جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
زندگي نامه مرحوم آيت الله صديقين
-(4 Body) 
زندگي نامه مرحوم آيت الله صديقين
Visitor 661
Category: دنياي فن آوري
فقيه بزرگوار و عالم عامل حضرت آيت الله آقاي حاج شيخ محمدتقي صديقين اصفهاني يکي از علماي مشهور حوزه علميه قم به شمار بود.
فقيد سعيد در سال 1342 ق در اصفهان زاده شد. در سال 1360 ق مقدمات علوم را در زادگاهش بازگشت و سطوح را نزد حضرات آيات خادمي اصفهاني، شيخ محمدحسن عالم نجف آبادي، شيخ هبه الله هرندي و سيد علي اصغر برزاني فراگرفت. در 1365 ق براي بار دوم به قم آمد و بخشي از کفايه را در محضر آيت الله مرعشي نجفي و بخش ديگر را نزد آيت الله سيد زين العابدين کاشاني بياموخت. سپس به درس زعيم اعظم آيت الله العظمي بروجردي حاضر شد و همزمان در دروس حضرات آيات سيد محمدتقي خوانساري و سيد محمد محقق داماد حضور يافت و پس از مرحوم خوانساري، چند ماهي به درس اصول آيت الله اراکي نيز حاضر شد. پس از وفات آيت الله بروجردي، حدود دو سال به دروس آيات عظام امام خميني، گلپايگاني و شريعتمداري رفت و همزمان شرح منظومه را هم از علامه طباطبايي بهره گرفت. در ايام تعطيلات حوزه علميه قم به اصفهان مي رفت و در ابحاث حضرات آيات شيخ مهدي نجفي، حاج آقا رحيم ارباب و سيد عبدالله ثقه الاسلام حاضر مي شد و مباني علمي اش را استوار مي ساخت. در سال 1382 پس از وفات آيت الله حاج آقا روح الله کمالوند خرم آبادي و به خواست امام خميني براي اداره حوزه کماليه به خرم آباد رفت و به تدريس خارج فقه و اصول و تأليف پرداخت و پس از چهار سال به قم بازگشت و به تأليف و تدريس اشتغال ورزيد. آن مرحوم در دفاع از حقيقت و مکتب اهل بيت (ع) سري پرشور داشت و در مقابل کژي ها و ناراستي ها برنمي تافت و در همين راستا تأليفاتي به يادگار نهاد. شريف رازي درباره اش مي نويسد « ... از علماي بزرگوار و فضلاي عاليقدر و مبرزين شاگردان آيت الله العظمي بروجردي و داراي مقام علم و کمال و واجد مراتب اجتهاد و فقاهت و مورد وثوق مراجع حاضر و گذشته است ... » (شريف رازي، گنجينه دانشمندان، ج 2، ص 190) . متواضع و فروتن و صاحب خلق خوش و زهد و تقواي فراوان بود و هر شب پنجشنبه مجلس موعظه برگزار مي کرد و خود به منبر مي شد و در پايان به ياد اهل بيت (ع) مرثيه مي خواند و مي گريست.
آثار چاپي وي عبارتند از:
توضيح المسائل؛ معيار الفقاهه؛ شرح استدلالي شرايع الاسلام - کتاب صلاه و حج (9 جلد) ؛ حسين (ع) و پذيرش دعوت - نقد شهيد جاويد؛ الاجماع و الاخبار؛ تفسير آيه جلباب - در حد شرعي و حجاب زنان و وجوب ستر وجه و کفين؛ غناء، موضوعا و حکما؛ شطرنج و منع بازي با آن؛ دين و زن.
و آثار مخطوط وي هم عبارتند از: کتاب الطهاره (از دوره معيار الفقاهه) ؛ کتاب الجهاد (از دوره معيار الفقاهه) ؛ تعليقه بر جلد اول وسيله النجاه؛ تعليقه بر جلد دوم منهاج الصالحين.
آن فقيه بزرگوار، در چهارشنبه بيستم محرم الحرام 1426 ق (12 اسفند 1383 ش) در 83 سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييع و نماز آيت الله صافي گلپايگاني در قبرستان شيخان مدفون شد.
منبع: ماهنامه ي آينه ي پژوهش
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image