جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نگاه جامع به زنان
-(6 Body) 
نگاه جامع به زنان
Visitor 671
Category: دنياي فن آوري
مقام معظم رهبري مدظله العالي :
« شما ادبيات کشورهاي اروپايي را در قرون هجده و نوزده و نگاهشان به زن را ببينيد ؛ مطلقاً تفاوت دارد با آنچه که در قرن بيستم و در نوشته ها و ادبيات قرن بيستم و که انسان مي بيند نسبت به زن ، آن ها پي گيري کرده اند . آن روز نگاهشان ، نگاه نجيبانه تر ، شرم آلوده تر و متناسب تر با طبيعت زن و مرد بود . معلوم مي شود اين کار سياسي حالا از طرف صهيونيست بوده ، از طرف دستگاه هاي استعمارگر بوده ؛ اين ها احتياج به تحقيق و کار دارد . اين همين طور به تدريج روز به روز شدت پيدا کرده تا به وضعي که امروز ملاحظه مي کنيد ، رسيده . بنابراين دنياي غرب بايد پاسخگو باشد ؛ چون به زن ضربه زده اند ؛ به حقوق زن تجاوز کرده اند ؛ ارزش زن را تنزل داده اند ؛ به اسم طرفداري ، به او خيانت کرده اند . اين مطلبي است که ما داريم .
در زمينه ي حقوق اسلامي ، خانم ها بعضي اظهاراتي کردند . ، که درست هم هست ؛ جا براي کار و بيان و تبيين فراواني دارد . من تصديق مي کنم مطالبي را که بعضي از خانم ها بيان کردند و گفتند ما در تقابل با تبليغات معارض - از جمله تبليغات فمينيستي - آنچنان که بايد ، کار درستي ، کار قوي اي ، کار پر حجمي و با کيفيت هاي بالا نکرده ايم . من از همين جا به دستگاه هاي تحقيقاتي، به پژوهشگاه ها، به دانشگاه ها ، به حوزه هاي علميه و به صاحب نظران توصيه مي کنم و از آن ها مطالبه مي کنم که در اين زمينه کار کنند . مسأله ، مسأله ي مهمي است . ما اگر در مسأله ي زن در کشور خودمان خوب کار کنيم ، اين خدمت به جامعه ي زنان در همه ي دنياست ؛ خدمت حقيقي است به مجموعه ي زنان در همه ي عالم حالا ممکن است بعضي ارزش اين خدمت را امروز بفهمند ، ممکن است بعضي سال ها بعد بفهمند ؛ لکن اگر خوب کار کرديم . ، اين خدمت به آن هاست .
نفس وجود مجمو عه ي بانوان نخبه در رشته هاي مختلف نشان دهنده ي موفقيت نگاه نظام اسلامي و نگاه اسلام به زن است . ما اين همه زن نخبه در دوره ي حاکميت طاغوت نداشتيم ... امروز عدد مطلق و نسبي محققين زن ، اساتيد زن ، دانشمندان زن در رشته هاي مختلف ، متفکرين و نويسندگان زن که در رشته هاي گوناگون فکر مي کنند ، صاحب نظرند و قلم مي زنند ، ادباي زن ، شعراي زن ، هنرمندان زن ، قصه نويس ها ، شاعرها ، نقاش ها ، به مراتب بيشتر از دوره ي طاغوت است ؛ يعني آن دوره اي که به نام طرفداري از زن ، حجاب و عفاف و وجود فاصله ي بين زن و مرد را به کلي از بين برده بودند و روز به روز هم اين بي بند و باري را ترويج مي کردند، حتي در مواردي از کشورهاي اروپايي هم بدتر و تندتر عمل مي کردند . امروز ما در نظام جمهوري اسلامي و زير پوشش حجاب ، زير چادر ، زير مقنعه ، اين تعداد عظيم نخبه ي فکري ، علمي ، عملي ، فعال سياسي ، صاحب نظران فرهنگي و هنري داريم ...
