جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نکات طلايي براي تکواندوکاران مبارز
-(6 Body) 
نکات طلايي براي تکواندوکاران مبارز
Visitor 510
Category: دنياي فن آوري
1-يک مبارز تکواندو بايستي قوانين مسابقه را دقيقاً بداند، بسياري از مبارزين که از نقطه نظر تکنيکي بسيار بالا بوده اند ولي از قوانين مسابقاتي (به علت عدم اطلاع کافي) متابعت نکرده اند مسابقه را باخته اند. دانستن قوانين و رعايت کامل آنه نشانگر نظم و انضباط فکري و تمرکز و شخصيت فرد مبارز مي باشد.
2-قبل از هر مسابقه دقايقي را صرف تمرکز و پاک کردن ذهن خود از مطالب متفرقه و متمرکز شدن روي هدف هاي مسابقه اي که در پيش داريد نمائيد.
3-عامل ترس، واکنش هاي طبيعي انسان در مقابل ناشناخته هايش است و در هر انساني وجود دارد؛ در شرايطي که دو مبارز از يکديگر شناخت کافي و يا قبلي ندارند کوشش خواهند کرد که همديگر را ارزيابي نمايند، (حريف را بترسانند.)
اگر شما هم ترسيده ايد به هيچ وجه ترس خود را آشکار نسازيد و قيافه اي آرام به خود بگيريد، بياد داشته باشيد اگر حريفتان هم ترسيده باشد سعي خواهد کرد آن را از شما پنهان سازد.
4-تمرکز خوب و اعتماد به نفس يک مبارز در نتيجه انجام تمرينات علمي و عملي منظم، شرايط خوب بدني و فکر سالم است. اگر شما آمادگي لازم را چه از نظر روحي و چه از لحاظ جسمي براي مسابقه داشته باشيد امکان کمي وجود دارد که در مسابقه پيروز نشويد.
5- هرگز در مورد درجه کمربند حريفتان فکر نکينيد. درجه و رنگ کمربند فقط نشانگر کوشش هر روز در تمرينات تکواندو و مسابقات وي است؛ درجه کمربند هرگز متضمن قدرت توانايي و شهامت رزمي نبوده و نخواهد بود. در واقع برتري صرف درجه رزمي در مسابقات کاملاً بي معني است. بنابر اين شما بايستي با شامه اي بسيار قوي تمام سعي خود را در طول مسابقات بکار ببنديد.
6-هميشه در وضعيت (گارد) سبک ولي مؤثر و قوي مستقر شويد. يک دست بايستي هميشه از صورت و دست ديگر از پرده ديافراگم و پايين تنه محافظت نمايد. پاها بايد به اندازه شانه ها از يکديگر فاصله داشته باشند.
7-- فاصله شما و حريفانتان نبايد زياد يا کم باشد بلکه بايد به حدي باشد که در هر شرايطي ضربه هاي خود را به وي برسانيد و يا از وي دور شويد.
8-قبل از شروع مسابقه حتماً نرمش هاي کششي و گرم کردن (warm-up) ساده را انجام دهيد. بعد از هر مسابقه هم نرمش هاي کششي و سرد کردن (cool-down) بدن را که از اهميت بيشتر برخوردار است حتماً انجام دهيد.
9-همواره بايد شگرد هاي اختصاصي خود را توسعه دهيد و روي يک يا چند تکنيک خاص مهارت پيدا کنيد به طوريکه هر وقت و در هر شرايط بتوانيد از آن بهره بگيريد. اگر حتي در اجراي يک تکنيک ساده و مؤثر اعتماد به نفس پيدا کنيد، خيلي بهتر از تکنيک هاي متعددي است که ديگران نصفه نيمه انجام مي دهند و شما به حد کافي در آنها تمرين نداريد.
10-براي کسب تبحر و تخصص در هر تکنيک فقط بايد با جديت تمرين کنيد تا در بلند مدت شگرد خاص کسب گردد.
