بعضي مردها به بيمارى بدگمانى و سوءظن مبتلا هستند. بىجهت نسبتبه همسرانشان بدبين هستند و درباره آناناحتمال خيانت مي دهند.
هر مردي كه بدين بيمارى خانمان سوز مبتلا شد زندگى را به خودش و خانوادهاش تلخ مي كند. ايراد و بهانهجويى مي كند.نسبتبه اعمال وحركات همسرش به نظر بدبينى نگاه مي كند و مانند سايه او را تعقيب مي نمايد.چون سوءظن دارد ، از در و ديوار شاهد و قرينه پيدا مي كند.
خانوادهاي كه به مرض بدگمانى مبتلا شوند ، آسايش وخوشى ندارند.آب خوش از گلوى هيچ كدامشان پايين نمىرود. مرد همانند يك پليس مخفى دائما از اعمال و حركات همسرش مراقبت مي نمايد. زنبيچاره هم ناچار است همانند يك متهم بيگناه همواره در شكنجه و عذابروحى و در حال محدوديت و تحت نظر زندگى كند.بنياد چنين خانوادهاىهمواره در معرض خطر قرار دارد .
مرد بايد تعصبهاى غلط و توهمات بيجا را از خويش دور گرداند وبر طبق موازين عقل و وجدان رفتار كند. نسبتخيانتبه كسى دادنموضوع بسيار دشوار و پر مسؤوليتى است.تا موضوع خيانتبا دليل وشاهد قطعى به اثبات نرسد نمىتوان كسى را متهم كرد.
خداوند متعال درقرآن ميفرمايد:
اى كساني كه ايمان آوردهايد از بسيارى از گمانهاى بداجتناب كنيد زيرا بعضي گمانها گناه است (1) .
خانوادهاي كه به مرض بدگمانى مبتلا شوند ، آسايش وخوشى ندارند.آب خوش از گلوى هيچ كدامشان پايين نمىرود.مرد همانند يك پليس مخفى دائما از اعمال و حركات همسرش مراقبت مي نمايد. زن بيچاره هم ناچار است همانند يك متهم بيگناه همواره در شكنجه و عذابروحى و در حال محدوديت و تحت نظر زندگى كند . بنياد چنين خانوادهاىهمواره در معرض خطر قرار دارد .
آقاي محترم !
همسر شما اگر از مردى تعريف كرد دليل آن نمىشود كه به او دلبسته است.
اگر كمتر از سابق اظهار محبت مي كند دليل آن نيست كه نسبت به ديگرى دلبسته است.شايد از شوهرش دلخورى داشته باشد.
شايد غم وغصهاى به دل داشته باشد ، شايد بيمار باشد.شايد در اثر بىتوجهى و عدماظهار محبت شوهرش، نسبتبه زندگى دلسرد شده باشد.
آقاى محترم!
دست از سوءظن بردار.مانند يك قاضى با انصاف در محكمه داورى بنشين و ادله و شواهد احيانا خيانت همسرت را با دقت و انصاف بررسى كن و مقدار دلالت آنها رابسنج و ببين آيا قطعى هستند يا ظنى يا احتمالى؟
من نمي گويم بىغيرت باش بلكه مي گويم:
به هر دليلى بهمقدار دلالتش ترتيب اثر بده نه زيادتر.چرا براى بعضى توهمات بيجا و شواهد پوچ زندگى را به خودت و خانوادهات تنگ مي كنى؟ اگر كسى باهمين قبيل شواهد خيالى خودت را متهم سازد چه حالى پيدا مي كنى؟ چراانصاف و وجدان ندارى؟
مواظبباش در غير موضع غيرت، غيرت به خرج ندهى.زيرا اين عمل افراد صحيحرا به سوى فساد و افراد پاكدامن را به جانب گناه متمايل خواهد ساخت .
چرا آبروى خودت و همسرت را ميريزى؟
حضرت على عليه السلام به فرزندش امام حسن فرمود: مواظب باش در غير موضع غيرت، غيرت به خرج ندهى. زيرا اين عمل افراد صحيحرا به سوى فساد و افراد پاكدامن را به جانب گناه متمايل خواهد ساخت (2) .
اگر نسبتبه همسرت بدبين هستى مطلب را با هر كس در مياننگذار زيرا ممكن است در اثر دشمنى يا نادانى يا تظاهر به خيرخواهى،بدون دقت و بررسى،عقيده ي تو را تاييد نمايند بلكه شواهد بىاساس ديگرىرا بدان بيفزايند و سوءظنت را به مرحله يقين برسانند و بدين وسيله دنيا وآخرتت را تباه سازند.
اگر خواستى از راهنماييهاى ديگران استفاده كنى بادوستان عاقل و با تجربه و خيرخواه و عاقبتانديش مشورت كن.بهتر ازهمه اين كه نسبتبه هر يك از اعمال و رفتار همسرت بدبين هستى مطلب را با صراحت با خودش در ميان بگذار و توضيح بخواه.ليكن منظورتاين نباشد كه مطلب را به اثبات برسانى.
پي نوشت :
1-سوره حجرات آيه 12.
2-بحار جلد 103 ص 252
منبع : برگرفته از كتاب " همسرداري " /خ