جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
ماده حياتي بشر
-(3 Body) 
ماده حياتي بشر
Visitor 583
Category: دنياي فن آوري
راه هايي ارزان قيمت براي جلوگيري از هدر روي آب و صرفه جويي در مهمترين ماده براي حيات بشر
آب از هر چيزي گران بها تر است ، بدون موبايل مي توان زندگي کرد ، بدون ماشين مي توان زندگي کرد، بدون طلا مي توان زندگي کرد و... اما بدون آب بيش از چند روز نمي توان زنده ماند و حيات نابود خواهد شد.
پس آب از هر چيزي ارزشمندتر و گران بها تر از هر گنچي است که روي زمين داريم.
فرايند تصفيه آب خيلي هزينه بر و مشکل است وقتي يک ليوان آب را روي زمين ميريزيم بايد فکر کنيم که در همين بندر لنگه خودمان افراد زيادي هستند که آبهاي کرم زده آب انبارها را مي نوشند و شايد در آينده اي نه خيلي دور مجبور باشيم آب را بصورت بطري يا گالن هاي بزرگ خريداري کنيم و حتما هم چنين خواهد شد ، چون کمبود آب يک شوخي نيست .
واقعا کساني که آب آشاميدني به اين ارزشمندي را باز ميکنند و ساعتها با فشار زياد مشغول شستن حياط و ماشين و ... ميشوند چطور جواب از بين بردن حق ديگران براي استفاده از آب را به خود و خداوند خواهند داد؟
مهمترين منبع تامين آب باران است که هم در امور نظافت و شخصي و هم درصنايع بسيار حائز اهميت است. مصرف آب فقط به امور شخصي و مصارف خانگي محدود نمي شود بلکه در صنايع براي خنک نگه داشتن دستگاه ها و موتورها به آب نياز داريم.
همانطور که مي دانيم دماي کره زمين رو به افزايش است. اين مسئله توازن ميان آب مصرفي و آب مورد نياز را برهم مي زند. بدين ترتيب آب مصرفي بيشتر از ذخاير آبي موجود مي شود. اين عدم توازن علاوه بر صنايع کشاورزي را هم تحت الشعاع قرار مي دهد و انسان را از نعمت داشتن آب تسويه شده و تغذيه مناسب محروم مي سازد.
اگر شما در منطقه اي زندگي مي کنيد که کمبود آب ندارد خوش شانس هستيد. تقريبا 600 ميليون انسان در 35 کشور با کمبود شديد آب مواجه هستند.پيش بيني مي شود که ظرف پنج سال آينده حداقل 36 ايالت در امريکا به دليل مسائل مربوط به دما و رشد جمعيت و مشکل مواد زائد با کمبود آب روبرو شوند.
دکتر پرويز کردواني متخصص مسائل آب که از چند دهه پيش استاد دانشگاه و از چهره هاي ماندگار علمي کشور مي گويد:
يکي از تحفه هايي که به خيال عوام از نشانه هاي تمدن و فرهنگ به شمار ميرود ، مصرف کردن است تا آنجا که مردم ما خانواده هاي پر مصرف و پرخرج را خانواده هايي با سطح بالا ميدانند . بنابراين کسي که بداند تنها ماده اي که نمي توان از خارج وارد کرد ( آب) است ميداند که بايد آنرا درست مصرف کند .
. ايران هميشه با مسئله کمبود آب مواجه بوده ، هست و خواهد بود ما بايد خومان را آماده کنيم که با شرايط سخت تر از اينهم مدارا کنيم ميزان بارندگي منطقه ما يک سوم ميزان بارندگي دنياست و کشاورزي مهمترين فعاليت ما بشمار ميرود به همين دليل به آب بيشتري نياز داريم چرا که 90% آب کشور صرف کشاورزي ميشود .
دکتر کردواني گفت جامعه اي که آب زياد مصرف ميکند آب بيشتري هم آلوده ميکند . ما بهترين و گواراترين آب دنيا داريم و با ندانم کاري و عدم برنامه ريزي صحيح آن را به بدترين آب تبديل ميکنيم وي افزود صرفه جويي خساست نيست بلکه استفاده بهينه و به اندازه نياز است .
مورد ديگر صرفه جويي در ادارات است در بسياري از ادارات و سازمانها به دليل داشتن فضاي سبز مصرف آب بي رويه است و هيچ تعهدي در قبال صرفه جويي آب ندارند . دکتر کردواني درباره اينکه به چه وسيله ميتوان مصرف آب منزلش اينمه کاهش دهد ميگويد فرهنگ مهمتر از خود صرفه جويي است ما فرهنگ صرفه جويي نداريم ، صرفه جويي نکردن تجدد و تمدن نيست ، عين بي فرهنگي است.
وي در ادامه وضعيت آب کشور را بسيار نگران کننده بيان کرد و افزود هر روز بابرداشت بي رويه از منابع زيرزميني آب شيرين در حال اتمام واز طرف ديگر در حال شورشدن ميباشد . فقط احداث آبخيزداري و ايجاد سد ميتوان بر مشکلات فائق آمد زير با اين برداشت بي رويه منابع زيرزميني در مدت 10 الي 15 سال آينده سفره هاي آب زير زميني به اتمام ميرسد . وي در پايان راههاي استفاده از آب را اسراف در مصرف آب – امساک در مصرف – صرفه جويي ( درست و بهينه مصرف کردن ) – هدردادن بيان کرد .
