محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
1 خرداد 1388 / 27 جمادي الاولي 1430 / 22 مي 2009
-(5 Body)
1 خرداد 1388 / 27 جمادي الاولي 1430 / 22 مي 2009
Visitor 677
Category:
دنياي فن آوري
1) اول خرداد 1362هجري شمسي:
محمد بروجردي فرمانده قرارگاه حمزه سيدالشهدا براثر انفجار مين به شهادت رسيد. بروجردي در جواني براي آموزشهاي نظامي و فراگيري فنون چريكي عازم سوريه ولبنان شد.و بعد از آن به نيروهاي تحت فرماندهي شهيد چمران پيوست . شهيد بروجردي بعد از فرمان امام خميني(ره) براي سركوبي ضد انقلابيون عازم پاوهو سپس كردستان شد گفتني است كه همه ساله كنگره سرداران شهيد استان تهران36000شهيد سپاه تهران به پاس قدرداني از مقام والاي اين عزيزانرگزار مي شود.
2) اول خرداد ماه سال1376هجري شمسي:
علامه حجت الاسلام انصاري لاهيجي بدرود حيات گفت. ايشان پس از كسب درجه اجتهادازسفر نجف به ايران بازگشت وتا مدتي در جلسات درس آيت الله تنكابني شركت مي جست . از آيت الله لاهيجي نوشته هاي بسيار در زمينه هاي اخلاقو عرفان باقيست.
3) آغاز به كار "هيئتهاي مؤتلفه اسلامي" با نظارت حضرت امام خميني(ره) (1342ش)
پس از وقايع مربوط به لايحه انجمنهاي ايالتي و ولايتي در سال 1341، دستههاي گوناگون مردمي تشكيل گرديدند كه در صدد مبارزه با رژيم شاه بودند. افراد و اعضاي اين گروههاي مردمي، از مسلمانان ناب و خالص ولي اكثراً فاقد تجربه سياسي و سازماندهي و حتي معلومات كافي و عميق مذهبي و اجتماعي بوده و به كمكهاي فكري و تعليمات ديني و سياسي و سازماندهي نياز داشتند. اين گروهها طي جلساتي با هم آشنا شده و با نظر و تصويب حضرت امام خميني(ره)، استاد شهيد مرتضي مطهري و چند تن ديگر از شخصيتهاي روحاني، متكفّل هدايت و تغذيه معنوي آنان كه از آن پس، هيئتهاي مؤتلفه اسلامي خوانده ميشدند، گرديدند. همگامي مؤتلفه با حوزه علميه قم و مبلّغان و ائمه جماعات، نيروي عظيم مردم مسلمان ايران را، پشت سَرِ امام و مراجعِ ديگر، وارد ميادين مبارزه كرد. مهمترين اقدام اين هيئتها، ترور و اعدام انقلابي حسنعلي منصور، نخست وزير سرسپرده رژيم پهلوي و عامل تصويب قانون ننگين كاپيتولاسيون و تبعيد حضرت امام به تركيه بود. اغلب اعضاي جمعيت مؤتلفه، پس از پيروزي انقلاب، جذب حزب جمهوري اسلامي شدند. در ساليان بعد جمعيت موتلفه اسلامي موجوديت خود را حفظ كرده است.
4) آغاز محاصره اقتصادي ايران توسط آمريكا و اروپا (1359ش)
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، دولت آمريكا به دخالتهاي خود در امور داخلي ايران ادامه داد. در آبان 1358 كه شاه ظاهراً براي درمان به آمريكا رفت، روابط جمهوري اسلامي با آمريكا بسيار بحراني شد. ملت ايران ضمن محكوم كردن اقدامات آمريكا به دليل حمايت از رژيم محمد رضا پهلوي، خواستار استرداد وي جهت محاكمه شدند، اما آمريكا اين درخواست را رد كرد. به دنبال رد اين خواسته و نيز در پي افزايش مداخلات آمريكا در امور داخلي ايران، سفارت آمريكا در 13 آبان 1358 به تصرف دانشجويان پيرو خط امام درآمد و كليه كاركنان آن به گروگان گرفته شدند. در پي تسخير لانه جاسوسي آمريكا در تهران، شيطان بزرگ كه به ايران پس از انقلاب اسلامي، به چشم همان ايرانِ زمان رژيم ستمشاهي مينگريست، و به دنبال شكستهاي سياسي، تبليغاتي و نظامي خويش براي رهايي گروگانها، در اول خرداد 1359، به حربه تحريم اقتصادي توسل جست؛ اما از همان آغاز، شكست چنين توطئهاي روشن بود. از اينرو آمريكا به كمك بازار مشترك اروپا، داد و ستدهاي اقتصادي ايران را تحريم كرده تا ايران را منزوي سازند. ولي گذشت زمان نه تنها ايران را گوشهگير نساخت، بلكه باعث شد تا ايران بيشتر از قبل روي پاي خود بايستد. همچنين شركتهاي متعدد اروپايي و حتي آمريكايي كه از تحريم ايران متضرّر شده بودند، خواهان ارتباط اقتصادي و همكاريهاي دوجانبه بودهاند. استقبال شركتهاي خارجي براي همكاري با ايران به اندازهاي بودكه آنان به تحريم ايران توجهي نكردند و در نتيجه بُعد منفي اين تحريم گريبان غرب را گرفت.
