مواد لازم براي 4 تا 6 نفر :
مرغ درسته / 1 کيلو و 800 گرم
پياز متوسط خرد شده / 4 تا 5 قاشق سوپخوري
ادويه خورشي / 1 قاشق سوپخوري
رذب گوجه فرنگي / 1 تا 2 قاشق چايخوري
انار دون شده / 2 عدد
آب جوش / 3 پيمانه
بادنجان قلمي / 1 کيلو
نمک براي مرغ / يک و نيم قاشق چايخوري
فلفل قرمز و ياه / يک چهارم قاشق چايخوري
نمک براي بادنجان / يک و نيم قاشق چايخوري
طرز تهيه :
مرغ را خوب پاک کنيد و پوست آن را بگيريد . پاهاي آن را با نخ روي هم آورده و محکم ببنديد . اطراف مرغ را به نمک آغشته کنيد . بهتر است آن را دو ساعت در يخچال قرار دهيد تا نمک به خورد مرغ برود . روغن را در قابلمه اي بريزيد روي حرارت قرار دهيد . پس از اينکه داغ شد ، اطراف مرغ را در آن سرخ کنيد . سپس مرغ را کنار بگذاريد . سپس پياز را سرخ کرده و به رب گوجه فرنگي و ادويه اضافه کنيد و تفت دهيد . در آخر دانه هاي انار را افزوده و تفت دهيد . 3 پيمانه آب و برگ بو را در قابلمه ريخته روي حرارت ملايم قرار دهيد . سپس مرغ را در قابلمه گذاشته ، در ظرف را ببنديد و اجازه دهيد مرغ پخته ، خورش غليظ شده و روغن بيندازد . بادنجان ها را به شکل مورب برش زده ، نمک بزنيد . بادنجان ها را يک ساعت کنار بگذاريد تا آب تلخ آن از بين برود . سپس آنها را سرخ کنيد تاطلايي شوند . بعد از آن خورش را در ظرف بکشيد و اطراف آن بادنجان و روي بادنجان ها کمي انار بريزيد .
نکته :
ادويه خورشي شامل فلفل سياه ، فلفل قرمز ، زردچوبه ، زيره سياه ، زيره سبز ، زنجبيل ، جوز هندي و خردل به صورت پودر شده از هر کدام يک قاشق سوپخوري و زردچوبه دو قاشق سوپخوري مي باشد .
منبع:نشريه هنر آشپزي شماره51/خ