جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
مهارت ها و روش هاي امتناع از مواد اعتياد آور
-(7 Body) 
مهارت ها و روش هاي امتناع از مواد اعتياد آور
Visitor 724
Category: دنياي فن آوري
همه ما کم و بيش اعتياد را مي شناسيم. حتماً تو هم در اين باره چيزهايي از طريق راديو، تلويزيون و ديگر رسانه هاي جمعي شنيده اي و يا در بين بستگان و آشنايان کسي را سراغ داري.
حالا اگر دوست داري دانش خودت رو درباره اعتياد بيشتر کني، پيشنهاد مي کنيم اين جزوه را که فقط ده دقيقه از وقتت رو مي گيره بخوني ما فکر مي کنيم ارزشش را داره.
پس اول اينو بخون
• اگر کسي مواد تعارف کرد بايد چکار کنيم؟
• اگر دوستانم زياد اصرار کردند چه؟
• ميشه يکبار مصرف کنم ديگه نکنم؟
• کجا باشم؟ کجا نباشم؟
• بالاخره مواد يعني چي؟ لذت يا خطر؟
• بالاخره به کي حرفامو بزنم؟
• نقش اعتقادات و پايبندي هاي ديني در پيشگيري از اعتياد چقدر است؟
• دو باور نادرست!

از کي بپرسم؟

اگر کسي مواد تعارف کرد بايد چکار کنم؟
ما ايرانيها به خاطر فرهنگ سنتي خودمان، رد کردن تعارف ديگران يا به اصطلاح رد کردن دست ديگران را يک کار ناپسند مي دونيم. جواناني که درست فکرمي کنن، هر تعارفي را که مخالف با سلامت خودشون ببينن به راحتي رد مي کنن و قاطع و محکم به اون نه مي گن.
اين که ما بتونيم به دوست خودمون نه بگيم، يک هنر است. بايد اين را قبول کنيم که نه گفتن ميتونه به ما در خيلي جا ها کمک کنه. پس بايد اين مهارت رو در خودمون تقويت کنيم. از همين امروز رو در بايستي رو کنار بذار و اين تمرين رو آغاز کن:
به هر کسي که به تو مواد تعارف کرد قاطع و محکم بگو نه!!!!!!!
• اعتياد: وابستگي يا نياز به مصرف هر روز مواد اعتياد آور

اگر دوستانم زياد اصرار کردن چي؟

فشار گروه همسالان يکي از مسائل اساسي در امر اعتياد جوانان به مواد است شايد تو توصيه هاي معلم، مربي، پدر يا مادرت رو قبول نکني اما امکان دارد به راحتي حرف هاي حتي نادرست دوست نزديکتو بپذيري. به اين خاطر که دوستان تو همسن و سال خود تو هستن.
تاثير افرادي که به شکل تو لباس مي پوشن، مثل تو رفتار مي کنن و همسن تو هستن روي تو بيشتر است. اکثر معتادان، اولين بار مواد را از دست دوستانشون گرفتن ، پس تو هم بايد اين آمادگي را داشته باشي که اگر روزي يکي از دوستان نزديکت به تو مواد تعارف کرد، جلوي رو در بايستي (پيشاپيش به اين جمله ها فکر کن: خيلي کيف داره، شنگول مي شي، سرحال مي شي، بي خيال مي شي... و اگر يک کم ترديد کني به تو مي گويند: بچه ننه هستي! ترسويي! اول تجربه کن بعد بدش را بگو. هنوز مرد نشدي! ببين براي فلاني و فلاني اتفاقي نيفتاد و ...)
از قبل جوابهايي را براي اصرار بيش از حد دوستانت آماده کن.

ميشه يکبار مصرف کنم ، ديگه نکنم؟

هيچ کس تو دنيا نمي تونه به تو اطمينان بده که مصرف يکبار مواد، تو را معتاد نخواهد کرد. اکثر جوونها، اول با اين طرز تفکر که تفنني مصرف مي کنيم، مي خواهيم آزمايش کنيم، کنجکاويم بدونيم چيه؟ مصرف مواد را شروع کردن. هيچکس هم با مصرف روزهاي اول و دوم،‌فکر نمي کرد معتاد بشه. اصلاً معتادي را ديدي که به خاطر معتاد شدن، مصرف مواد را شروع کرده باشه؟ سوال ديگه اينه که پس اين همه معتاد از کجا آمدن؟
شايد تنها يکبار امتحان کردن مواد به اعتياد منجر بشه. آيا علاقه داري، پريدن از ساختمان بيست طبقه و يا دست زدن به سيم هاي برق را يکبار هم که شده تو زندگيت امتحان کني؟ پس به اين مسئله فکر کن بعد به اين جمله عمل کن.
مواد اعتياد آور را حتي براي يکبار هم امتحان نکن.
• مواد اعتياد آور : شامل همه موادي است که روي مغز تاثير گذاشته و باعث هيجان، افسردگي، رفتار غير طبيعي و يا گيجي مي شود و مصرف مکرر آن وابستگي ايجاد مي نمايد.

کجا باشم؟ کجا نباشم؟

هر قدر هم در نه گفتن ماهر باشي و در مقابل فشار دوستانت مقاومت کني، باز يک جمع دوستانه يا تو را به سمت خودش مي کشه و يا از نظر روحي و رواني تو را تحت فشار قرار ميده.
تو بايد بر خلاف جريان آب شنا کني و اين کار سخت و دشواريه و نياز به انرژي زيادي داره. پس بهتره با علم به اين که اکثر معتادان، اولين بار مواد را د رهمين جمعها و ميهماني هاي دوستانه تجربه کرده اند، اين مکان هاي آلوده را هر چه سريعتر ترک کني . اگر از قبل با خبر شدي که توي آن مهماني خاص چه خبره، اصلاً آنجا نرو به جمع هاي دوستانه که قرار است در آنجا مواد مصرف شود وارد نشو واگر نمي دونستي و رفتي آنجا را ترک کن .