11-هدف را به دقت نشانه بگيريد و دقيقاً هدف زني کنيد، ولي هرگز به نقطه اي که قرار است ضربه بزنيد، خيره نشويد و يا کاري نکنيد تا حريف از قصد شما آگاه شود و آمادگي لازم را براي دفاع و يا ضد حمله پيدا نمايد.
12-در شروع هر مسابقه شما بايد با اجراي تکنيک هاي فني و يا ترفند هاي مختلف، برتري ذهني و تکنيکي خود را به اثبات برسانيد.
13-به هيچ وجه به غير از راهنمايي هاي کوچ خود به اطرافيان توجه نکنيد و تمام حواستان را متوجه حريفتان کنيد.
14-هميشه ابتکار عمل را در دست بگيريد و امتياز اول را کسب نمائيد (زودتر از حريف امتياز بگيريد).
15-اگر در گرفتن ابتکار عمل از حريف موفق نشويد روي گارد دفاعي محکم و استوار خود را حفظ کنيد. هميشه آماده باشيد تا از روزنه هاي حمله هاي حريف (که رفته – رفته توسعه هم خواهند يافت) بيشترين و بهترين استفاده را ببريد.
16- اگر از لحاظ امتياز از حريف عقب افتاديد، بايد سعي کنيد تا ابتکار عمل را دوباره بدست بگيريد. توجه داشته باشيد که با اين عمل چيزي را از دست نخواهيد داد زيرا به هر حال از حريف عقب هستيد و بايد جبران کنيد.
17-هميشه سعي کنيد در آخرين دقايق و لحظه هاي مبارزه (مخصوصاً وقتي که هر دو خسته هستيد) يک بار ديگر کسب امتياز کنيد. در چنين موقعيت هايي همواره مبارزي پيروز شده که موقعيت سنج خوبي باشد. ممکن است در همان لحظات آخر امتيازي را کسب کنيد که جبرانش براي حريف بسيار مشکل باشد پس هرگز نا اميد و تسليم نشويد.
18-چگونگي استقرار (نشست هاي) حريف را چک کنيد و نقاط ضعف او را بيابيد. براي خود نشستي برگزينيد که بتوانيد از آن نشست تمام ضد حمله ها را بر عليه حريفتان تدارک ببينيد.
19-هيچوقت بطور بسته و محدود مبارزه نکنيد هميشه حريف را زير نظر داشته باشيد تا در مقابل حمله و يا هر حرکت وي بتوانيد عکس العمل شايسته را نشان دهيد.
20-هر از چند گاه نشست خود را براي گمراه کردن و فريب دادن حريف تغيير دهيد (با اين عمل ضمن اينکه تعادل خود را حفظ مي کنيد، به عضلات خود نيز استراحت مي دهيد) و تمرکز فکري و برنامه ريزي حريف را بر هم مي زنيد و دوباره به همان نشستي که از روي آن بايستي ضد حمله ها را تدارک ببينيد مستقر شويد.
21-هميشه بياد داشته باشيد که بي برنامه و بيهوده حرکت نکنيد زيرا هر يک از نشست ها، عضلات مختلفي را بکار مي اندازند و در نتيجه عضلات بي جهت خسته خواهند شد. سعي کنيد با تغيير نشست (البته نه بطور مداوم) به عضلات خود حتماً استراحت لازم را بدهيد.
22-هر تکنيک را تا به آخر اجرا کنيد، هيچ وقت تکنيکي را نيمه کاره اجرا يا رها نکنيد. حتي اگر از نظر کلاس تکنيکي از حريفتان پايين تر هستيد، تکنيک را به حداکثر قدرت و سرعت اجرا کنيد. بياد داشته باشيد که داوران همواره روحيه مبارزه اي شما را در نظر خواهند گرفت و اين براي حريف شما بسيار دشوار خواهد بود که با حريفي چون شما که هرگز تسليم نمي شويد مبارزه نمايد.
