جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
سيگار ، قليان ، تنباکو
-(1 Body) 
سيگار ، قليان ، تنباکو
Visitor 979
Category: دنياي فن آوري

سيگار نکشيد که مجبور به ترک شويد!؟

اين بررسي با هدف پيش بيني نتيجه ترک سيگار براساس آزمون فاگرشتروم در افراد مراجعه کننده به کلينيک ترک سيگار صورت گرفته است. براساس يک پژوهش: 80 درصد افرادي که سيگار را ترک مي‌کنند دچار افزايش وزن مي‌شوند.
به گزارش ايسنا منطقه علوم پزشکي تهران؛ اين بررسي توسط گروهي از محققان واحد کنترل دخانيات مراکز آموزشي، پژوهشي، درماني سل و بيماريهاي ريوي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با هدف پيش بيني نتيجه ترک سيگار براساس آزمون فاگرشتروم در افراد مراجعه کننده به کلينيک ترک سيگار صورت گرفته است.
در اين مطالعه آمده است؛ مسائل و شرايط اجتماعي، خانوادگي و فردي مهمترين عوامل موثر در ترک سيگار محسوب مي‌شود. يافته هاي نهايي اين بررسي نشان مي‌دهد 80 درصد افراد پس از ترک سيگار دچار اضافه وزن و چاقي مي‌شوند.
به پيشنهاد اين پژوهش: آموزش صحيح رفتارهاي تغذيه‌اي و رژيم غذايي مناسب براي افرادي که مي‌خواهند سيگار را ترک مي‌کنند موثرترين عامل در عدم بازگشت آنها به سيگار است. گفتني است که وابستگي شديد به نيکوتين يکي از عوامل برجسته‌اي است که ترک سيگار را براي افراد مشکل مي‌سازد.
نتايج تحقيقات انجام شده نشان مي‌دهد بايد تمهيدات ويژه‌اي براي تشکيل دوره‌هاي خاص و با مدت زمان طولاني‌تر با استفاده از ترکيبات چند دارويي براي ترک افراد داراي وابستگي بالا صورت بگيرد. لازم به ذکر است نتايج اين بررسي در سومين کنگره کشوري پيشگيري و کنترل بيماريهاي غير واگير ارائه شده است.

چطور ميل به سيگار را مهار کنيم؟

اگر قصد ترک سيگار را داريد، رعايت اين نکات به شما کمک مي‌کند که با توجه به علائم رواني و جسمي ترک سيگار ميل خود به سيگار را مهار کنيد.سيگاري‌هاي سابق ممکن است به شما بگويند که ترک کردن سيگار يکي از سخت‌ترين چيزهايي است تا به حال انجام داده‌اند. علائم رواني و جسمي ترک سيگار ممکن است شديد باشد. اگر قصد ترک سيگار را داريد، رعايت اين نکات به شما کمک مي‌کند که ميل خود به سيگار را مهار کنيد:
•مقدار زيادي مايعات، به خصوص آب بنوشيد.
•از غذاهاي شيرين و چرب اجتناب کنيد، و وعده‌هاي غذايي‌تان را به مرتب نگهداريد و حذف نکنيد.
•به طور مرتب و متعادل ورزش کنيد.
•بيشتر بخوابيد.
•هنگامي ميل به سيگار را احساس مي‌کنيد، نفس‌هاي عميق بکشيد.
•عادات خود را تغيير دهيد. براي مثال،‌ صبحانه‌تان را در جاي متفاوتي بخوريد، يا مسيرتان به سوي محل کار را عوض کنيد.
•کاري انجام دهيد که استرس شما را کاهش دهد. حمام داغ بگيريد، کتاب بخوانيد و ورزش کنيد.

