مواد لازم براي 6 تا 8 نفر:
مرغ درسته حدود/يك عدد
نمك/يك دوم قاشق سوپخوري
فلفل قرمز/يك قاشق چايخوري
آب /4 قاشق سوپخوري
اسانس دود /4 قطره
محلول زعفران/2 قاشق سوپخوري
كره/50 گرم
برگ بو/2 عدد
سير/يك حبه
طرز تهيه :
مرغ را بشوئيد و شكم آن را تميز كنيد، سپس آن را روي حوله ي آشپرخانه قرار دهيد تا آب اضافه ي آن گرفته شود. آنگاه نصف قاشق سوپخوري نمك را با فلفل مخلوط كنيد و داخل شكم مرغ و روي پوست آن را به اين مخلوط آغشته كنيد. در مرحله ي بعد بقيه نمك را با آب و اسانس دود مخلوط كنيد وهم بزنيد تا نمك در آب حل شود. از يك سرنگ يك بار مصرف استفاده كنيد و محلول آب و نمك را در سرنگ بكشيد و آن را داخل سينه و ران ها تزريق كنيد تا مرغ مزه دار شود. سپس كره را ذوب كنيد و 25 گرم از آن را با سرنگ در قسمتهاي سينه ي مرغ تزريق كنيد. بقيه را با زعفران دم كرده مخلوط كنيد و روي پوست مرغ بماليد. سيرو برگ بو را داخل شكم مرغ قرار دهيد. اين مرغ را به مدت يک شب در يخچال قرار دهيد تا مزه دار شود. سپس آن را در كيسه ي مخصوص فر قرار دهيد، دو سر كيسه را با گيره محكم كنيد و مرغ را روي شبكه مفتولي، روي سيني فر قراردهيد و به مدت يك ساعت و 30 دقيقه در فر با حرارت 150 درجه سانتي گراد بپزيد. دماي فر را به 180 درجه ي سانتي گراد برسانيد و 30 دقيقه ي ديگر مرغ را در اين دما بپزيد. اگر مرغ در اين زمان طلايي نشده بود، مطمئن باشيد كه پخت آن كافي است وبراي طلايي شدن آن مي توانيد فر را روي دماي 220 درجه سانتي گراد به مدت 10 دقيقه قرار دهيد تا روي مرغ طلايي شود.
منبع:مجله هنر آشپزي ،شماره 58
/س