جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
حلوا ارده (حلوا شکري)
-(6 Body) 
حلوا ارده (حلوا شکري)
Visitor 591
Category: دنياي فن آوري
استفاده از مواد غذايي که در ترکيب آنها دانه کنجد بکار رفته باشد به زمان هاي بسيار قبل بر مي گردد ، اما تاريخچه حلواسازي در ايران به زمان صفويه و دوران سلطنت شاه عباس بر مي گردد . در زمان سلطنت شاه عباس که مصادف با وزارت مرحوم شيخ بهايي بود ، در فصل زمستان جنگي به وقوع پيوست .
شاه به وزير مشاور خود دستور داد غذايي براي لشگريان فراهم کند که داراي سه خصوصيت عمده باشد ، حمل آن آسان بوده ، داراي مواد غذايي کافي براي بدن باشد و مصرف آن با مقداري نان که معمولا سربازان با خود همراه دارند انرژي لازمه را تأمين کند . شيخ بهايي با جابر عصار متخصص کنجد و شاه شيرين کار ، متخصص شيره مويز موضوع را در ميان مي گذارد و آنها او را راهنمايي مي کنند . بدين ترتيب مرحوم شيخ بهايي حلوا ارده را که 50 درصد آن از دانه کنجد آسياب شده و 50 درصد ديگر شيره (کشمش ، انگور ، خرما) بود تهيه و با وسايل سنتي آن زمان توليد و ارائه کرد . ماده غذايي به دست آمده مورد استفاده سپاهيان آن زمان قرار گرفت و مطلوب واقع شد .
در سال 1321 شمسي ، شخصي ايراني به نام حاج مصيب درخشاني که قبلا در باکو شوروي به توليد حلوا اشتغال داشت ، در ايران شکر و مقداري گلوکز را جايگزين شيره کرد ، در نتيجه حلوا شکري امروزه به دست آمد و به تدريج سطح توليد آن توسعه يافته و مصرف عمومي پيدا کرد .
حلوا ارده تا مدت ها مهمان سفره هاي مردم بود اما از هنگامي که شکر به بازار آمد ، جايگزين شيره کشمش شد و نام جديد حلوا شکري را به خود گرفت .

کنجد

دانه کنجد از سرشارترين منابع روغني بين دانه هاي روغني محسوب مي شود . دانه هاي کنجد به رنگ هاي سفيد ، خاکستري و سياه مي باشد . که روغن سفيد مرغوب تر از ساير رنگ ها است .
کنجد با داشتن طبيعت گرم ، مزه شيرين و ملايم و با دارا بودن اکثر مواد مورد نياز بدن يک غذاي مفيد و پرارزش براي انسان است .
کنجد منبع غني از پروتئين بوده و ارزش غذايي بالايي دارد. داراي مواد معدني مانند کلسيم ، پتاسيم ، فسفر و آهن مي باشد. همچنين منبع مهمي از نياسين و ويتامين 1 B ، داراي اسيد فوليک و ويتامين C نيز مي باشد . روغن کنجد سرشار از اسيد هاي چرب اشباع نشده بوده که اسيدلينولئيک و اسيد اولئيک به نسبت مساوي در آن وجود دارد و همچنين وجود آنتي اکسيدان هاي طبيعي پايداري اين روغن را در مقابل فساد ناشي از اکسيداسيون افزايش مي دهند .

ارده

پايه توليد حلوا ، ارده (يک محصول خميري شکل روغني) است که از آسياب دانه هاي کنجد پوست گيري شده و بو داده به دست مي آيد. ارده عبارت است از کنجد بدون پوست ، نرم و کوبيده مخلوط با روغن خودش به رنگ کرم يا زرد روشن که براي ساختن حلوا بکار مي رود. ارده حاوي 7 / 24 پروتئين و 9 / 58 درصد چربي و مقداري فيبر است.

مراحل توليد حلوا شکري

مواد اوليه مورد استفاده براي حلوا شکري متشکل از شکر ، کنجد سفيد ، وانيلين ، اسانس هل ، عصاره گياه ساپوناريا و مغزهاي خوراکي از قبيل پسته و گردو است .
براي تهيه حلوا شکري ، ابتدا دانه هاي کنجد را بو داده و سپس آسياب مي کنند ، (به کنجد آسياب شده ، ارده مي گويند) از مراحل ديگر تهيه حلوا ارده ، حرارت دادن شکر مي باشد که در دستگاه پخت انجام مي گيرد ، محصول آن بارشکر نام دارد .
بارشکر به علاوه ارده حاصل از مرحله قبل را با حجم مشخص مخلوط کرده و سپس مواد ديگر افزودني به آن اضافه مي شود و در مرحله پاياني بسته بندي مي گردد .
ظروف بکار برده شده در بسته بندي حلوا ارده بايد از جنسي انتخاب شود که در کيفيت حلوا اثر نگذارد و از نشت روغن جلوگيري کند و همچنين در طعم و بوي حلوا تغييري ايجاد نکند .
حلوا ارده بايد در محلي خنک و دور از تابش مستقيم نور خورشيد نگهداري شود.

منابع و مآخذ :

1 _ www.pri .ir
2 _ WWW.halva_ bat. com
3 _ طرح توجيهي حلوا شکري وزارت صنايع و معادن.

منبع:ماهنامه پيام زن شماره 195
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image