محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
9 خرداد 1388 / 5 جمادي الثاني 1430 / 30 مي 2009
-(7 Body)
9 خرداد 1388 / 5 جمادي الثاني 1430 / 30 مي 2009
Visitor 642
Category:
دنياي فن آوري
1) ورود قواي استعماري انگليس به سرزمين اسلامي عراق (1293 ش)
همزمان با گسترش آتش جنگ جهاني اول به نواحي شرقي اروپا، انگلستان، در سال 1293 ش برابر با 1914 م به امپراتوري عثماني اعلان جنگ داد و پس از چند روز تصميم به اشغالِ شهر بصره در جنوب عراق گرفت. چون اهالي بصره از اين موضوع مطلع شدند، سخت به هراس افتادند و از علما كمك گرفتند. علماي آگاه به زمان نيز اين بار چون هميشه، استراتژي مناسبي اتخاذ كردند و به نداي مظلومانه مردم بصره پاسخ مثبت دادند. آنان از يك سو فتوا بر وجوب دفاع دادند و از سوي ديگر، مردم را به مبارزه و پيكار عليه نيروهاي متجاوز انگليسي تحريك و تشويق كردند. خود نيز پيشاپيشِ مجاهدان و عشاير، به طرف ميادينِ نبرد حركت كردند و رهبري امت را در صحنههاي جنگ بر عهده گرفتند. اين جريانها سرانجام به انقلاب مشهورِ سال 1920 م برابر با 1299 ش عراق عليه نيروهاي انگلستان، منجر شد. اين انقلاب هرچند به پيروزي كامل بر دشمن اشغالگر نيانجاميد ولي قدرت و نفوذ روحانيان شيعه در ميان اقشار مختلف مردم را به همگان نشان داد و بار ديگر پيروي ملت را از مراجع معظم تقليد آشكار ساخت.
2) درگذشت "ناظم الاطباء" پزشك و لغتشناس ايراني (1303 ش)
ميرزا علي اكبر خان نفيسي ملقب به ناظم الاطباء كرماني در حدود سال 1336 ش (1263 ق) در كرمان به دنيا آمد. او پس از پايان تحصيلات مقدماتي، به فراگيري علومي چون حكمت الهي و فلسفه روي آورد و در مدرسه دارالفنون تهران، طب را آموخت. ناظم الاطباء پس از پايان تحصيلات، نخستين بيمارستان جديد در ايران را تأسيس كرد و در مجلسِ حِفظُ الصَّحه (حفظ تندرستي) متشكل از پزشكان معروف شهر حضور داشت. وي در سال 1261 ش (1298) دومين بيمارستان با سبك جديد را در مشهد بنيان نهاد و از 1271ش، از اطباي ناصرالدين شاه و مظفرالدين شاه قاجار شد. علي اكبر نفيسي علاوه بر طبابت به نگارش كتاب همت ميورزيد و آثاري را نيز پديد آورد. آثار ناظمالاطباء در طب شامل مجموعه كتابهاي سودمندي است كه توسط او تأليف و يا از منابع خارجي ترجمه شده است. ناظم الاطباء در گردآوري واژههاي زبان فارسي نيز سعي بسيار مبذول داشت و آثار ارزشمندي به وجود آورد كه مهمترين اثر او در اين زمينه، فرهنگ نفيسي در پنج جلد است كه مدت 25 سال از عمر خود را صرف گردآوري و تحرير آن كرد. ناظم الاطبا كرماني سرانجام در 9 خرداد 1303ش در 77 سالگي درگذشت.
