مواد لازم:
گندم پوست نکنده: 1 کيلوگرم
آرد گندم: 4-3 کيلوگرم
آب: به مقدار لازم
بادام درسته ي خام بدون پوست: 300 گرم
خلال پسته و بادام: 200 گرم براي تزيين
روش تهيه:
گندم نقره اي شده را از چرخ گوشت رد کنيد. سپس آن را در ظرفي ريخته روي آن آب بريزيد و خوب مخلوط کنيد. از صافي رد کرده و مواد را با دو دست فشار دهيد تا کاملا شيره ي آن خارج شود. آرد را در ظرفي ريخته شيره ي گندم تهيه شده را به تدريج به آرد اضافه کرده و هم بزنيد تا گلوله نشود. بايد توجه داشت که مقدار آب به حدي باشد که مايه کاملا رقيق شود. اگر مايه رقيق نبود، مقداري آب اضافه کنيد، روي حرارت قرار داده و مرتب هم بزنيد تا به جوش آيد و غليظ شود. مايه را بايد مرتب هم بزنيد. چون سمنو زود ته مي گيرد. زماني که آب اضافي آن گرفته شد و به رنگ قهوه اي روشن درآمد مجدد شيره ي جوانه را اضافه کنيد وهم بزنيد تا مواد بجوشد و غليظ شود، شيره ي جوانه را طي 2 مرحله اضافه کنيد. تا سمنو خوش رنگ و شيرين شود. سمنو را بايد به مدت طولاني 15-13 ساعت روي حرارت هم بزنيد. در انتهاي پخت بادام را داخل سمنو بريزيد. سپس روي حرارت بسيار ملايم، به مدت 3-2 ساعت دم کنيد. پس از اين مرحله: در ظرف مناسب بريزيد و روي آن را با خلال بادام و پسته تزيين کرده و سرو نماييد.
نکته: به گندم چرخ شده که شيره آن را جدا نموده ايد مجدد مقداري آب اضافه کنيد و در طي مرحله ي پخت از اين آب به سمنو اضافه کنيد.
گندم نقره اي شده: دانه ي گندمي است که جوانه زده اما هنوز سبز نشده است.
منبع: ماهنامه ي دنياي سلامت/خ