مواد لازم:
گشنيز/500گرم
سبزي کودکوته*/250گرم
نعنا/250گرم
کاهو/چند برگ کاملاً سبز
نمک/به ميزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا گشنيز، کودکوته، نعنا و کاهو را کاملاً پاک کنيد و بشوييد. افزودن چند برگ کاهوي کاملاً رسيده و سبز هم به خوش رنگ تر شدن دلار کمک مي کند. سپس بگذاريد تا آب سبزي ها خشک شود.
بهترين روش سنتي براي تهيه دلار آن است که سبزي ها را با کمک سنگ در ظرف سفالي بساييد و کم کم نمک را به آن بيفزاييد. اين روش سبب مي شود تا دلار کاملاً به رنگ سبز خوش رنگي در آيد و رنگش تيره نشود.
اما به دليل در دسترس نبودن اين وسايل در شهرها، مي توانيد سبزي ها را به کمک چرخ گوشت يا غذا ساز برقي کاملابساييد و نرم کنيد. آنگاه نمک را کم کم اضافه کنيد. مقدار نمک بايد به قدري باشد که از فاسد شدن سبزي در دراز مدت جلوگيري کند.
بهتر است دلار را پس از تهيه و مخلوط کردن با نمک، داخل ظرف شيشه اي دردار و در يخچال نگهداري کنيد.
موارد مصرف اين مخلوط سبزي، همراه گوجه سبز، خيار و براي تهيه ماست و بوراني و همچنين تهيه شربت سکنجبين است.
*«کودکوته» نوعي سبزي است که درشمال ايران و اطراف تهران مي رويد. اين گياه مقوي معده، ضد عفوني کننده مجاري تنفسي است وتمام خواص «نعنا» را در خود دارد.
منبع: ماهنامه بين المللي تغذيه و رژيم درماني سرآشپز شماره 18 /س