در گوشه گوشه مملکت عزيزمان ،کدبانوي هنرمند در آشپزحانه خود از مواد اوليه غذايي طبخ مي کند که طعم آن منحصر به فرد است.آموزش خورش سيب درختي را در اين شماره از خطه ي لرستان براي شما انتحاب کرده ايم.
مواد لازم(براي 6 نفر):
گوشت ران گوسفندي /500گرم
روغن مايع/2قاشق سوپخوري(30ميلي ليتر)
برگ بو/3عدد
پياز/1عدد(140گرم)
آب/7پيمانه (1120ميلي ليتر)
نمک و فلفل/به مقدار لازم
سيب درختي/500گرم
پيازداغ/1/2پيمانه(25گرم)
سرکه /1/2پيمانه (25گرم)
شيره انگور يا خرما/1 پيمانه (320گرم)
نشاسه ذرت/1قاشق سوپخوري(9گرم)
روش تهيه:
گوشت را به قطعات 2×2برش داده در روغن مايع تفت دهيد.سپس با برگ بو پياز و آب به مدت سه ساعت روي حرارت بپزيد.در يک ساعت آخر نمک و فلفل را اضافه کنيد.با ابزار مخصوص وسط سيب را بيرون آورده پوست آن را بگيريد و به صورت حلقه اي برش دهيد در اواخر پخت گوشت طوري که دو پيمانه از آب آن باقيمانده باشد پياز و برگ بو را بيرون آورده و سيب هاي حلقه شده و پياز داغ را بيفزاييد.سرکه را به شيره انگور يا شيره خرما اضافه کنيد وهم بزنيد.سپس به خورش اضافه کنيد تا خورش بپزد و سيب ها تقريباً نرم شوند.نشاسته ذرت را نيز در کمي آب سرد حل کرده در اواخر پخت به خورش بيفزائيد.
منبع:ساناز سانيا،شماره 15 /س