شود.
منبع:نشريه دانش نوين زندگي ،شماره 28/خ