بالاخره مواد يعني چه؟ لذت يا خطر؟

چون عوارض سوء مصرف مواد به سرعت ظاهر نمي شود، در آغاز بعضي ها تصور مي کنن که مصرف مواد خطرناک نيست. اما بايد بدانيم که مواد اعتياد آور يک سم کشنده تدريجي هستن که به مرور زمان اثرشان را نشان مي دهند.
بعضي ها براي فروش مواد و يا توجيه مصرفشان به خاصيت هاي فراوان آن اشاره مي کنن. در صورتيکه مواد مخدر دقيقاً اثري معکوس دارن و چون اطلاعات علمي همه جوانان در اين مورد کافي نيست، به طور قطع به اشتباه مي افتن. به طور مثال آيا مي دوني که هر بار مصرف حشيش يا ماري جوانا يا گراس ، هزاران سلول مغزي را که هيچوقت جايگزين نمي شن از بين مي بره؟
پس توصيه مي کنيم حتماً جزوه خطرات و عوارض مواد اعتياد آور را ، از همين مجموعه مطالعه کن.

خطرات و عوارض مصرف مواد را بشناس.

• سوء مصرف مواد: بدين معناست که اگر چه فرد نسبت به مواد اعتياد ندارد، ولي آن را مصرف مي کند و در مقايسه با وابستگي حالات خفيف تري نشان مي دهد.

بالاخره به کي حرفامو بزنم؟

تحقيقات نشان داده، بچه هايي که راحتتر با پدر و مادرشون حرف ميزنن و درد دل مي کنن، کمتر به آسيب هاي اجتماعي ، انحرافات و مشکلات اخلاقي دچار مي شن. پس به حرف هاي پدر و مادرت اعتماد کن. چون پدرها و مادرها، هميشه خير خواه بچه ها هستن. ارتباط خودتو با پدر و مادرت محکم کن. مسائلت را با آن ها در ميان بگذار و از آن ها راهنمايي بخواه.
پدر ها و مادر ها بهترين هاي روي زمين هستن.

نقش اعتقادات و پايبندي هاي ديني در پيشگيري از اعتياد چقدر است؟

تحقيقات در بسياري از کشور هاي دنيا نشان داده، کساني که اعتقادات و پايبندي هاي مذهبي عميق تري دارند از خطر مصرف مواد بيشتر در امان هستن.
• اعتقادات و پايبندي هاي مذهبي خودتو تقويت کن.

دو باور نادرست

دو مورد را بايد حتما بدوني، چرا که نوجوانان و جوانان به آن زياد توجه نمي کنن. اول اين که همه فکر مي کنن کسي که مواد را به جوونها معرفي مي کنه، قيافه اش با بقيه فرق داره و حرکات و رفتار عجيبي از خودش نشون مي ده. در صورتيکه بيشتر معتادان بوسيله دوستان و آشنايان نزديک خودشون به مواد آلوده شدن. پس انتظار چهره هاي عجيب و غريب را نداشته باش. بلکه به جاي آن دوستان و نزديکتان خودتو دقيقاً بشناس.
دوم اين که هيچ معتاي روزي که مصرف مواد را آغاز کرد. دلش نمي خواست معتاد بشه. همه فکر مي کنن با بقيه فرق دارن و هر وقت که خواستن مي تونن ترک کنن، اما اين طرز تفکر به اعتياد منتهي مي شه.
جوون به خودش مي گه که من معتاد نمي شم، والدينش هم ميگن بچه ما اصلا توي اين خطها نيست. اما اگر سري به مراکز در ماني اعتياد و يا مراکز نگهداري معتادان بزنين، ميبينيد که چه جوون هايي با چه خصوصياتي گرفتار اين بلا شده اند. (قهرمان بسکتبال، نفر ممتاز المپياد و ... ) همه اين ها را گفتيم تا بگوييم:

تو هم در معرض خطر هستي!

از کي بپرسم؟
براي دستيابي به اطلاعات تخصصي و صحيح، چه بايد کرد؟
بعضي از جوون ها از نعمت داشتن والدين محروم هستن. بعضي ها هم به علت حجب و حيا و يا احساس فاصله و يا نداشتن روابط صميمانه، نمي تونن مسائل و سوالات خودشون را با پدر و مادرشون مطرح کنن، به همين خاطر با دوستانشون مشورت مي کنن و يا حرف هاشون را پيش خودشون نگه مي دارند. وقتي با کسي در دل نکني، اضطراب و بيماريهاي روحي شدت پيدا مي کنن و خطر گرايش به مصرف مواد اعتياد آور افزايش پيدا مي کنه، پس اول با پدر يا مادرت صحبت کن و اگر به هر دليل نشد، از مشاور مدرسه ات و يا مشاوره حضوري مراکز مشاوره و يا مشاوره تلفني با صداي مشاور به شماره 148 سوال کن، چون بايد بدوني که اطلاعات دوست تو، بيشتر از تو نيست . حتي اگر کمي هم بيشتر باشه، تجربه پدر و مادرها را و يا تخصص مشاوران را نداره.
• هنگام سختي، محنت و ناراحتي با پدر و مادر و يا يک بزرگتر قابل اعتماد و يا يک مشاور، مشورت کن.
منبع:www.javanesalem.ir
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image