5) روز بزرگداشت "صدرالدين محمدقوام شيرازي" معروف به "ملاصدرا"
صدرالدين محمد شيرازي مشهور به صدرالمُتِألّهين و ملاصدرا در نهم جمادي الاولي سال 980 ق در شيراز به دنيا آمد. سنگ بناي علمي و اخلاقي ملاصدرا در محضر درس شيخ بهايي، عالم كم نظير دوران صفوي بنانهاده شد و تكميل اين بناي معنوي در محضر دانشمند نامي و استاد بزرگ، ميرداماد، صورت گرفت. ملاصدرا، درايه، رجال، فقه و اصول را از شيخ بهايي؛ فلسفه، كلام، عرفان و علوم ذوقي را از ميرداماد و علوم طبيعي، رياضي، نجوم و هيئت را از محضر حكيم ابوالقاسم ميرفندرسكي از علماي نامدار زمان فراگرفت. وي سپس بر مسند تدريس تكيه زد و ضمن آشنايي با فلسفه اشراق و مكتب مَشّاء، به تدوين حكمت متعاليه پرداخت. ملاصدرا با تركيب چهار مكتب مهم عرفاني، فلسفي و ديني شامل مشاء، اشراق، عرفان محييالدين عربي و آموزههاي ديني اسلام، حكمت متعاليه را بنيان نهاد و تأثيري شگرف و غيرقابل انكار بر فلسفه اسلامي گذاشت. وي در اين مكتب كوشيده است عرفان و فلسفه دين يا به سخن ديگر، تهذيب نفس و برهان عقلي و وحي را در يك مجموعه هماهنگ، تركيب و يگانه سازد. ملاصدرا تلاش كرد تا در پرتو معرفت عرفاني و فلسفه عقلاني، تفسيري ديگرگون از دين دست دهد. از اين حكيم الهي بيش از چهل عنوان كتاب به يادگار مانده كه اسفار اربعه مهمترينِ آنهاست. سرانجام اين عالم رباني و فيلسوف اسلامي، پس از عمري پربار، در سال 1050 ق در هفتاد سالگي در شهر بصره عراق دارفاني را وداع گفت و در همان شهر به خاك سپرده شد.
6) آغاز هفته معدن
7) روز بهرهوري و بهينه سازي مصرف :
امروزه در اقتصاد كليه كشورها چه کشورهاي توسعه يافته و چه در حال توسعه بهره وري به اولويتي ملي تبديل شده است. بهرهوري بطوري که موجبات رشد اقتصادي و كنترل تورم را فراهم و امكان دستيابي در سطح بالاي استاندارد زندگي را ميسر ميكند. و از لحاظ به حداكثر رساندن منافع افزايش بهره وري، اهداف بهره وري بايد در طرحهاي ملي توسعه گنجانده شوند. اگر بخواهيم بهره وري موجب تفاوت در رقابت بازرگاني، ايجاد رفاه ملي و بهزيستي مردم شود، يك رهيافت ملي و جامع، ضروري است.
8) 27 جمادي الاول سال 584 هجري قمري:
« محمّد بن موسي بن حازم» از دانشمندان قرن 6 هجري قمري در جواني درگذشت . حازم از اهالي همدان بود او از اوايل نوجواني به بغداد رفت وتاهنگام رمگ در شهر بغداد سكونت داشت . حازم همداني به زين الدين شهرت داشت . و از جملخ محدثان وحافظان قرآن بشمار مي رفت وي تاليفات بسياري دارد كه« سلسله الذهب و الناسخ والمنسوخ» از آن جمله اند.