ما در کشورمان شاهد هستيم که بعضي از فعالان زن ، و بعضي از مردها تلاش مي کنند . براي هماهنگ شدن با کنوانسيون هاي جهاني مرتبط با زن ، و با احکام اسلامي ور بروند و بازي کنند و کم و زياد کنند ؛ اين غلط است ...
آنچه که بايد در زمينه ي مسايل فقهي انجام بگيرد ، کار فقهي به وسيله ي فقيه ماهر و مسلط به مباني فقهي است ؛ آن هم با نگاه به متد فقه ، به شيوه ي استفاده ي فقاهتي ، نه اين که کسي بر طبق ميل خودش ، براي انطباق با آن ها ، براي اين که خودش را هماهنگ کند با فلان معاهده ي جهاني ، فلان کنوانسيون جهاني - که فراهم آورندگانش با مردمي که در اين سرزمين با مباني اسلامي زندگي مي کنند و اعتقاد به مباني اسلامي دارند ، اصلاً از لحاظ مباني فکري و متفاوت اند - بيايد از گوشه ي احکام اسلامي بسايد و ببرد ؛ اين کاملا غلط است ؛ اصلا قابل دفاع نيست .
خواهران عزيز ، کساني که در زمينه ي مسايل زنان فعال اند و فکر مي کنند و کمبودهاي را ملاحظه مي کنند ، راه علاج را اين نبينند که ما در احکام فقهي اسلامي تصرف کنيم ؛ نه ، احکام فقهي اسلامي آن جايي که با تحقيق استنباط شده و منطبق با مباني اسلامي است، کاملا درست و مطابق با مصلحت است . نبايد ما به خاطر اين که در فلان مجمع جهاني ، در فلان اجلاس بين المللي ، فلان چيز تصميم گيري شده و فلان کنوانسيون مثلاً جهاني به وجود آمده ، ما بياييم با نگاه تنگ نظرانه و آميخته ي با رعب و مرعوبيت ، در تفکرات خودمان و فقه خودمان تصرف کنيم ؛ اين به نظر من درست نيست .
در مسأله ي زن آنچه که در درجه ي اول اهميت قرار دارد ، مسأله ي « خانواده » است ؛ نقش زن به عنوان عضوي از خانواده - به نظر من - از همه ي نقش هايي که زن مي تواند ايفا کند ، اين اهميتش بيشتر است ...
اسلام وقتي که مي گويد : « و المؤمنون و المؤمنات بعضهم أولياء بعض يأمرونبالمعروف و ينهون عن المنکر » . يعني مؤمنين و مؤمنات در حفظ مجموعه ي نظام اجتماعي و امر به معروف و نهي از منکر و همه سهيم و شريک اند ؛ زن را استثنا نکرده است . ما هم نمي توانيم را استثنا کنيم . مسؤوليت اداره ي جامعه ي اسلامي و پيشرفت جامعه ي اسلامي بر دوش همه است ؛ بر دوش زن ، بر دوش مرد ؛ هر کدام به نحوي بر حسب توانايي هاي خودشان. بحث سر اين نيست که زن آيا مي تواند مسؤوليتي در بيرون از منزل داشته باشد ، يا نه - البته که مي تواند ، شکي در اين نيست ؛ نگاه اسلامي مطلقا اين را نفي نمي کند - بحث در اين است که آيا زن حق دارد به خاطر همه ي چيزهاي مطلوب و جالب و شيريني که در بيرون از محيط خانواده براي او ممکن است تصور شود ، نقش خود را در خانواده از بين ببرد ؟ نقش مادري را ، نقش همسري را ، حق دارد يا نه ؟ ! ما روي اين نقش تکيه مي کنيم . من مي گويم : مهم ترين نقشي که يک زن در هر سطحي از علم و سواد و معلومات و تحقيق و معنويت مي تواند ايفا کند ، آن نقشي است که به عنوان يک مادر و به عنوان يک همسر مي تواند ايفا کند؛ اين از همه ي کارهاي ديگر او مهم تر است ؛ اين ، آن کاري است که غير از زن ، کس ديگري نمي تواند آن را انجام دهد . گيرم اين زن مسؤوليت مهم ديگري هم داشته باشد - داشته باشد - اما اين مسؤوليت را بايد مسؤوليت اول و مسؤوليت اصلي خودش بداند . بقاي نوع بشر و رشد و بالندگي استعدادهاي دروني انسان به اين وابسته است ؛ حفظ سلامت روحي جامعه به اين وابسته است ؛ سکن و آرامش و طمأنينه در مقابل بي قراري ها و بي تابي ها و تلاطم ها و به اين وابسته است ؛ اين را نبايد فراموش کنيم .
