مواد لازم:
عدس قرمز/ 100 گرم يا نصف ليوان
کرفس /35 گرم يا نصف ساقه متوسط
هويج /1 عدد متوسط
آب/ 2 ليوان
گشنيز خشک/ نصف قاشق مرباخوري
پودر زيره/ نصف قاشق مرباخوري
خرده هاي وسط نان باگت/ 2 ليوان
آرد ساده/ 2 قاشق سوپخوري
سفيده تخم مرغ/ 1 عدد
جعفري تازه /1 قاشق سوپخوري
مواد لازم جهت تهيه سس:
ماست کم چربي/ 125 ميلي ليتر يا نصف ليوان
نعناي تازه ساطوري/ 1 قاشق سوپخوري
سير له شده/ 1 حبه کوچک
آبليموي تازه/ يک قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
جعفري، کرفس و هويج را بطور کامل خرد مي کنيم. عدس، کرفس و هويج را با آب داخل قابلمه کوچکي مي ريزيم و مي گذاريم تا با حرارت کم بپزد(در ظرف بسته باشد). مخلوط که بطور کامل غليظ شد، از روي حرارت بر مي داريم تا سرد شود. براي تهيه اين کتلت از نان باگت که يک روز بيرون يخچال مانده استفاده شود. در اين صورت خرده هاي وسط نان با فشار دست براحتي پودر مي شود. نيمي از خرده هاي نان باگت را اضافه مي کنيم و گشنيز و پودر زيره را به آن مي افزاييم. مواد را بطور کامل با هم مخلوط مي کنيم. سپس از مخلوط بر مي داريم و بصورت گرد در مي آوريم و در آرد مي غلتانيم. بعد در سفيده تخم مرغ و در نهايت مخلوط خرده هاي وسط نان باگت و جعفري شده مي غلتانيم. روغن را روي حرارت مي گذاريم تا داغ شود، سپس کتلت ها را سرخ مي کنيم و در سس ماست و سبزي سرو مي کنيم. براي تهيه سس ماست و نعنا، تمام مواد لازم آنرا بطور کامل مخلوط مي کنيم.
منبع: 205دستور آشپزي/ شماره 21/خ