9) جلوس "شاه اسماعيل دوم" در قزوين(984 ق)
شاه طهماسب صفوي يازده پسر داشت كه بزرگترين آنها، موسوم به محمد خدابنده بود. وي در هنگام مرگ پدر 45 سال داشت و هر چند يكسال بعد به تخت سلطنت نشست، اما در هنگام مرگ پدر به جهت ضعفي كه در چشم داشت، از پادشاهي استعفا كرد. اما اسماعيل ميرزا كه مورد خشم پدر بود و در زندان به سر ميبرد توسط هواخواهانش رهايى يافت و بر تخت قدرت تكيه زد. وي تمام برادران خود را يكي پس از ديگري به قتل رساند و هر كه را گمان ميكرد، در فكر پادشاهي باشد، از سرِ راه برداشت. شاه اسماعيل دوم مردي عياش و خونخوار و سفيه بود و چون در جواني در هرات به دست معلّمي سني مذهب تربيت يافته بود، بر آن شد كه چون به شاهي برسد، مذهب شيعه را كه توسط پدرانش ترويج شده بود، براندازد. او همين كار را هم كرد و خطبه و سكّه را به نام خلفاي راشدين جاري ساخت.
10) درگذشت "عبدالكريم بن احمد حَلَبي" محدث مسلمان(1178 ق)
عبدالكريم ابن احمد حَلَبي از مشهورترين محدثان عصر خود در شهر حَلَب - واقع در سوريهي امروزي - بود. حَلَبي، فقه، اصول فقه، تفسير، حديث وديگر علوم متداول زمانش را نزد پدر و ديگر بزرگان آن عصر فرا گرفت. او پس از چندي نابينا شد، اما اميد و روحيهي خود را از دست نداد و بيش از پيش به علم حديث، اشتغال يافت. از حَلَبي آثار و تاليفات متعددي بر جاي مانده است كه از بين آنها ميتوان به كتاب "ادعيةُ السَّفَر" اشاره كرد.
11) واگذاري امتياز تأسيس بانك شاهي ايران به "رويتر" سرمايهدار انگليسي(1306 ق)
پس از لغوِ امتياز فوق العادهي بارون رويتر مبني بر انحصار ساختمان راه آهن، استخراج معادن و تاسيس بانك ملي به يك تبعهي انگليسي توسط دولت ايران، به زودي هردو طرف به علّت عظمت امتياز، دريافتند كه اين كار بدون مطالعه صورت گرفته شده است، بنابراين در سال 1306 ق دولت ايران به بارون دو رويتر پسر بارون جوليوس دو رويتر مذكور، به عنوان غرامتِ لغو امتياز پدرش، امتياز محدودتري اعطا كرد كه به موجب آن ميتوانست بانكي تاسيس نموده و از بعضي معادن ايران بهره برداري كند. اين امتياز سرانجام به تاسيس بانك شاهي و بانك صنايع و معادن ايران منتهي گشت.
12) 22ماه مي سال 1927ميلادي:
چالز ليندربرگ خلبان امريكايي بايك فروند هواپيما از فراز اقيانوس اطلس گذشت وسپس در پاريس فرود آمد. ليندبرگ نخستين خلباني بودكه اين پرواز را باموفقيت به پايان رسانيد . بعد از اين پرواز شهرت جهاني بدست آورد.و فاصله امريكا واروپارادر32 ساعت طي كرد.
