جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مقايسه هاي نابجا در خانواده
-(6 Body) 
مقايسه هاي نابجا در خانواده
Visitor 620
Category: دنياي فن آوري

تفاوتهاي فردي

يکي از مهمترين و اساسي ترين مفاهيم در شناخت جسم و روان آدميان است ؛ يعني اساس پرداختن به موضوعات روان شناسي ، بدون در نظر گرفتن مفهوم تفاوتهاي فردي ، ناقص و بي سرانجام خواهد بود . تفاوتهاي فردي يعني اين که انسانها از جهات مختلف با يکديگر متفاوت هستند و تشابهات ظاهري ، اين اصل را نفي نمي کند ، چرا که حتي در دو قلوهاي همسان نيز اين تفاوتها به وضوح آشکار است . همانطور که اثر انگشت يک انسان با بقيه انسانها فرق دارد ظرفيتها ، تواناييها ، استعدادها، خلاقيتها ، احساسات ، عواطف ، هوش و کليه خصايص افراد با يکديگر متفاوت است .
البته مقايسه ، اگر با هدف آموزش و يافتن راههاي مناسب ، براي رسيدن به زندگي بهتر و سالم تر باشد ، نه تنها آسيبي به ساختار خانواده نمي زند بلکه نيروي محرکه اي خواهد بود تا چرخهاي زندگي با نيرويي مداوم و پرشور به حرکت دربيايند. اگر مقايسه در زندگي به خطا رود و به شکلي نابجا صورت گيرد ، متاسفانه اعتماد ، اطمينان و کليه عوامل مثبتي که پيکر خانواده با تکيه بر آن باقي و پابرجا است ، از ميان خواهد رفت .
براي روشن شدن مطلب به اين نمونه توجه کنيد :
مثلاً ما فرزندمان را با دوست همکلاسي اش که از نظر درسي قويتر از فرزند ما است ، دائما مقايسه کنيم و به او چنين بگوييم : او را ببين چه نمره هاي خوبي دارد يا اينکه بگوييم او بچه بهتري است و ... باعث مي شود که ما ناخواسته ، اولاً اعتماد به نفس را در فرزندمان نابود کنيم و در ثاني ، با مقايسه هاي نابجا ، او را وادار به مقابله به مثل نماييم . البته شايد در ابتدا فرزندمان سکوت کند ولي پس از مدتي به زبان خواهد آمد و يا حداقل او نيز مي آموزد که ديگران را با والدين خود مقايسه کند .
اين مسئله در بين زنان و مردان نيز به وفور اتفاق مي افتد . مشکل عمده خانواده هاي ما اين است که فکر مي کنند با مقايسه افراد با هم و اين که موفقيت هاي ديگران را بر سر هم بکوبند ، روش خوبي را براي برانگيختن يکديگر اتخاذ کرده اند و ديگري را به تلاش بيشتر وادار مي کنند .
بعضي زنان معمولاً ، زندگي دوستان و نزديکان خود را به رخ شوهرانشان خود مي کشند و به تصور خود با اين کار همسران خود را وادار به کار و تلاش بيشتر مي کنند که البته اين تفکر کاملاً غلط است و بايد يادآور شويم که اين نوع عملکرد حاصلي جز دور ماندن زن و مرد از هم ندارد ، چرا که براي ساختن بناي زندگي ، زن و مرد بايد دست در دست هم بگذارند و به پويايي زندگي مشترکشان کمک کنند . البته در اغلب موارد اين روند يک طرفه باقي نمي ماند و مردان نيز با به رخ کشيدن جهيزيه ، سليقه ، دست پخت ، خانه داري و... همسر خود را با زنان ديگرمقايسه و اين اشتباه را تکرار مي کنند ؛ چنين روندي سبب مي شود ، پس از گذشت مدت زماني نه چندان طولاني ، بي محبتي ، سردي ، بي اعتمادي و غريبگي در خانه حاکم شود .
اگر همه ما بدانيم که خداوند افراد را کاملاً متفاوت با يکديگر آفريده و استعدادهاي افراد با هم فرق دارند ، ديگر هر گونه مقايسه اي بي معنا خواهد بود و غالباً علت مقايسه هاي نابجا ، نداشتن شناخت کافي از خود و ديگران ، و عدم پذيرش طرف مقابل است .
پس بهتر است به جاي اين که خود ، همسر و فرزندمان را با کسي مقايسه کنيم ، از نکات مثبت زندگي افراد ، روش درست حل و فصل مسائل آنها و راه رسيدن آنها به موفقيت و کاميابي درس بگيريم .
منبع: نشريه فرهنگي، اجتماعي، آموزشي پژواک ايران
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image