قدم اول ترک سيگار

نتايج يک مطالعه جديد توسط محققان دانشگاه کاليفرنيا حاکي از آن است که سيگاريها براي ترک سيگار به آموزش نحوه کنترل خشم نياز دارند. نتايج يک مطالعه جديد حاکي از آن است که سيگاريها براي ترک سيگار به آموزش نحوه کنترل خشم نياز دارند.
منطقه علوم پزشکي تهران، محققان دانشگاه کاليفرنيا 20 با ارزيابي فرد سيگاري دريافتند نيکوتين به کنترل عصبانيت کمک ميکند. بر اساس فرضيه اين محققان سيگاري ها بيشتر از افراد عادي مستعد عصباني شدن هستند و کنترل اين عصبانيت بايد از دغدغه‌هاي مهم موسسات ترک سيگار باشد.
محققان براي ارزيابي تاثير نيکوتين بر کنترل خشم اين افراد تغييرات خلقي آنها را در مدت انجام يک بازي کامپيوتري مورد بررسي قرار دادند، شرکت کنندگان در اين مطالعه يک بار با داشتن چسبهاي نيکوتيني و بار ديگر با داشتن چسبهاي بي اثر به بازي کامپيوتري پرداختند.
بر اساس نتايج اين مطالعه که در مجله Behavioural and Brain Functions منتشر شده است، احتمال واکنش همراه با عصبانيت وقتي شرکت کنندگان چسب نبکوتيني نداشتند بيشتر بود. اين محققان معتقدند نيکوتين قسمت هايي از مغز را که در برابر هيجانات پاسخ ميدهد تحت تاثير قرار مي‌دهد. گفتني است بر اساس آمارها در انگلستان از هر 4 نفر 1 نفر سيگار مي کشد.

تاثير دود در كمتر از ده دقيقه!؟

پژوهشها از تاثير فوري ذرات دود بر عملكرد قلب و عروق در كمتر از ده دقيقه پس از استنشاق آن خبر ميدهد. پژوهشگران اعلام كردند:...پژوهش ها از تاثير فوري ذرات دود بر عملكرد قلب و عروق در كمتر از ده دقيقه پس از استنشاق آن خبر مي دهد.
به گزارش شبكه خبر، پژوهشگران اعلام كردند: استنشاق ذرات دود سيگار، دود ناشي از سرخ كردن مواد غذايي و دود حاصل از سوختن چوب با تغيير الگوي تنفس، نوسان فشارخون را در شريانهاي محيطي افزايش و كنترل ضربان قلب را در اختيار سيستم عصبي احساسي قرار مي دهد.
به گفته دانشمندان فعال شدن اين سيستم عصبي به مدت طولاني عوارض نامطلوبي بر سلامت افراد خواهد داشت.

تنباكو و تاثير آن بر بهداشت دهان

انجمن دهان و دندان آمريكا در اين زمينه اعلام كرده است كه كشيدن سيگار و يا جويدن تنباكو مي‌تواند پيامدهايي ذيل را به دنبال داشته باشد:
شما مي‌دانيد كه تنباكو براي سلامتي مضر است و دهان از اين قاعده مستثني نيست.
انجمن دهان و دندان آمريكا در اين زمينه اعلام كرده است كه كشيدن سيگار و يا جويدن تنباكو مي‌تواند پيامدهايي ذيل را به دنبال داشته باشد:
- بروز سرطان دربافت هاي دهاني
- بيماريهاي لثه كه مي‌تواند باعث حساس شدن دندانها و يا حتي تخريب و از دست دادن آنها شود.
- تنفس بد و نامطبوع، لكه‌دار شدن دندانها و حتي لكه‌دار شدن زبان.
- كاهش و ناتواني در حس چشايي و بويايي.
- كاهش روند بهبودي پس از جراحي‌هاي دهاني.

مصرف هر بار قليان = 100 نخ سيگار!!

به گزارش سازمان جهاني بهداشت: هر فرد مصرف کننده قليان در هر وعده معادل 100 نخ يا بيشتر سيگار، دود دريافت مي‌کند.
منطقه علوم پزشکي تهران: بهزاد ولي زاده و خديجه فريدون محصلي از اعضاي دبير خانه کشوري کنترل دخانيات به نقل از سازمان جهاني بهداشت در اين گزارش آورده‌اند: برخلاف بسياري عقايد و باور‌هاي سنتي، دود منتشره از قليان حاوي مقادير بي شمار مواد سمي مي‌باشد. اين مواد به عنوان عوامل اصلي بروز سرطان ريه، بيماري‌هاي قلبي عروقي و ساير بيماري‌ها شناخته شده هستند.
نيکوتين موجود در دود حاصله از مصرف قليان همانند ساير مواد دخاني اعتياد آور بوده، مصرف متناوب آن ايجاد وابستگي مي‌نمايد. به گزارش آمار سازمان جهاني بهداشت: مصرف کنندگان قليان در هر بار مصرف، دود بسيار زيادي را در مقايسه با کشيدن يک نخ سيگار دريافت مي‌کنند.
افراد سيگاري که بطور متداول 8 تا 12 نخ سيگار در روز مصرف مي‌کنند به طور متوسط با 40 تا 75 پک که به مدت 5 تا 7 دقيقه به طول مي‌انجامد حدود 5/0 تا 6/0 ليتر دود استنشاق مي‌کنند. اين در حالي است که مصرف کننده قليان در هر وعده مصرف که بطور متداول 20 تا 80 دقيقه طل مي‌کشد حدود 50 تا 200 پک مي‌زند که هر پک بطور متوسط حاوي 15/0 تا يک ليتر دود مي‌باشد.
به عبارت ديگر از نظر ميزان مواجهه و استنشاق دود، هر فرد مصرف کننده قليان در هر وعده معادل 100 نخ يا بيشتر سيگار، دود دريافت مي‌کند.
نتايج اين مطالعه نشان مي‌دهد: با وجود اينکه بخشي از نيکوتين موجود در دود قليان در اثر عبور از آب جدا مي‌شود، ميزان نيکوتين دريافتي در افراد مصرف کننده قليان، به اندازه َاي است که ايجاد وابستگي مي‌کند ونيکوتين نقش بسيار مهمي را در ميزان و نحوه مصرف مواد دخاني به عهده دارد.
تحقيقات ثابت کرده است که افراد سيگاري تا زماني که ميزان نيکوتين دريافتي به آستانه مورد نياز براي رفع حالت وابستگي، قبل از رسيدن به حالت تهوع، برسد به کشيدن سيگار ادامه مي‌دهند. بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت که با فرض جذب بخشي از نيکوتين موجود در دود قليان در اثر عبور آن از آب، مصرف کنندگان قليان با استنشاق مقادير بسيار زيادتر دود جهت رسيدن به آستانه ارضا، وابستگي، در مواجهه با مقادير زيادتر مواد شيميايي سرطانزا و گاز‌هاي خطرناک همچون منواکسيد کربن مي‌باشند.
اين موضوع مصرف کنندگان قليان و اطرافيان آنها را که در مواجهه با دود تحميلي آن قرار دارند همچون مصرف کنندگان سيگار به ابتلا، انواع سرطانها، بيماري‌هاي قلبي عروقي، تنفسي و اثرات سوء در هنگام بارداري دچار خواهد کرد. اين نکته نيز حائز اهميت است که ميزان گاز منواکسيد کربن، فلزات سنگين و ترکيبات شيميايي سرطانزا منتشره از احتراق ذغال يا مواد ايجاد کننده حرارت در قليان در مقايسه با سيگار به مراتب بيشتر و اثرات سوء آن نيز، چه براي مصرف کنندگان و چه افراد در معرض دود تحميلي، فراتر است.
به توصيه اين گزارش بررسي بيماري‌هاي منتقله از طريق دهان و دستان آلوده در اثر استفاده مشترک از قليان،مانند سل و هپاتيت، در مصرف کنندگان قليان اهميت ويژه‌اي دارد.

مهمترين علت گرايش جوانان به استعمال سيگار

يافته‌هاي يک مطالعه حاکي است: دوستان سيگاري مهمترين علت گرايش جوانان به استعمال سيگار هستند. يافته‌هاي يک بررسي نشان مي‌دهد: دانشجويان پزشکي به دليل فشار‌هاي رواني ناشي از استرس‌هاي رشته تحصيلي آمادگي و استعداد بيشتري براي گرايش به استعمال سيگار دارند.
منطقه علوم پزشکي تهران اين بررسي توسط دکتر رضوان انصاري و همکارانش در مرکز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکي اصفهان با هدف تعيين شيوع گرايش به سيگار و علل آن در ميان دانشجويان پزشکي به روش مقطعي- توصيفي و تحليلي بر روي 280 نفر از دانشجويان پزشکي تهران انجام شده است. طبق يافته‌هاي اين بررسي مهمترين علت استعمال سيگار از سوي دانشجويان احساس لذت در کشيدن سيگار و کاهش اضطراب عنوان شده است.
در اين بررسي آمده است: وجود استرس در دوران جواني به خصوص اضطراب و نگراني نسبت به آينده، در بين دانشجويان از علل شناخته شده گرايش به سيگار است.
در يافته‌هاي آماري اين بررسي عنوان شده: همه دانشجويان دختر در سال ورود به دانشگاه غير سيگاري بودند و تنها 5 درصد دختران سال هفتم به صورت تفريحي سيگار مي‌کشيدند.
جالب است که 24 درصد دانشجويان سيگاري اولين سيگار را قبل از ديپلم کشيده بودند همچنين دانشجويان سيگاري وابستگي به سيگار را مهمترين عامل ترک عادت خود مي‌دانستند.
يافته‌هاي نهايي اين پژوهش مؤيد اين مطلب است که دانشجويان پزشکي به دليل برخي عوامل محيطي که ناشي از استرس رشته‌ي تحصيلي آنان است مستعد گرايش به سيگار هستند.
مصرف سيگار در بين جوانان کشورمان سير فزاينده اي دارد به طوري که گرايش و مصرف روزانه سيگار در دانشجويان پسر پزشکي از ترم اول 2 درصد و در سال هفتم 34 درصد گزارش شده که نشانگر سير صعودي استعمال سيگار است. مصرف سيگار بيماري آترواسکلروز عروق کرنر را تسريع مي‌کند؛ همچنين سن ابتلا به سکته قلبي با مصرف سيگار کاهش مي‌يابد و علاوه بر اين موجب تحريک وقايع ايسکميک حاد مي‌شود.
گفتني است جوانان سيگاري در زندگي خود بيش از جوانان غير سيگاري در معرض استرس‌هاي بزرگتر و اتفاقات ناگوارتر بوده اند. با توجه به اهميت شيوع و روند رو به رشد استعمال سيگار در بين جوانان تحصيل کرده که خود پيام آوران بهداشت و سلامتي در جامعه هستند، با حمايت‌هاي لازم و ايجاد تفريحات سالم مي‌توان از گرايش آنها به سيگار جلوگيري کرد.

مادراني که قاتل نوزادان خود هستند

نتايج يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد كه سيگار كشيدن مادران باردار مهمترين و خطرناك‌ترين فاكتور سندرم مرگ ناگهاني نوزاد است كه به تلف شدن كودك در داخل رحم مادر منجر مي‌شود.
بررسي‌هاي علمي حاكيست؛ نوزاداني كه در رحم در معرض دود سيگار قرار مي‌گيرند، ميزان محرك‌هاي مغزي در آنها كاهش پيدا مي‌كند. به گفته محققان؛ محركهاي مغزي با افزايش هوشياري،‌ توان ماهيچه‌اي، ضربان قلب و تنفس در ارتباط هستند. بر اساس اين تحقيق، دود سيگار، خواب جنين را مختل مي‌كند.
دكتر رزماري هورن پژوهشگر ارشد اين تحقيق در مركز تحقيقات نوزادان ريتچي در دانشگاه موناش ملبورن در اين باره خاطرنشان ساخت كه كاهش محركها و انگيزشهاي مغزي از خواب در جنين‌هاي قرباني سندرم مرگ ناگهاني مشاهده مي‌شود.
آمارها نشان مي‌دهد كه سندرم مرگ ناگهاني نوزاد سومين عامل اصلي مرگ و مير نوزادان در آمريكا است. اين پژوهش روي 12 نوزاد سالم انجام گرفت كه مادران آنها در دوران بارداري به طور متوسط روزانه 15 سيگار مي‌كشيدند.
به گفته كارشناسان؛ 15 تا 25 درصد از زنان باردار در كشورهاي غربي در دوران حاملگي سيگار مي‌كشند كه اين آمار متخصصان را نگران كرده است.
منبع:سيمرغ
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image