مواد لازم
مرغابي، اردك، خوتكا يا مرغ :1 عدد
مغز گردو : 400 تا 500 گرم
قيسي : 250 گرم
كشمش : 200 گرم
رب انار : 2 قاشق سوپخوري
رب گوجه فرنگي: 2 قاشق سوپخوري
شكر : 3 تا 4 قاشق سوپخوري
گلپر: 2 قاشق چايخوري
آبغوره، آب انار ترش : يك و نيم تا 2 پيمانه
زرد چوبه : مقداري
نمك: مقداري
طرز تهيه
مرغ، مرغابي، اردك يا خوتكا را پاك كرده و بشوييد و كمي نمك بزنيد. مغز گردو را ساييده و نرم كنيد. در يك قابلمه آبغوره يا آب انار ترش، زرد چوبه و نمك را با يك ليوان آب بجوشانيد. گردوي ساييده را اول كمي در آب حل كنيد، سپس داخل قابلمه بريزيد و بگذاريد تا حدود 4 تا 5 ساعت با حرارت ملايم جا بيافتد. اگر غليظ بود در آن آب سرد بريزيد تا گردو به روغن بيفتد . ترشي و نمك آن را اندازه كنيد. توجه داشته باشيد هر قدر پخت گردو طولاني تر باشد، خورش بهتر جا مي افتد. مرغ را با مقدار كمي روغن در تابه تفت داده و به قابلمه اضافه كنيد. بعد ازآن كه پخته شد رب گوجه فرنگي و رب انار را اضافه كرده و بعد قيسي و كشمش را در خورش بريزيد و اجازه دهيد تا خوب پخته شود. در انتها به خورش گلپر بزنيد و بگذاريد تا خوب به روغن بيافتد.
منبع:هنر آشپزي،شماره 55/خ