3) رحلت فقيه اصولي آيتاللَّه "سيدمحمدباقر قاضي طباطبايي" (1326 ش)
آيتاللَّه حاج سيدمحمدباقر قاضي طباطبايي تبريزي در سال 1248 ش (1285 ق) در تبريز به دنيا آمد و مبادي فقه و اصول و كلام و معقول را از علماي زادگاهش فرا گرفت. وي سپس براي تكميل تحصيلاتش، در سال 1269 ش راهي عتبات عاليات گرديد و در محضر ميرزاي بزرگ شيرازي در سامرا حضور يافت. آيتاللَّه قاضي پس از آن رهسپار نجف شد و در درس خارج آيات عظام: ميرزا حبيب اللَّه رشتي، ملامحمد فاضل شرابياني، محمد باقر اصطهباناتي و ملااسماعيل قراباغي شركت جست. وي همچنين در درس اخلاق آخوند ملاحسينقلي همداني حاضر شد و به مدارج والاي اخلاقي و علمي دست يافت. اين عالم رباني پس از مدتي كه در تبريز اقامت گزيد، بار ديگر در حوزه علميه نجف حاضر شد و در درس آيات عظام: سيد محمدكاظم يزدي و شيخ الشريعه اصفهاني حضور يافت. آيتاللَّه قاضي سرانجام پس از سيزده سال اقامت در نجف و اخذ اجازه اجتهاد از علامه سيد محمدكاظم يزدي و فاضل شرابياني و اجازه روايت از سيدابوالحسن اصفهاني، به تبريز مراجعت نمود و از آن پس به مدت بيش از چهل سال به درس و بحث و تاليف و تدريس همت گماشت. از اين عالم رباني تاليفات متعددي بر جاي مانده كه مَخزَنُ الفوائد في حاشيةِ الفرائد، حاشيه بر فُصول الاصول و نيز تقريرات اساتديش: ميرزاي رشتي، علامه يزدي و شيخ الشريعه اصفهاني از آن جملهاند. اين فقيه و مجتهد امامي، سرانجام پس از عمري سرشار از علم و معنويت، در نهم خرداد 1326 ش برابر با دهم رجب 1366 ق چشم از جهان فرو بست و در تبريز به خاك سپرده شد. اين عالم بزرگوار، پدر اولين شهيد محراب آيتاللَّه سيدمحمدعلي قاضي طباطبايي ميباشد.
4) كشف "چشمه نقطهاي" در كهكشان راه شيري (1371 ش)
دكتر جلال صميمي، محقق و استاد دانشگاه صنعتي شريف تهران، پس از بيست سال تحقيق درباره كهكشان راه شيري و آزمايش در مورد تابش اشعه گاما، موفق به كشف پنج چشمه گاما در مركز اين كهكشان شد. دكتر جلال صميمي متولد سال 1319 در شهرستان زابل و داراي مدرك دكترا در رشته فيزيك است. او پس از مطالعات و تحقيقات گسترده، آزمايشهاي مكرر خود را در زمينه امولوسيون هستهاي انجام داد و سرانجام موفق به اين كشف مهم شد.
5) 5جمادي الثاني سال428هجري قمري:
«ابوالحسن مهيارديلمي» شاعر لطيفُ الطَّبع و كاتب معروف مسلمان درگذشت . او ابتدا زرتشتي بود و سپس به واسطه سيد رضي به دين مبين اسلام گرويد. مهيارديلمي تا مدتها نزد سيد رضي به تحصيل ادب و فنون آن پرداخت. مهيارديلمي اشعاربسياري درمدح اهل بيت(ع) بويژه اباعبدالله الحسين(ع) سروده است بطوريكه ازوي نقل كرده اند من سبّ نمي كنم فكرآن كساني را كه خداوند و رسول خدا را سب كنند. ازمهيارديلمي ديوان شعري بجاي مانده كه بيش از4جلد و به زبان عربي است.
6) 5جمادي الثاني سال622هجري قمري:
«موفّقُ الدّين ابومحمّد» معروف به «اِبن قُدامه مقدسي» فقيه، متكلم و محدث حنبلي در شهر دمشق درگذشت. او تحصيلات مقدماتي را دردمشق به پايان رساند سپس به بغداد رفت و ازدانش علماي اين شهربهره برد. وي درلشكركشي صلاحُ الدّين ايوبي برضد فرانسويها بويژه درفتح بيت المقدس شركت كرد. ازابن قدامه مَقدسي كتابهايي چون« اَلمُغني و رَوضةُ النّاظِر» باقيست.
7) 5جمادي الثاني سال672هجري قمري:
« مولانا جلال الدّين محمّد خطيبي بلخي» ازعارفان پرآوازه و ازبزرگترين شاعران متفكرايراني در قونيه رخت ازجهان بربست و او را در همان شهر به خاك سپردند. اين ستاره درخشان آسمان ادب پارسي درسال604هجري قمري دربلخ متولد شد؛ بعد ازمدتي به اتفاق پدربه قونيه رفت و بعد ازمرگ پدرش تحت سرپرستي و مراقبت برهانُ الدّين محقق تِرمَندي قرارگرفت و ازآنجا براي ادامه تحصيل راهي حلب و دمشق شد. مولانا شاعر نامدارقرن7 هجري قمري دربازگشت به قونيه به تدريس، وعظ و خطابه پرداخت تااينكه درسال642هجري قمري با شمسُ الدّين محمد مَلِك داد معروف ب شمس تبريزي ديداركرد. اين آشنايي و ديدار، انقلابي عظيم درروح مولانا پديد آورد و او يكباره مسند تدريس را رها كرد.اين امرمردم قونيه را به شدت خشمگين كرد و شمس تحت فشار مريدان مولانا قونيه را ترك كرد و به دمشق رفت و اين هجران مولانا را سخت پريشان احوال ساخت. اين عارف شوريده حال ازآن به بعد به تهذيب نفس پرداخت و آثارجاودانه خود را خلق كرد. وي سرودن مثنوي معنوي را به تشويق حسامُ الدّين چَلَبي آغازكرد. ازديگرآثار مولانا «فيه مافيه، مجالس سَبعه، مكاتيب و رباعيات» را مي توان نام برد.
8) 5جمادي الثاني سال1326هجري قمري:
ميرزا نصرالله ملِك المتكلّين از مبارزان راه آزادي و نويسنده و خطيب توانا بدست عاملان محمد عليشاه دستگير و در باغ شاه بدار آويخته شد. ملك المتكلمين پس ازتشرف به مكه معظمه دربازگشت به هند رفت و مدرسه اي براي ايرانيان مقيم هندوستان دربمبئي تأسيس كرد. او تحت تأثير جامعه مصيبت بارهند اولين اثرش را با نام « مِنَ الخَلق اِلي الحَق» منتشركرد. اين كتاب مورد توجه علما و مردم قرارگرفت اما خشم نايبُ السّلطنه هندوستان و مأموران انگليسي را برانگيخت؛ ازاين رو او تبعيد شد. ملك المتكلمين درتبعيد با سيد جمالُ الدّين اسد آبادي و افكاراو آشنا شد و پس ازبازگشت به ايران به مبارزه ادامه داد و سرانجام پس از به توب بستن مجلس، او وعده اي ديگر دستگيرو به دارآويخته شدند.
9) تولد عالم بزرگوار شيعه "تقي الدين حسن بن علي بن داود حلي" (647 ق)
ابن داود حلي از بزرگان علماي شيعه، فقيه، اديب، رجالي و معاصر خواجه نصير الدين طوسي و علامهي حَلّي بود. ابن داود درفقه واصول دين، منطق، نحو، عروض، رجال و علوم عرب، تاليفات و آثار قلميِ نثري و نظمي دارد. او اولين كسي است كه براي هر يك از كتبِ رجاليه و ائمهي معصومين، رمز مخصوصِ رجالي وضع كرده و نيز اسامي خودِ رِجال و آباء و اجداد ايشان را به ترتيب حروف هجا مرتب نموده است. احكامُ القضيَّه، تَحصيل المنافع و كتابِ رجال از جمله آثارِ اوست.
10) وفات "ابن ابي الحديد" متكلم و فقيه بزرگ مسلمان و شارح نهج البلاغه(656 ق)
عزالدين ابوحامد عبدالحميد بن هبةُ اللَّه معروف به ابن ابي الحديد، اديب، متكلم، فقيه، شاعر و نويسندهي بزرگ مسلمان در سال 586 ق در مدائن به دنيا آمد و از حدود پانزده سالگي در محضر عالمان مشهور بغداد حضور يافت. عزّالدين در بغداد به قرائت كتب و اندوختن دانش پرداخت و در محافل ادبي و علمي شركت جست به طوري كه در زمرهي عالمان روزگار درآمد. ابن ابي الحديد در شعر طبعي رسا داشت و در انواع مضامين، شعر ميگفت ولي مناجات و اشعار او در عرفان مشهورتر است. در حملهي مغولان به بغداد اسير شد اما با وساطت برخي از بزرگان اين شهر آزاد گرديد و از مرگ نجات يافت. مهمترين اثر ابن ابي الحديد، شرح نهج البلاغه است كه مجموعهاي گردآوري شده از سخنان امام علي(ع) است. ابن ابي الحديد دراين كتاب، عظمت نهج البلاغه را به لحاظ ادبي، تاريخي و كلامي آشكار و عرضه كرده است. با اين كه گرايش به تشيع در شرح نهجالبلاغه زياد است، مطالبي نيز در آن يافت ميشود كه با عقايد عمومي شيعه دربارهي مسايل امامت و مسايل تاريخي مربوط به آن، سازگار نيست. هر چند ابن ابي الحديد در حملهي هلاكوخان مغول به بغداد به واسطهي شفاعت خواجه نصيرالدين طوسي و علماي بغداد از مرگ رهايي يافت ولي روزگاري نپاييد و اندكي بعد در هفتاد سالگي در همان شهر درگذشت.
11) سوزاندن دوشيزه "ژاندارك" يكي از شخصيتهاي تاريخي فرانسه (1431م)
ژانْدارْكْ يا ژندارك دختري روستايى بود كه در 6 ژانويه 1412م در روستاي دمرمي در فرانسه متولّد شد. در زماني كه ژندارك، نوجواني بيش نبود نواحي وسيعي از فرانسه تحت استيلاي انگليسيها و متحدين آنها قرار داشت. ژاندارك چون نگراني مردم كشور خود را از هجوم سربازان انگليسي نگريست، در عالم رويا، خود را مامور ديد كه به نجات كشور برخيزد. از اين رو با پافشاري تمام، سردار گروهي از لشكريان "شارل هفتم" فرانسه شد و با عدّه قليلي، انگليسيها را مجبور به ترك محاصره آزلِئان از نواحي فرانسه كرد و بر آنها ظفر يافت. ليكن در جنگي ديگر، ظاهراً به علّت خيانت اطرافيان به دست دشمنان افتاد و سپس او را به انگليسها فروخت. پس از دستگيري او، عليرغم جانفشانيهاي وي در دفاع از فرانسه، پادشاه اين كشور كمترين دفاعي از وي نكرد و ژاندارك در دادگاه تفتيش عقايد به جرم جادوگري و همدستي با شيطان به مرگ محكوم شد. سرانجام، ژاندارك در 30 مه 1431م در 19 سالگي زنده زنده در آتش سوخت و از آن پس به عنوان قهرمان ملي و اسطورهاي براي كشور فرانسه تبديل شد. 25 سال بعد در سال 1465م، حكم دادگاه تفتيش عقايد توسط حكومت وقت لغو شد و از ژاندارك اعاده حيثيت گرديد. همچنين در سال 1920، ژاندارك توسط كليسا در رديف قديسان مسيحي قرار گرفت.
12) درگذشت "فرانسوا وُلتِر" فيلسوف و نويسنده مشهور فرانسوي (1778م)
فرانسوا ماري آروئه معروف به ولتر، نويسنده نامآور فرانسوي در 21 نوامبر 1694م در پاريس به دنيا آمد. وي در محيطي تحصيلات خود را ادامه داد كه آزادي انديشه تا قعر لذات جسماني مجاز شمرده ميشد. با اين حال وي ذوق ادبي خود را در سرودن هجوياتي عليه برخي مقامات حكومت به كار گرفت و به همين علت به زندان افتاد. هرچند ولتر پس از يازده ماه زندان بر اثر كوشش دوستانش آزاد شد اما در استحكام و مقاومت روحي وي خللي ايجاد نگرديد و باز كار را شروع كرد و در نتيجه براي بار دوم به زندان افتاد. با اين حالْ آزادي وي از زندان برابر با تبعيد او از فرانسه گرديد و ولتر راهي انگلستان شد. او سالياني در انگلستان اقامت گزيد و پس از مطالعه و آشنايى با برخي متفكران آن سامان، در گوشهاي به انتشار آثار خود پرداخت. ولتر در آثار خود، انسان را به تامل و ترديد و سنجش ميكشاند. خرافات و موهومات را خوار ميشِمُرَد و واعظان ياوهگو و متشرعان نادرست را به بادِ مسخره ميگيرد. او ظلم و قساوت و تبعيض را رذيلت ميدانست و حكومت جور و اجحاف را منشأ مفاسد اخلاقي ميشمرْد. ولتر با زبردستي و ظرافت تمام توانسته است با گرداندن كلام از صورتي به صورت ديگر، طنز آميزترين تاثير را به نوشتههاي خود بدهد. تعبيرات وي هميشه شيرين و ماهرانه و بيتكلّف است. به همان اندازه كه اثر قلمش نوربخش است، طنزهايش ويرانگر است. همچنين ايجاز و وضوح، خصوصيتي است كه در همه نوشتههاي او وجود دارد. مذهب واقعي او تقوايى آميخته با وجدان و براساس اغماض مذهبي بود. وي به امور ماوراء الطبيعه، جز به قدرت الهي به چيزي عقيده نداشت و مذهب كاتوليك را سدي براي تجلي روح بشر ميپنداشت. ولتر كه به آزادي انديشه و بيان و اصول حقوق انساني پايبند بود، مصلح و پيشواي جامعه و يكي از اركاني معرفي شد كه براي انقلاب فرانسه كه يازده سال پس از مرگش به وقوع پيوست، آماده كرد. شيوه انشاء ولتر ممتاز بود. هيچ كس روشنتر، زيباتر و صحيحتر از وي به زبان فرانسوي ننوشته است و نه تنها در نثر، بلكه در شعر نيز از ظرافت طبع برخوردار بود و همچنين به عنوان تراژدينويس بزرگ زمان شهرت داشت. ولتر در سال 1755م ساكن ژنو شد و از آن زمان به بعد، خانه او، كانون علم و ادب اروپا گرديد. از ولتر آثار متعددي برجاي مانده كه فرهنگ فلسفي، تاريخ پتر كبير، ساده دل و ژول سزار از آن جمله است. فرانسوا ولتر سرانجام در 30 مه 1778م به علت خستگي و كار زياد در 84 سالگي درگذشت. او معتقد بود كه بهترين كشور، كشوري است كه در آن فقط قانون حكومت كند گرچه تصور ميكرد چنين كشوري وجود ندارد. همچنين اين جمله از اوست. اگر خدا نباشد بايد آن را اختراع كرد.
13) تولد "ژوزف لوساك" فيزيكدان و شيميدان فرانسوي (1778م)
ژوزف لويى گي لوساك، دانشمند فرانسوي در 30 مه 1778م متولد شد و تحصيلات خود را در پليتكنيك پاريس به پايان رسانيد. آشنايى وي با بارتوله شيميدان فرانسوي باعث علاقه او به علم شيمي گرديد. وي در طول زندگي خود تحقيقات و كشفيات مختلفي انجام داد. كشف سيالوژن كه گازي سمي است، اختراع نوعي الكلسنج و چگاليسنج و تشخيص كُلر به عنوان يك عنصر، از جمله كشفيات اوست. مهمترين فعاليت علمي او، وضع قوانين انبساط گازهاست، كه به نام وي و همكارش شارل، تحت عنوان قانون شارل - گي لوساك ثبت شده است از ديگر اقدامات گيلوساك، كشف عنصر شيميايى بود كه آن را در سال 1808م اعلام كرد. وي همچنين دريافت كه در موقع تشكيل تركيبات شيميايى، گازها به نسبتي ساده با هم تركيب ميشوند. لوساك در سال 1811م تحقيقاتي براي تعيين تركيب شيميايي شكر انجام داد. از سوي ديگر، آزمايشات و هزينههاي آن مورد حمايت ناپلئون بُناپارت قرار داشت چرا كه وي به دنبال كسب شهرت و قدرت در عرصه جهاني بود. گي لوساك در سال 1831م به نمايندگي پارلمان فرانسه انتخاب شد و سرانجام در سن 72 سالگي به سال 1850م در گذشت.
14) پايان نبرد "مارِن" بين ارتش آلمان و نيروهاي متفقين در جنگ جهاني اول (1918م)
نبرد بزرگ "مارِن" در جريان جنگ جهاني اول در 25 مه 1918م، بين ارتش آلمان و نيروهاي متفقين شامل امريكا، انگليس و فرانسه در نزديكي رود مارن در شمال شرقي فرانسه روي داد. در اين جنگ پنج روزه كه در 30 مه آن سال پايان يافت و به پيروزي آلمان منجر شد، 55 هزار تن از قواي متفقين اسير شدند. با وجود اين، ارتش آلمان در مارن متوقف شد و نتوانست خط دفاعي متفقين را درهم بشكند. به همين دليل از اين به بعد، حملات متفقين به ارتش آلمان آغاز شد و آلمانيها شروع به عقبنشيني كردند.
15) درگذشت "بوريس پاسترناك" بزرگترين شاعر معاصر روس (1960م)
بوريس لئونيدويچ پاسْتِرناك شاعر بزرگ روسي در 10 فوريه 1890م در خانوادهاي هنرمند در مسكو به دنيا آمد. وي مدتي در رشتههاي موسيقي، حقوق و فلسفه تحصيل كرد. اما سرانجام به سرودن شعر و نمايشنامهنويسي روي آورد و از دهه 1930 به عنوان بزرگترين شاعر روسيه شناخته شد. وي در اين زمان به انتشار آثار خود پرداخت و به شهرت رسيد. آثار وي بعضاً درباره انقلاب روسيه بود و جنبههاي عاطفي و انقلابي، در آن با يكديگر ارتباط نزديكي داشتند. پاسترناك سپس به مدت ده سال به ترجمه آثار بزرگ خارجي به زبان روسي دست زد و بيشتر آثار شكسپير، به وسيله او به اين زبان ترجمه شد. اين شاعربرجسته، پيرو سبك رئاليسم يا واقعبيني بود و اشعار خود را با اين سبك ميسرود. وي در سال 1957م كتاب معروف خود با نام دكتر ژيواگو را منتشر كرد كه اين امر غوغاي فراواني را برانگيخت. كتاب مزبور هرچند مربوط به سرگذشت دوران استالين بود ولي با ظرافتي فراوان، تاروپود سيستم سوسياليستي شوروي را به باد انتقاد گرفته بود. پاسترناك پس از انتشار اين كتاب از اتحاديه نويسندگان اخراج شد و تا آخر عمر، گوشهگيري و عزلت اختيار نمود. يك سال پس از انتشار كتاب دكتر ژيواگو، در سال 1958، اين كتاب برنده جايزه ادبي نوبل گرديد اما حكومت وقت شوروي او را از خروج از كشور و دريافت اين جايزه منع كرد. از اينرو، پاسترناك بر اثر فشار دستگاه كمونيستي، طي نامهاي دريافت جايزه نوبل را رد كرد. قلم پاسترناك ساده و روان بود و از پيچيدگي و ابهام كمتري برخوردار است. وي شاعري درون گراست كه در اشعار خود ميخواهد به درون دنياي محسوس و مرئي نفوذ كند. علاوه بركتاب دكتر ژيواگو، بسياري از آثار پاسترناك مورد انتقاد و سرزنش قرار گرفتند. چرا كه وي درمحيط بسته شوروي كمونيستي، با خلق اين آثار، به طور غيرمستقيم، ارزشهاي اين انقلاب و در حقيقتْ حقانيت هيأت حاكمه را زير سؤال ميبرد. با اين حال، نفوذ اشعار وي بر نسل جوان انكارناپذير است. بوريس پاسترناك سرانجام در 30 مه 1960م در هفتاد سالگي درگذشت و به طرز با شكوهي تشييع شد. آسمان زميني، دومين پرنده و زندگي خواهرم از ديگر آثار پاسترناك ميباشند.
16) روز ملي "كرواسي"
در كشور يوگسلاوي سابق، همواره صربها نسبت به ديگر اقوام، اقتدار و برتري داشتند و همين موضوع باعث نارضايتي اقوام ديگراز جمله كرواتها شده بود. اگر چه كرواتها قيامها و اعتراضات متعددي عليه صربها انجام دادند اما تحولات شوروي و تضعيف كمونيسم در سالهاي آخر دهه 1980، زمينه را براي رشد احساسات ملي گرايانه كرواتها و استقلالطلبي آنها فراهم كرد. با افزايش قدرت كرواتها، دولت مركزي مجبور به گفتگو با آنان درباره افزايش اختيارات كرواسي شد. سرانجام مردم كرواسي خواستار استقلال شدند كه اين درخواستْ حمله نظامي ارتش يوگسلاوي را به دنبال داشت. اما با مقاومت مردم و حمايت دولتهاي غربي، يوگسلاوي تهاجم نظامي خود را پايان داد. كرواسي با بيش از 56 هزار كيلومتر مربع در شرق اروپا و در همسايگي اسلووني، بوسني، يوگسلاوي و مجارستان واقع است. جمعيت آن 4/5 ميليون نفر بوده كه اكثريت آنها مسيحي و عمدتاً پيرو مذهب كاتوليك هستند. از آن جا كه اين كشور با رشد منفي جمعيت مواجه ميباشد بنابراين پيشبيني جمعيت آن تا سال 2025 كمتر از 4/5 ميليون نفر خواهد بود. مليتهاي گوناگوني از جمله كرواتها كه اكثريت دارند و نيز صربها و بوسنيايىها و مسلمانان در كرواسي زندگي ميكنند. زبان رسمي اين كشور كرواتي است و پايتخت آن زاگرب و اشپيلت و رييِكا از شهرهاي مهم آن هستند. واحد پول كرواسي كونا ميباشد. نوع حكومت اين كشور، جمهوري چند حزبي با دو مجلس قانونگزاري است. 25 ژوئن روز استقلال اين كشور از فدراسيون يوگسلاوي و 30 ماه مه روز ملي اين كشور ميباشد. (ر.ك: 25 ژوئن)
/س
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: