مواد لازم:
شير/ 1 ليتر (4 ليوان معمولي)
زرده تخم مرغ/ 8 عدد
وانيل/ 1 قاشق چايخوري
خامه/200 گرم (1 ليوان معمولي)
شکر/ 200 گرم
شربت آلبالو و کارامل به مقدار کم براي تزيين
طرز تهيه:
زرده تخم مرغ را با وانيل و شکر مخلوط کرده، هم مي زنيم تا سفيد و سفت و کشدار شود. شير را مي جوشانيم و کم کم روي زرده ريخته، هم مي زنيم. دوباره شير و زرده را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم و مرتب هم مي زنيم. کافي است فقط داغ شود، ولي نجوشد؛ بعد مايه را مي گذاريم سرد شود. خامه را با آن مخلوط مي کنيم و در ظرف فلزي مناسبي ريخته، در جايخي يا فريزر قرار مي دهيم. در مدت 4 تا 5 ساعت، دو سه بار آن را هم مي زنيم تا بستني بسته شود ولي يخ نزند. با قاشق مخصوص گرد و مدور گلوله هايي از بستني را در ظرف بستني خوري قرار مي دهيم و کمي شربت کارامل يا شربت آلبالو روي آن مي ريزيم مي توانيم 50 گرم از خامه را با 2 قاشق پودر قند مخلوط کرده، هم بزنيم تا سفت شده، فرم بگيرد و خامه را در قيف ريخته، اطراف بستني را با خامه تزيين مي کنيم.
منبع: 205دستور آشپزي/ شماره 21
/س