23-صداي «کيهاب» شما بايستي قوي و کوتاه باشد. يک کيهاب قوي و خوب نشانگر روحيه قوي مبارزه گر بوده و در مواقع خستگي شديد به تنفس مبارز هم کمک شاياني خواهد نمود.
24-اگر احساس خستگي مي کنيد بايد صبور باشيد. به خاطر داشته باشيد که حريفتان هم طبيعتاً بايستي خسته باشد. بايد هميشه سعي کنيد انرژي خود را حفظ کنيد. بدين منظور از حرکات بيهوده و غير ضروري جداً پرهيز کنيد. اول فکر کنيد و سپس حمله يا ضد حمله مؤثر را انجام دهيد اين به شما کمک خواهد کرد از حريفتان بيشتر دوام بياوريد. ذخيره و حفظ انرژي براي يک مبارز بسيار مهم است خصوصاً در يک دوره مسابقاتي که بايستي در چند مرحله 3 راندي برگزار شود. بنابراين بايد به اهميت حفظ انرژي براي يک مبارزه دقيقاً پي برده باشيد.
25-حتي المقدور از تکرار مداوم يک تکنيک پرهيز کنيد . شگرد خود را با تکنيک هاي ديگر ادغام کنيد و سپس در فرصت مناسب آن را بکار ببريد. بايد به خاطر داشته باشيد که امکان موفقيت يک تکنيک آن هم بصورت تکراري نه تنها بسيار ضعيف بلکه در اکثر موارد کاملاً بي اثر است زيرا دير يا زود حريف نسبت به تکنيک شما شناخت و آگاهي پيدا خواهد نمود ولي اگر تکنيک ها متفاوت و مختلف باشند. اولاً باعث شگفتي حريف شده و ثانياً در روحيه اش تأثير مستقيم مي گذارد.
26-هميشه گوش به فرمان داور مسابقه و کوچ خود باشيد؛ اگر زمان «گاليو» داور را در حين اجراي تکنيک شنيديد بهتر است تا تکنيک را تا آخر اجرا نکنيد. با اين کار ضمن جلوگيري از اخطار بي مورد، شهامت، انعطاف، مردانگي و اطاعت از قوانين خود را به همگان نشان مي دهيد و اين لازمه کار هر تکواندو کار با شخصيت و با کلاس است.
27-در مواقع حمله حريف سعي نکنيد با عقب نشيني هاي پي در پي از مسابقه و مبارزه طفره برويد. بهتر است با تغيير جهت مناسب موقعيت را محاسبه کنيد و به ضد حمله بپردازيد و بهترين نتيجه را براي خود کسب کنيد.
28- ضمن اينکه کليه حرکات حريف را به دقت زير نظر داريد تکنيک هايي را که قبلاً (از نظر پيوستگي) ياد گرفته ايد در ذهنتان مرور کنيد و با شناسايي و نقاط ضعف حريف حداکثر استفاده را بکنيد.
29-در پايان ، چه مسابقه را برده باشيد و چه باخته باشيد بايستي به حريفتان و کوچ وي تبريک بگوييد. از داوران و رئيس محوطه مسابقه (منشي) تشکر کنيد و از محوطه مسابقه خارج شويد. هميشه بايد احترام مسئولين برگزاري مسابقات را داشته باشيد که اعتراض به راي صادره داوران و يا نتيجه اعلام شده از وظايف شما نيست و شما به هيچ وجه حق اعتراض لفظي به هيچ يک از مسئولين، داوران و ... را نداريد. با اين رفتار شايسته و قابل احترام خود به همگان ثابت مي کنيد که شما داراي ظرفيت و شخصيت هستيد و برد و باخت هاي ظاهري و زود گذر در روحيه شما تأثيري نمي گذارد. هميشه بر اين باور باشيد که وجود مسابقات فرصتي است براي کسب تجارب بيشتر براي حضوري قدرتمند تر در مسابقات آسيايي، جهاني، المپيک و کسب سکوي افتخار براي سربلندي کشور و ملت عزيزمان.
منبع: hamedhesabi.blogfa.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image