13) تولد "ژراژ دو نِرْوال" شاعر معروف فرانسوي (1808م)
ژرار دو نِروال، شاعر فرانسوي در 22 مه 1808م در پاريس به دنيا آمد. وي در 16 سالگي اولين مجموعه از اشعار خود را منتشر كرد و سال بعد، فاوْسْت اثر معروف يوهان گوته اديب شهير آلماني را به زبان فرانسه ترجمه كرد. با اين حال، نروال از بيماري عصبي رنج ميبرد و اين بيماري باعث بستري شدنش در آسايشگاه و متلاشي شدن خانوادهاش گرديد. نروال پس از بهبودي، سفر بزرگ خود را به مشرق زمين آغاز كرد. وي در اين سفر به يونان، مصر، سوريه، لبنان و قسطنطنيه رفت و سفرنامه زيبايى درباره آن نگاشت. نروال از زماني كه به بحرانهاي عصبي و اختلالهاي روحي دچار شد، شخصيتي رمانتيك و تقريباً غيرواقعي يافت. متناوباً دچار حمله عصبي ميشد و در آسايشگاههاي مختلف به سر ميبرد. آثار او در فواصل دورههاي بيماري و بهبود از روح تبآلود و اضطرابهاي درون او حكايت دارد. اين آثار و اشعار، از زيباترين و در عين حال از مبهمترين اشعار زبان فرانسوي است كه جاذبه شعري و موسيقي كلام آن در ذهن خواننده نفوذي خاص بر جاي ميگذارد. نروال در طي سالهاي بعد، آثار متعددي عرضه كرد و به شهرت و موفقيت زيادي دست يافت. وي در ادبيات به عنوان يكي از بنيانگذاران سبك سورئاليسم شناخته ميشود. سور رئاليسم شيوهاي ادبي است كه از سال 1920م در فرانسه پيدا شد و مانند مكتبهاي ديگر دامنه نفوذ خود را به هنرهاي ديگر گسترش داد. اين مكتب كوشش ميكند تا جبر منطقي و قانون عليّت را ويران كند. شكستن سدها و گشودن بندها و به عبارت ديگر عصيان در برابر همه چيز، محرك باطني سورئاليسم است. سور رئاليسم، خود، كاري ذهني است كه ميخواهد با زبان يا قلم يا وسيله ديگر، جريان واقعي عملِ تفكر را بيان كند. طرفداران اين مكتب براي برانگيختن و بيرون كشيدن واقعيت كه در اعماق ضمير پنهان آدمي مدفون شده است، چند وسيله عمل، پيشنهاد ميكنند كه سادهترينِ آنها، نوشتن خود به خود است. منشاء اين مكتب را بيش از هر جاي ديگر بايد در شعر جستوجو كرد زيرا سورئاليستها ميكوشند تا از راه شعر بر اذهان تسلط پيدا كنند. اصول اين مكتب عبارتست از: هزل، رؤيا و ديوانگي. آثار نروال او را شخصيتي مبهم و آميخته از عناصر گوناگون نشان ميدهد. در غالب آثارش، روشنايى و تاريكي درهم ميآميزد. از نروال آثار متعددي برجاي مانده كه از ميان آنها، سيلوي، اورليا و اوهام، خوانندگان فراوان پيدا كردند. وي در آثار ديگر خود مانند سفر به شرق، ده سال تجربه و مطالعه را با تخيل درهم آميخته و از منابع عظيم رؤيا و عدم ادراك و بيارادگي بهره گرفته است. ژرار دو نروال سرانجام در 26 ژانويه 1855م در 47 سالگي به عمر خود پايان داد.
14) درگذشت "ويكتور هوگو" شاعر و نويسنده مشهور فرانسوي (1885م)
ويكتور هوگو، درخشانترين شخصيت ادبي فرانسه در قرن نوزدهم، در 26 فوريه 1802م در شهر بزانسون فرانسه به دنيا آمد. وي در ابتدا وارد عرصه ادبيات گرديد و پس از مطالعه آثار بزرگان، مقام ادبي مهمي به دست آورد. وي در 25 سالگي به عضويت آكادمي فرانسه پذيرفته شد و همزمان به عنوان نماينده به پارلمان فرانسه راه يافت. هوگو در زمان حكومت ناپلئون سوم، به دليل مخالفت با سياستهاي مستبدانه وي از صحنه سياست دور افتاد و نزديك به 19 سال در تبعيد به سر برد. در همين دوران بود كه ويكتور هوگو، رمانهاي ماندگار خود را خلق كرد. هوگو را ميتوان مروج و پيشاهنگ مكتب رمانتيسم در اين دوره دانست چرا كه اين مكتب به وسيله او به اوج شكوفايى و رشد رسيد. براساس مكتب رمانتيسم، قواعد