دکتر کردواني توضيح ميدهد بعضي ها ممکن است فکر کنند که صرفه جويي خساست است بنابراين مسئله خساست نيست بلکه درست زندگي کردن است.
بعضي از قسمتهاي زير نقل شده از صحبتهاي دکتر کردواني ميباشد.
مطلب زياده براي گفتن اما من بقيه آن را به وجدان انساني شما شما واگذار ميکنم. و در اينجا راههايي براي کاهش هدر روي آب و صرفه جويي در مصرف آن برايتان خواهم گفت.
راه هايي ارزان قيمت براي جلوگيري از هدر روي آب و صرفه جويي در مهمترين ماده براي حيات بشر:
1) اگرچه توالت و حمام کوچکترين اتاق در منزل است اما حدود 75 درصد آب منزل در اين مکان مصرف مي شود. در يک دوش گرفتن به طور متوسط به مدت شش دقيقه حدود 60 ليتر آب مصرف مي شود. مدت دوش گرفتن خود را به پنج دقيقه يا کمتر کاهش دهيد ، از دوش با جريان کم آب استفاده کنيد
2) بجاي حمام رفتن هاي طولاني مدت دوش بگيريد. با دوش گرفتن 2-3 برابر کمتر از حمام رفتن آب مصرف مي شود.در طول مدت حمام حتما در هنگام شامپو زدن به سر و يا شستن بدن با ليف آب را ببنديد.
3) شير هاي آبي که چکه مي کنند را تعمير کنيد. نشتي ها لوله ها را برطرف کنيد .
شير آبي که در هر ثانيه يک بار چکه مي کند سالانه 6000 ليتر آب را هدر مي دهد که همين ميزان آب مي تواند آب مصرفي روزانه 40 نفر را تامين کند.
4) از دريچه قطع و وصل آب براي شيرهاي آب خود استفاده کنيد ( سنسورهاي الکترونيکي براي قطع و وصل خودکار شيرهاي آب)
5) توالت دشمن آب است در امريکا 18 ميليارد ليتر آب تازه براي فلاشينگ(سيفون) توالت مصرف مي شود!
6) از سيفون هاي دوکاره استفاده کنيد(برحسب نوع استفاده شما از توالت کار ميکنند). در تکنولوژي جديد تا 67 درصد نسبت به توالت هاي قديمي در مصرف آب صرفه جويي مي شود. و يا از سيفون هاي با حجم تانک کوچکتر استفاده کنيد.
7) اگر در تابستان مي خواهيد آب سرد ميل کنيد اينقدر آب را باز نگذاريد تا سردشود. بلکه هميشه يک بطري آب در يخچال داشته باشيد.
8) در موقع مسواک زدن آب را بيهوده باز نگذاريد. در هر دقيقه 10 ليتر آب بهمين دليل به هدر مي رود. قبل از مسواک زدن يک ليوان آب با خود ببريد و با آن دهان خود را بشوييد.
9) در زمان شستن ميوه ها آب را باز نگذاريد. ظرفي را پر از آب کنيد و ميوه را در آن بشوييد و سپس آبکشي کنيد.
10) کتري را به اندازه مورد نياز آب کنيد .
11) هنگام شستن ظرف ها آب را بيهوده و با فشار زياد باز نگذاريد ، بعد از شستن ظرفها با اسکاچ آب را با فشار کم باز کنيد و بسرعت ظرفها بشوييد. متاسفانه وسواس بسياري از خانمها در شستن ظرف و شستن لباسها و کلا شستشوي زياد در منزل باعث هدر روي بسيار زيادي از آب است.
12) براي شستن ظروف با مايع ظرفشويي غليظ بايد آب زيادي مصرف کرد. از مايع رقيق شده ظرفشويي استفاده کنيم.
13) آبهايي که از شتشوي ميوه ها و سبزيها بجاي ميماند دور نريزيد ، آنها را به گلدانها بدهيد. باغچه ها و گلدانهايمان را با آب درون لوله آبياري نکنيم بلکه آب اضافي شست وشوي سبزي و کاهو را پاي درخت و گلدانها بريزيم
14) باغچه خانه را در طول روز آب پاشي نکنيد و اين کار را به عصر محول کنيد تا آب بخار نشود. ميزان آبي که هر شخص در موقع آبياري يکساعته باغچه هدر مي دهد مي تواند مصرف روزانه يک خانواده چهار نفري را تامين کند.
15) ابتکار ديگري که در منزل به مي توان به خرج داد، کم کردن فشار آب بوده که با اين کار هم خطر ترکيدگي لوله کم ميشود و هم اينکه آب کمتري در خانه جريان دارد . براي اين کار شير فلکه اصلي آب را کمي ببنديد تا فشار کم شود.
16) تا زماني به اندازه کل گنجايش ماشين لباسشويي لباس کثيف نداريد از ماشين لباسشويي استفاده نکنيد. يک بار استفاده از ماشين لباسشويي با کل ظرفيت کمتر از دو بار با نصف ظرفيت آب مصرف مي کند.
17) در هنگام شستشوي اتومبيل بجاي استفاده از شيلنگ آب از سطل آب استفاده کنيد.
18) بجاي کاشت چمن در محط هاي غير ضروري که زياد آب ميخواهد از برگ هاي سبز ( پاپيتال ) که آب نمي خواهند بجاي آن بکاريم و پاي درختان خانه گوني بيندازيم و پاي درختان جلوي خانه در خيابان پوشال بريزيم که مانع تبخير آب نشوند .
منبع: سايت آفتاب
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image