جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نوزاد به شير مادر وابسته است يا مادر به شيردادن به نوزاد؟
-(6 Body) 
نوزاد به شير مادر وابسته است يا مادر به شيردادن به نوزاد؟
Visitor 660
Category: دنياي فن آوري
هر ساله به هنگامي كه در آستانه روز جهاني شير مادر قرار مي‌گيريم، همه از فوايد تغذيه نوزاد با شير مادر صحبت مي‌كنند، اما شايد كمتر كسي بداند كه شيردادن به نوزاد براي مادر هم مفيد است.
مثلا هر چند همه مي‌دانند كه شير مادر منبع غني از انواع مواد مغذي و ريزمغذي است، اما كمتر كسي مي‌داند كه نخستين سودمندي‌هاي تغذيه نوزاد با اين شير، براي خود مادر است!
تصور مي‌كنيد كه اين يك ادعا است؟ خير. پژوهش‌هاي مختلف اثبات‏گر اين فرضيه، چه از نظر جسمي و چه از زاويه روحي در جسم و روح مادري بوده‏اند، كه به نوزاد خود شير مي‌دهد.
موارد ذيل را مي‏توان به عنوان فوايد شيردادن براي مادر ذکر نمود:

1ـ تقويت سيستم ايمني بدن مادر

يك تحقيق كه در دانشگاه اوهايو صورت گرفته، نشان داده است كه شير دادن موش‏هاي ماده به نوزادان‏شان باعث ترميم سريع‏تر زخم‏هاي حاصل از زايمان در بدن آنها شده و استرس و نگراني پس از زايمان را نيز كاهش مي‌دهد.
به اعتقاد خانم تارا كرافت از دانشگاه اوهايو كه با همكاري يك گروه از محققان، پژوهش اخير را در مورد موش‏هاي ماده به انجام رسانده، زايمان‏هاي طبيعي يا سزارين مي‌تواند زخم‏هاي زيادي در بدن مادران به وجود آورد.
اين گروه به منظور آزمودن تأثير شير دادن مادران بر روي ترميم اين زخم‏ها، در بدن گروهي از موش‏هاي ماده پس از زايمان چند زخم مصنوعي به وجود آوردند.
به گروهي از اين موش‏ها اجازه داده شد كه نوزادان خود را به طور طبيعي شير بدهند و از شير دادن گروهي ديگر به نوزادان آنها جلوگيري به عمل آمد.
پس از گذشت پنج روز ميزان ترميم زخم‏هاي بدن موش‏هاي دسته اول تا ?30? درصد بالاتر از ميزان ترميم موش‏هاي دسته دوم بود.

2ـ كاهش استرس‌هاي روحي مادر

پژوهش ديگري كه به تازگي از سوي دانشمندان آمريكايي صورت گرفته است، نشان مي‌دهد كه شيردادن به نوزاد تأثير مستقيمي در كم كردن استرس و نگراني در مادر دارد.
اما علت در چيست؟
اين اتفاق ناشي از يك امر روحي نيست بلكه به افزايش توليد يك هورمون در بدن مربوط است.
تحقيق اين پژوهشگران نشان داد كه پس از تولد نوزاد و شروع شيردهي، هورمون اكسيتاكين در بدن مادران افزايش مي‌يابد.
هورمون اكسيتاكين با ترشح شير از ميزان تنش و استرس مي‌كاهد.اما با اين وجود بر تغذيه نوزاد با شيرمادر اصرار نكنيد. هر چند از مزاياي شيردادن نوزاد براي مادر گفتيم، اما با اين همه نبايد به مادران براي شيردادن به نوزادان‏شان فشار وارد ساخت.
يك تحقيق جديد نشان مي‌دهد اصرار طرفداران اين نظريه كه «شير مادر بهترين است» به جاي اين كه به مادران كمك كند، بيشتر آنان را تحت فشار قرار مي‌دهد.
پروفيسور «فرانك فوردي» استاد جامعه‏شناسي در پوهنتون «كنت» در انگليس مي‏گويد كه مساله شيردادن تبديل به يك مبارزه اخلاقي شده است و در نتيجه اين امر باعث شده زناني كه نوزادان خود را با شير خشك تغذيه مي‌كنند احساس كنند مادر واقعي نيستند.
به گفته اين كارشناس، «زنان امروز تحت فشار شديد براي تغذيه نوزاد با شير مادر قرار دارند و آنها كه توانايي اين كار را ندارند احساس گناه مي‌كنند و اين مسأله اعتماد به نفس آنان به عنوان يك مادر خوب را تحليل مي‌برد.»
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image