جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
رهنمودهاي اخلاقي و تربيتي بزرگان به جوانان
-(6 Body) 
رهنمودهاي اخلاقي و تربيتي بزرگان به جوانان
Visitor 541
Category: دنياي فن آوري

سفارش‏هاي اخلاقي ـ تربيتي حضرت علي عليه‏السلام به فرزندش امام حسن مجتبي عليه‏السلام :

1.بدان که دل نوجوان، مانند زميني آماده، پذيراي هر بذري است. (پس بکوش تا بذر عشق و ايمان در آن بکاري)؛ وگرنه سرزمين وجودت، در محاصره نااهلان قرار مي‏گيرد.
2.پسرم! همانا تو را به ترس از خدا سفارش مي‏کنم که پيوسته در فرمان او باشي و دلت را با ياد خدا زنده کني و به ريسمان او چنگ زني. چه وسيله‏اي مطمئن‏تر از رابطه تو با خداست؟
3.دلت را با روح اندرز، زندگي ببخش و انگيزه‏هاي ناروا و هوا و هوس را از سرزمين وجودت با نيروي زهد و تقوا بيرون کن و بدان که اقامت‏گاه اصلي و هميشگي‏ات، آخرت است. پس هرگز آخرتت را به دنيا مفروش.
4. در راه خدا و زنده نگه‏داشتن ارزش‏هاي الهي به‏پا خيز و در اين راه، از ملامت هيچ سرزنشگري مهراس.
5.جان خويش را به زيور صبر بياراي و بدان که تحمل و صبر در راه حق، بسيار دل‏نشين و زيباست.
6. همواره با خوبان و خيرانديشان هم‏نشين شو، تا از آنان شوي و از بدان و بدکاران بپرهيز، تا از شمار آنان نباشي.

امام خميني رحمت الله عليه:

«جوانان ننشينند که گرد پيري، سر و روي آنان را سفيد کند. ما به پيري رسيده‏ايم و به مصايب و مشکلات آن واقفيم. شما تا جوان هستيد، مي‏توانيد کاري انجام دهيد؛ تا نيرو و اراده جواني داريد، مي‏توانيد هواهاي نفساني و خواسته‏هاي حيواني را از خود دور سازيد، ولي اگر در جواني به فکر اصلاح و ساختن خود نباشيد، ديگر در پيري، کار از کار گذشته است. تا جوانيد، فکري کنيد؛ نگذاريد پير و فرسوده شويد. قلب جوان، لطيف و ملکوتي است و انگيزه‏هاي فساد، در آن ضعيف است، ليکن هرچه سن بالا رود، ريشه گناه در قلب، قوي‏تر و محکم‏تر مي‏شود، تا جايي که کندن آن از دل، ممکن نيست».
«تا جواني در دست توست، در عمل و در تهذيب قلب و در شکستن اقفال و رفع حُجُب کوشش کن؛ زيرا هزاران جوان که به افق ملکوت نزديک‏ترند، موفق مي‏شوند و يک پير موفق نمي‏شود. قيد و بندها و اقفال شيطاني، اگر در جواني از آنها غفلت شود، هر روز که از عمر بگذرد، ريشه‏دارتر و قوي‏تر مي‏شود».

رهنمودهاي امام خميني رحمه‏الله ، خطاب به فرزندش سيداحمد خميني:

«عزيزم! از جواني به اندازه‏اي که باقي است، استفاده کن؛ که در پيري همه چيز از دست مي‏رود، حتي توجه به آخرت و خداي تعالي. از مکايد بزرگ شيطان و نفس اماره، آن است که جوانان را وعده صلاح و اصلاح در زمان پيري مي‏دهد تا جواني، با غفلت از دست برود و تا لحظه آخر، با وعده‏هاي پوچ، انسان را از ذکر خدا و اخلاص براي او بازمي‏دارد تا مرگ برسد و اگر تا آن وقت ايمان را نگرفته باشد، در آن حال مي‏گيرد. پس در جواني که قدرت بيشتر داري، به مجاهدت برخيز و از غير دوست ـ جلّ و علا ـ بگريز و پيوند خود را هرچه بيشتر محکم‏تر کن و اگر خداي نخواسته، پيوندي با پروردگارت نداري، آن را برقرار کن و در تقويتش همت گمار؛ که هيچ موجودي جز او ـ جلّ و علا ـ سزاوار پيوند نيست».
«فرزندم! سعي کن از مجالسي که انسان را از ياد خدا غافل مي‏کند، پرهيز کني؛ زيرا با خو گرفتن به اين مجالس، ممکن است برخي توفيق‏ها از انسان سلب شود که خود، مصيبتي است جبران‏ناپذير».
«پسرم! هيچ‏گاه دنبال تحصيل دنيا اگرچه حلال آن باشد، مباش که حب دنيا گرچه حلال باشد، رأس همه خطاهاست: رأسُ کُلِّ خَطيئَةٍ حُبُّ الدُّنيا».

قسمتي از نامه امام خميني رحمه‏الله به خانم فاطمه طباطبايي (عروس حضرت امام):

«دخترم! به تو و ساير جوان‏ها که طالب معرفتند، وصيت مي‏کنم که شما و همه موجودات، جلوه اويند و ظهور اويند، کوشش و مجاهدت کنيد تا بارقه‏اي از آن را بيابيد و در آن محو شويد و از نيستي به هستي مطلق رسيد».
پس عدم گردم عدم چون ارغنون
گويدم کاِنّا اليه راجعون (مولوي)

توصيه‏هاي اخلاقي شهيد علامه مطهري رحمت الله عليه به فرزندش:

«فرزند عزيزم، نور چشم مکرم، آقاي علي آقا مطهري ـ وفّقه اللّه‏ لما يُحِبُّ وَ يَرْضي! در انتخاب دوست و رفيق، فوق‏العاده دقيق باش که مار خوش خط و خال فراوان است. همچنين در مطالعه کتاب‏هايي که به دستت مي‏رسد، بر اطلاعات اسلامي و انساني‏ات بيفزا. حتي الامکان از تلاوت روزي يک حزب قرآن که فقط پنج دقيقه طول مي‏کشد، مضايقه نکن و ثوابش را هديه روح مبارک حضرت رسول اکرم صلي‏الله‏عليه‏و‏آله بنما که سبب برکت عمر و موفقيت است. لازم به يادآوري است که در انجام فرايض، نهايت دقت را داشته باش...».

فرازي زيبا و پندآموز، از نامه اخلاقي ـ عرفاني استاد مطهري به دخترش:

«فرزند عزيزم، مي‏گويند:
مرد خردمند هنرپيشه را
عمر دو بايست در اين روزگار
تا به يکي تجربه آموختن
با دگري تجربه بردن به کار
ولي بعضي افراد آن چنان زيرک و باهوش‏اند که گويي دوبار به دنيا آمده‏اند و اين، بار دوم است و بعضي افراد چنانند که با چند بار به دنيا آمدن هم تجربه نمي‏آموزند و من اميدوارم و از خداوند متعال مسئلت دارم که تو و ساير فرزندانم، از گروه اول باشيد... خداوند متعال مي‏فرمايد: «لَئِنْ شَکَرتُم لَاَزيدَنَّکم وَ لَئِنْ کَفَرتُم اِنَّ عَذابي لَشَديدٌ؛ اگر نعمتي که به شما دادم، قدر دانستيد و حق‏شناسي کرديد، بر نعمت‏هاي خودم بر شما مي‏افزايم و اگر ناسپاسي ورزيد، همانا عذاب خدا شديد است». (ابراهيم: 7) اميد و آرزوي من اين است که همه فرزندانم، قدردان نعمت‏ها و تفضلات الهي باشند تا روز به روز، خداوند بر تفضلات خود و نعمات خود بيفزايد».

بخشي از اندرز حکيمانه آيت اللّه‏ خامنه‏اي به جوانان:

1.توبه و استغفار از گناهان
«به جوانان توصيه مي‏کنم که از اين بهار رحمت الهي استفاده کنيد و استغفار کنيد؛ در خانه خدا برويد، از گناهان تن و روح و گناهان فکر و قلب استغفار کنيد. آن جامعه‏اي که اين طور محل استغفار الهي و توبه الي اللّه‏ باشد، جامعه‏اي نوراني خواهد بود و به برکت آن نورانيت، پروردگار متعال خيرات را بر جامعه نازل خواهد کرد... براي حفظ و جلب رحمت الهي، بايد به درِ خانه خدا رفت».
2.جواني، فرصتي براي شايستگي
«يکي از بزرگ‏ترين وظايف شما، خودسازي اخلاقي است. اخلاق خود را تکميل کنيد؛ شما جوانان اين فرصت را داريد. دوران، دوران شماست. شما در دوران خوبي زندگي مي‏کنيد؛ در سايه حکومت قرآني و فرهنگ اسلامي. بنابراين، از لحاظ روحي و معنوي، فرصت براي شايسته شدن داريد؛ اين فرصت را مغتنم بشماريد».
ـ پيامبر اعظم صلي‏الله‏عليه‏و‏آله در بياني لطيف مي‏فرمايد: «خداوند جواني را که جواني خويش را در راه اطاعت خداي تعالي بگذراند، دوست دارد».

کوتاه و گويا

ـ «جواني دوران سازندگي است؛ هم سازندگي جسماني و هم سازندگي روحاني».
ـ حکيمي گويد: «با زر [طلا] خيلي کارها را مي‏توان انجام داد، ولي جواني را نمي‏توان خريد».
ـ «بهترين کارها اين است که در جواني، دانش اندوزي و در پيري، به کار بري».
ـ حکيمي گويد: «جواني، دوره‏اي است که جوان در عين نياز به همه، خود را از همه بي‏نياز مي‏داند».
ـ پيامبر خدا در بياني نغز و دل‏نشين فرمود: «خداي تعالي، جوان توبه‏کار را دوست دارد».
ـ بزرگي مي‏گويد: «تنها در ايام جواني است که انسان بنياد اخلاق و عادت‏هاي خود را استوار مي‏سازد و هيچ ساعت آن خالي از فرصت نيست، ولي يک دقيقه آن هم که رفت، برنمي‏گردد».
ـ حکيمي گفته است: «همه، جواني را مي‏گذرانند، ولي اينکه چه گونه مي‏گذرانند، شرط است».
ـ بزرگي گويد: «بسياري از مردم، سعادت و شوکت روزگار پيري خود را به سختي‏ها و مشقات روزگار جواني مديون هستند».
منبع: ماهنامه طوبي
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image