و سنتهاي كلاسيك، مانع درك طبيعت، لذت بردن از آن و بيان آن بود. اين مكتب به برتري احساسات و تخيل بر عقل باور داشت و معتقد بود كه هنرمند بايد بدون هيچ قيدي به بيان احساسات خود بپردازد. هوگو، طرفدار آزادي در هنر بود. وي در اشعار خود از موضوعات مختلفي سخن رانده و از همه صورتها و اشكال هنري بهره گرفته است؛ از سرودههاي حماسي تا هجوگويى و مرثيه. در اشعار او، مضاميني چون تضاد نيكي و بدي، وجدان و بيوجداني و روشنايى و تاريكي مدنظر قرار گرفته است. ويكتور هوگو محبوبترين نويسندگان زمان خود به شمار ميآمد. اين محبوبيت تاحدي به سبب تبعيد وي كه رنگي افسانهاي به خود گرفته بود و به سبب وضع سياسي زمان بود كه او را مظهر حكومت تازه معرفي ميكرد، مربوط ميشد. همچنين به سبب حساسيت و ادراك او در برابر احساسهاي بشري كه بيشتر با محروميتها و ناكاميهاي بشر ارتباط مييافت. همچنين به سبب فصاحت بيان كه در عين حال از سادگي برخوردار بود و به سبب نبوغ پرثمر و تنوع استعداد. ويكتور هوگو طرفدار اصلاحات به نفع طبقات محروم و رنجديده بود. مسئله بزرگ از ديدگاه او بيعدالتي است كه از آن به عنوان بدي ياد كرده است. زندگي هوگو به رغم ماتمها و بدبختيهاي خانوادگي و به رغم تبعيدها، زندگي پيروزمندانهاي بود، برخوردار از سرنوشتي استثنايى با مفاخر فوق العاده. هوگو مظهر درخشان ملت جمهوريخواه بود. خطابههايش در موارد مختلف، انعكاس وسيعي به همراه داشت و هر روز بر افتخار او افزوده ميگشت. ويكتور هوگو در سالهاي پاياني عمر مورد احترام و ستايش عمومي بود به طوري كه در جشن تولد هشتاد سالگي او، ششصد هزار تن از مردم پاريس و شهرهاي ديگر فرانسه براي تهنيت و گراميداشت او در برابر خانهاش گرد آمدند. بينوايان، مردي كه ميخندد، كارگران دريا، ناپلئون كوچك، گوژپشت نوتردام و روح انسان از معروفترين رمانهاي ويكتور هوگو ميباشند. ويكتور هوگو سرانجام در 22 مي 1885م در 83 سالگي در اوج محبوبيت و شهرت درگذشت و پس از تشييعي با شكوه در پاريس به خاك سپرده شد.
15) انحلال "كُمينْتِرْنْ" يا كمونيست بينالملل توسط استالين رهبر شوروي (1943م)
بعد از پيروزي انقلاب روسيه و روي كار آمدن كمونيستها، ايجاد و برقراري نهضت سوسياليسم جهاني در دستور كار سران مسكو قرار گرفت. در اين زمينه در سال 1919م كُمينْتِرْنْ به معناي كمونيست بينالملل تشكيل شد. شكلگيري اين ساختار علاوه بر آنكه از نظريه "صدور انقلاب" نشأت ميگرفت، به تحركات و تحريكات دول غربي به ويژه انگلستان و فرانسه باز ميگشت. اين مسائل باعث گرديد تا حزب كمونيست شوروي براي مشاوره و برنامهريزي جهت مبارزه با مشكلات و نيز ايجاد هماهنگي، به كمينترن روي آورد. دهه 1920م شاهد اوجگيري قدرت كمينترن بود اما در نيمه دهه 1930م و پس از ناكامي در گسترش انقلاب و برقراري نهضت جهاني سوسياليسم، سياست مبارزه جويى كنار گذاشته شد. در نيمه ماه مه 1943 و در اوج جنگ جهاني دوم، مقامات شوروي با اطلاع از بدگماني متتفقين در مورد توسعه مباني و انديشههاي كمونيسم، براي دادن اطمينان خاطر به آنها تصميم به انحلال اين سازمان گرفتند. مقامات شوروي در نهايت در 22 ماه مه 1943م انحلال كمينترن را اعلام كردند. در واقع سران كرملين با اين عمل خود قصد داشتند. به جهانيان وانمود كنند كه از ترويج عقايد اشتراكي در كشورهاي ديگر دست كشيدهاند و سياست تنشزدايي در پيش گرفتهاند. اين مسئله همچنين از اختلافات داخلي در احزاب كمونيست و نيز عقايد تروتسكي كه به انقلاب جهاني پايبند بود ناشي ميگرديد.
