مواد مورد نياز:
برنج :4 پيمانه
خرما:500 گرم
رشته پلويي :250 گرم
روغن :1 پيمانه
آب :5 پيمانه
گوشت چرخ کرده :500 گرم
پياز رنده شده: 1 عدد متوسط
نمک :يک هشتم قاشق چايخوري
طرز تهيه :
آب را جوش آورده بعد برنج را اضافه کنيد تا بپزد . آنگاه رشته را اضافه کرده بلافاصله آبکش کرده و دم کنيد . گوشت چرخ کرده را در يک ظرفي ديگر ريخته با پياز رنده شده و کمي نمک ورز داده بعد به شکل بيضوي در آوريد . آنگاه گوشت ها را با کمي روغن تفت داده بعد در شکاف هر يک از خرماهايي که قبلاً هسته آنها را درآورده ايد يک عدد گوشت قرار دهيد و همراه با خرما در کمي کره تفت دهيد.
در پايان رشته پلوي دم کشيده را در ظرفي مناسب کشيده و خرماها را دورچين کنيد و براي تزئين نيز مقداري پياز داغ که قبلاً آماده کرده ايم و در صورت تمايل اندکي روغن روي خرماپلوي حاضر ريزيد . نوش جان!
نکته :
1 ـ در استان لرستان اين پلو مخصوص شب عيد است و معمولاً براي پخت آن از روغن حيواني استفاده مي شود.
2 ـ مقدار رشته به سليقه شما عزيزان بستگي دارد.
3 ـ افزودن دارچين و پودر زيره هنگام دم کردن نتيجه لذت بخشي خواهد داشت.
منبع:نشريه هنر آشپزي ،شماره 30 /س