اين هنري نيست که ارزش ، کار مردانه را تقليد کند ؛ نه ، زن يک کار زنانه دارد که ارزش آن از هر کار مردانه اي بيشتر است . امروز دست هاي به شدت مشکوک موج ضد ارزشي را در دنيا به راه انداخته اند - که در همه جا هست ، در کشور ما هم متأسفانه درگوشه و کنار ديده مي شود - اين ها مي خواهند زن را وادار کنند به اين که بشود يک مرد ! اين را کسر شأن زن مي توانند که چرا فلان کارها را مرد مي کند ، زن نکند ! اين کسر شأن است ؟ نگاه به اين مسأله ، نگاه غلطي است . اين را عيب مي گيرند که چرا شما مي گوييد : زن ، زن است ؛ مرد ، مرد است . خوب ، مگر اين طور نيست ؟! شما دلتان مي خواهد که ما بياييم بگوييم : زن ، يک مرد است ؛ آن وقت يک مرد مصنوعي ؛ کپي دوم مرد ! اين چه افتخاري است براي زن ؟ ! افتخار براي زن اين است که يک زن باشد ؛ يک زن کامل ، يک مؤنث کامل . در مقام ارزش گذاري هاي والا اگر نگاه کنيم ، اين ارزش - يک زن کامل بودن - از يک مرد کامل بودن کمتر که نيست ، در مواردي قطعاً بالاتر و بيشتر هم هست . ما چرا اين را از دست بدهيم ؟!
البته مسؤوليت هايي هست که مشترک است . همان طور که گفتيم ، مسؤوليت حضور در جامعه و فهميدن دردهاي عمومي جامعه و سعي در علاج دردهاي عمومي جامعه ، مخصوص مرد و مخصوص زن نيست ؛ زن ها هم نمي توانند شانه شان را از اين مسؤوليت خالي کنند . اگر زن ها بايد در اين زمينه کاري انجام بدهند ، البته بايد انجام بدهند - محدوديتي هم وجود ندارد - اما مسؤوليت هاي اختصاصي هم ؛ يعني آن کاري که خداي متعال به حسب طبيعت به عهده ي زن قرار داده ، مهم است .
ما بايد در مورد مسأله ي زن نگاه جامع داشته باشيم ، و اين نگاه جامع در اسلام هست . مسأله ي ارزش گذاري به اصالت زن - زن بودن - براي زن يک ارزش والاست ؛ يک اصل است . به هيچ وجه تشبه به مردان براي زن ارزش به حساب نمي آيد ؛ همچنان که براي مردها تشبه به زنان ارزش به حساب نمي آيد . هر کدام نقشي دارند ، هرکدام جايي دارند ، جايگاهي دارند و طبيعتي دارند و مقصودي از وضعيت خاص آن ها در آفر ينش حکيمانه ي الهي مورد نظر بوده که اين مقصود بايد برآورده شود ؛ اين مسأله مهم است . (1)

پي نوشت:

1- فرمايشات مقام معظم رهبري مدظله العالي ، در ديدار هزاران نفر از زنان نخبه و فعال در عرصه هاي مختلف ، 1386/4/13 .
برگرفته از مجله ي نامه ي جامعه 37-36

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image