16) درگذشت "والْتْ ديزني" شخصيت برجسته و معروف سينماي كودكان (1966م)
والْتْ ديزني، شخصيت برجسته سينماي كودكان و مبتكر فيلمهاي انيميشن، در پنجم دسامبر 1901م در شيكاگو در امريكا به دنيا آمد. وي پس از اتمام تحصيلات متوسطه و دانشگاه، موفق به اخذ مدرك دكتراي علوم و هنرهاي زيبا گرديد و از آن پس وارد عرصه سينما شد. در اين زمان بود كه اولين فيلم صامت او به نمايش گذاشته شد و با تمسخر تماشاچيان مواجه گرديد. اما ديزني با تلاش مداوم خود توانست تا اواخر دهه 1930، فيلم سه بچه خوك و گرگ بزرگ را بسازد و مشهور گردد. اصليترين محصولات والت ديزني در سالهاي بعد مشتمل بر فيلمهاي كارتوني بلند و شخصيتهاي كارتوني بود. دنياي والت ديزني بيشتر به سبب شخصيتهاي ساده و دلپسندي است كه در فيلمهاي خود خلق كرده است. او تمام تلاش خود را در راه تعليم و تربيت صحيح نسل آينده به كار ميبست و سعي ميكرد تعليم و تربيت را به وسيله سرگرم كردن مردم در فيلمهايش به آنها بياموزد. ديزني كوشيده است تا موسيقي را در قالب تصاوير متحرك تفسير كند. وي بعد از جنگ جهاني دوم، به ساختن فيلمهاي مستند و مهيّجي از طبيعت و زندگي حيوانات دست زد كه برخي از آنها شهرت جهاني يافتند. ديزني يكي از مؤثرترين انسانهاي زمان خود بود و داستانهاي هنگام خواب كودكان و برجستهترين قصههاي كودكان را به بهترين وجه جان بخشيد كه تا سالها در اذهان بسياري از مردم باقي ماند. فيلمهاي او مورد پسند ردههاي سني گوناگون از كودكان خردسال تا سالخوردگان فرتوت قرار ميگرفت و همگان از ديدن آنها لذت ميبردند. والت ديزني را بزرگترين فيلمنامه نويس، تهيه كننده، كارگردان، نقاش، دكوراتور، چهرهپرداز و هنرمند عصر خود ناميدهاند و او بود كه پديده شگرفي از هنر هفتم يا سينما را به معرض ديد گذاشت. وي بيش از 430 فيلم ساخت و 37 جايزه اسكار دريافت نمود. والت ديزني سرانجام در 22 مه 1966م در 65 سالگي در نهايت شهرت درگذشت. سفيد برفي، هفت كوتوله، خرسهاي قطبي و پروفسور فراموشكار از جمله آثار مهم اوست. پس از مرگ او، شركت ديزني به عنوان يكي از بزرگترين شركتهاي رسانهاي جهان شناخته شد و جام امپراتوري تلويزيوني را دريافت نمود.
17) روز ملي و اتحاد دو يمن (1990م)
در پي نشست دو جانبه وزراي خارجه دو كشور يمن شمالي و جنوبي و در يك اعلاميه مشترك، اتحاد دو يمن در 22 مه 1990م اعلام شد. به اين ترتيب اين دو كشور، تحت عنوان جمهوري يمن، بار ديگر كشوري واحد تشكيل دادند و اعضاي پارلمان مشورتي دو كشور، قانون اساسي يمن واحد را به اتفاق آراء تصويب كردند. پس از اين تحولات، سرهنگ علي عبداللَّه صالح، به عنوان رئيس جمهور يمن متحد انتخاب شد. اتحاد دو يمن بيشتر متأثر از تمايل مردم دو كشور به اتحاد و همچنين تغييراتي بود كه بر اثر اعمال سياست فضاي باز سياسي صورت گرفت. در سال 1914م، در پي قراردادي ميان امپراتوري عثماني و انگليس، يمن جنوبي از يمن شمالي، جدا شده بود. يمن كشوري است واقع در جنوب غربي آسيا و در حاشيه جنوبي شبه جزيره عربستان با 555/000 كيلومتر مربع وسعت و در همسايگي عربستان واقع است. جمعيت يمن بيش از 18 ميليون نفر است كه اكثريت آنها مسلمان و عرب بوده و به زبان عربي صحبت ميكنند. پيشبيني ميشود كه جمعيت يمن تا سال 2025م در حدود 39 ميليون نفر خواهد بود. پايتخت يمن شهر صنعا و از شهرهاي مهم آن عدن، مكلا و حديده است. واحد پول يمن، ريال و نظام سياسي حاكم بر آن جمهوري چندحزبي با دو مجلس قانونگزاري است. 22 مه 1990م سالروز اتحاد بين دو يمن شمالي و جنوبي روز ملي يمن نام گرفته است.
/س
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: