مواد لازم براي 6 نفر
نخود (خيس خورده در طول شب) : 75 گرم
کره بي نمک: 1 قاشق غذاخوري
گوشت بره خرد شده: 225 گرم
پياز خرد شده: 1 عدد
گوجه فرنگي: 450 گرم
برگ هاي کرفس خرد شده: به مقدار کم
جعفري تازه، خرد شده: 2 قاشق غذاخوري
گشنيز تازه، خرد شده: 1 قاشق غذاخوري
زنجبيل آسياب شده: يک دوم قاشق چاي خوري
زردچوبه آسياب شده: يک دوم قاشق چاي خوري
دارچين آسياب شده: 1 قاشق چاي خوري
عدس: 75 گرم
رشته فرنگي: 75 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
ليموي آب گرفته: يک دوم تا 1 عدد
پودر فلفل سياه و گشنيز براي تزئين: مقداري
برش هاي ليمو ترش براي سرو: به مقدار لازم
روش تهيه: ابتدا نخودها را آب کشي کرده، زير آب سرد شستشو دهيد و کنار بگذاريد. سپس کره را در يک قابلمه بزرگ و مقاوم به حرارت ذوب نمائيد و گوشت و پياز به مدت 3 - 2 دقيقه تفت دهيد تا گوشت، قهوه اي شود. گوجه فرنگي ها، برگ هاي کرفس، سبزي ها و ادويه را بيفزائيد ، با فلفل سياه به آن طعم دهيد و براي 1 دقيقه بپزيد. سپس 7/5 پيمانه آب را به آن اضافه نموده، هم بزنيد. بعد عدس و نخود را بيفزائيد . اکنون آن را به آرامي به جوش آوريد و کف سطح سوپ را بگيريد و براي 10 دقيقه به سرعت بجوشانيد. سپس حرارت را کم کرده، براي حدود 2 دقيقه به آرامي بجوشانيد تا نخودها نرم شوند. در صورت لزوم، مقدار بيشتري فلفل اضافه کنيد. آن گاه رشته فرنگي را اضافه کرده و براي 6 - 5 دقيقه روي حرارت قرار دهيد تا بپزد. در اين مرحله، در صورت غليظ بودن سوپ، باز هم کمي آب بيفزائيد. زرده تخم مرغ را به همراه آب ليمو بزنيد و به سوپ در حال جوشيدن اضافه و مخلوط نمائيد. سپس سوپ را فورا از روي حرارت برداريد و هم بزنيد تا غليظ شود. آن گاه سوپ را در ظرف سرو بريزيد و با گشنيز تازه تزئين و با برش هاي ليمو سرو نمائيد.
منبع:ماهنامه تخصصي دنياي سلامت شماره 32/س