محصولات
دریافت کاتالوگ محصولات
پورتال ایمن
سیستم آرشیو اسناد
سیستم پشتیبانی (Ticketing)
سیستم مدیریت جلسات
سیستم مدیریت وظایف
سیستم پورتال داخلی ویژه همکاران
سیستم تولید و مدیریت وب سایت
سیستم اتوماسیون اداری
سیستم مدیریت فروشگاه
سیستم گفتگوی آنلاین (پشتیبانی)
نرم افزار های اندروید
فروشگاه
جستجوی محصولات
همه محصولات
بانک شماره موبایل
گالری تصویری فایل PSD
گالری تصویری فایل افتر افکت
سیستم پیامک
عضویت رایگان در سامانه
ورود به سامانه پیامک
ارسال به BTS ایرانسل
امکانات سامانه پیامک
وب سرویس رایگان پیامک
سرویس HTTP پیامک رایگان
افزونه ورد پرس
نرم افزار ویندوزی پیامک
خرید خط هزار و تلفن ثابت
عمومی
اخبار
تقویم تاریخ
نرم افزارهای موبایل
مقالات
معرفی سایت
درباره ما
پرسش و پاسخ
ارسال تیکت
اطلاعات تماس
درباره ما
پرسش و پاسخ
آموزش برنامه نویسی
سفارش تبلیغ اندروید
Type
All
کامپيوتر
دنياي فن آوري
جستجو در محصولات
20 خرداد 1388 / 16 جمادي الاولي 1430 / 10 ژوئن 2009
-(4 Body)
20 خرداد 1388 / 16 جمادي الاولي 1430 / 10 ژوئن 2009
Visitor 568
Category:
دنياي فن آوري
1) شهادت عالم نستوه آيتاللَّه "سيدمحمدرضا سعيدي" در زندان رژيم پهلوي (1349ش)
آيتاللَّه سيدمحمدرضا سعيدي خراساني در سال 1301 ش (1341 ق) در مشهد مقدس ديده به جهان گشود. ايشان پس از خواندن دروس جديد و مقدمات و سطوح متوسطه به قم عزيمت نمود و از آيتاللَّه سيد حسين بروجردي و ديگر آيات عظام به ويژه امام خميني(ره) بهرهمند شد. شهيد سعيدي در دوران سياه ستمشاهي، به مبارزات سياسي روي آورد و با ايستادگي وصفناپذيري عليه استبداد رژيم شاهنشاهي قد علم كرد. شهيد سعيدي همچنين در تهران با تأسيس حوزه علميه، تشكيل كلاس براي بانوان، تشكيلات امر به معروف و نهي از منكر و تأسيس كتابخانه، فعاليتمي نمود. اما آن چيزي كه بيش از هر فعاليت ديگري بعدها به ثمر نشست، دميدن روح حماسه فرياد در كالبد نوجوانان و جوانان بود. ساواك چندين بار به منزل وي حملهور شده و او را دستگير و به زندان انداخت. به دنبال فعاليتهاي ضد رژيم ستمشاهي كه از جانب اين عالم مجاهد صورت ميگرفت، ساواك ايشان را در يازدهم خرداد 1349ش بازداشت و زنداني كرد. مزدوران ساواك در زندان، اين سيدوالامقام را به شديدترين نحو شكنجه كردند ولي ايشان با روحيهاي بالا مقاومت مينمود. آن شهيد بزرگوار درباره حضرت امام به شكنجهگران ساواك گفته بود: "به خدا سوگند اگر مرا بكُشيد و خونم را بر زمين بريزيد در هر قطره خونم، نام مقدس خميني را خواهيد يافت." سرانجام، ساواك كه از به زانو درآوردن اين اسوه پايداري نااميد شده بود، طي نقشه مزوّرانهاي در زندان، ايشان را به شهادت رساند و برگ ننگين ديگري بر جنايات رژيم پهلوي افزوده گشت. مزار اين شهيد بزرگوار در قبرستان واديالسلام قم ميباشد.
2) عزل "بني صدر" از فرماندهي كل قوا از سوي امام خميني(ره) (1360ش)
با انتخاب بني صدر به رياست جمهوري در بهمن 1358، مسأله انتخاب نخست وزير و تشكيل دولت مطرح گرديد كه در اين مورد بين رييس جمهور و مجلس شوراي اسلامي اختلاف نظر پديد آمد. پس از كشمكشهايي سرانجام در شهريور 1359، شهيد محمد علي رجايي به عنوان نخست وزير به مجلس معرفي شد و موفق به كسب رأي اعتماد گرديد و دولت خود را تشكيل داد. با اين كه مسأله مورد اختلاف، ظاهراً حل شده بود، اما كشمكش و اختلاف پنهاني و آشكار بين رييس جمهور و مخالفانش در مجلس و خارج از آن ادامه پيدا كرد. با آغاز جنگ، با اين كه اين مسأله، تمام توان و فكر مسؤولان را به خود مشغول كرده بود، اما در عين حال، اختلاف ميان سطح بالاي كشور ادامه يافت. در عرصه جنگ نيز، بني صدر در مقام فرماندهي كل قوا، معتقد به جنگيدن به شيوه اشكانيان بود يعني نيروي دشمن به درون مرز كشيده شده، سپس محاصره و نابود گردد. اين سياست نظامي، باعث اشغال نقاط وسيعي از اراضي ايران اسلامي توسط ارتش متجاوز بعث شد و بر اثر عدم ارسال مهمات و نيرو به خط مقدم، نيروهاي اسلام علي رغم جانفشانيها و حماسه آفرينيهاي مثال زدني، مجبور به عقبنشيني شدند. در نحوه اداره كشور نيز، كوششهاي امام كه دو طرف را به رفع اختلاف و وحدت و تفاهم دعوت ميكرد بيثمر ماند. در نتيجه حضرت امام خميني، در بيستم خرداد 1360، پس از مشورت با مسؤولان متعهد كشور، طي حكم كوتاهي، ابوالحسن بني صدر را از فرماندهي كل قوا كه به نيابت از ولي فقيه در اختيار داشت، عزل كرد و در پي آن، مجلس شوراي اسلامي، طرح عدم كفايت سياسي بني صدر را با اكثريت آرا در 31 خرداد آن سال، به تصويب رساند.
3) 16جمادي الثاني سال654هجري قمري:
«اَبوالبَرَكات كمالُ الدّين، مُبارك بن اَحمدِ بن حَمدان موصِلي» معروف به اِبن شَعّار اديب و مورخ عرب درگذشت. ابن شعّار 50 سال به گردآوري شرح احوال شاعران و گزيده اشعارآنان پرداخت. او گاه براي جمع آوري شرح احوال شاعران وبزرگان عصرخويش به ديدارشان مي رفت و اززبان آنان شرح حالشان را مي شنيد و سپس آنها را به صورت كتاب تحرير مي كرد. ازمهمترين آثار ابن شَعّار «كتابهاي تُحفَةُ الوَزراء و عُقورُ الجُمان» را مي توان برشمرد.
4) وفات محدث ايراني تبار "ابنهُمام اسكافي" در بغداد(336 ق)
ابن هُمام در سال 258 قمري ديده به جهان گشود ودر دوران تحصيل از محضر اساتيدي همچون احمد بن ادريس قمي، عبداللَّهبن جعفر حميدي و پدرش بهره برد. وي در عصر خود از بزرگترين مورخان شهر بغداد به شمار ميرفت. از آثار وي ميتوان به "الانوار في التاريخ الائمة(ع)" اشاره كرد. اين عالم بزرگ در بغداد وفات يافت و در مقابر قريش به خاك سپرده شد.
5) درگذشت "ابن دراج قسطلي" شاعر و كاتب مشهور اندلسي(421 ق)
ابوعمر احمد بن محمد بن عاص مشهور به ابن دَرّاج از بزرگترين شاعران اندلس بوده و نمايندهي اصلي اعتلاي اين سرزمين در پايان قرن چهارم و ابتداي قرن پنجم محسوب ميشد. وي سبك نويني در قالبهاي شعر قديم عربي پديد آورد و اشعارش علاوه بر آثار ادبي، منبع موثقي از اتفاقات آن دوران است.
6) وفات "ابن سرّاج" اديب، شاعر و فقيه مالكي در اندلس(508 ق)
(ابن سرّاج) اديب، شاعر و فقيه مالكي در خانوادهاي اهل دانش و فضل در عصر ملوك الطوائف اندلس متولد شد. دانشاندوزي خود را نزد جد و پدرش كه بزرگ اندلس به شمار ميرفتند، آغاز كرد. در پي فوت پدر، ابن سرّاج كه به استادي در علم نحو شهرت داشت، به تدريس پرداخت.
7) 10 ژوئن سال 1794 ميلادي :
دوره ترور يا وحشت در فرانسه آغاز شد . پس از انقلاب فرانسه به دستور روبسپير اين دوره با ترور شخصيت هاي معروف انقلاب شروع گرديد. روبسپير از رهبران انقلاب فرانسه قصد داشت كليه مخالفان خود را از ميان برداشته، قدرت را درفرانسه بدست گيرد . به همين انگيزه عده زيادي از وكلاء ، وزراء ، افسران ، قضاوت و سياستمداران كشور را به زير تيغ گيوتين برد . از جمله كساني كه در اين دوره كشته شدند لاووازيه شيميدان معروف و آندره شينيه شاعر فرانسوي بودند . گفتني است دوره ترور كه در تاريخ فرانسه از آن تحت عنوان دوره وحشت ياد مي شود تا روز 27 ژوئيه 1794 ميلادي به طول انجاميد .
8) آغاز تهاجم امپراتوري روم به دولت ايران و پايان صلح پنجاه ساله (110م)
دولتهاي ايران و روم از ديرباز بر سر مسائل گوناگون مرزي، فرهنگي و مذهبي با يكديگر به نزاع برميخاستند و پس از هر مصالحه، باز هم جنگي ديگر به راه ميانداختند. پنجاه سال پس از صلح ميان دو امپراتوري بزرگ ايران و روم در دهه 60م، به دستور تراژان، امپراتور روم، حمله ارتش اين سرزمين به ارمنستان واقع در شمال غربي ايران آن روز آغاز شد. و بدين ترتيب از دهم ژوئن سال 110م دوران صلح پنجاه ساله ميان دو طرف به پايان رسيد. بهانه اين حمله ظاهراً بر سر انتخاب فرمانرواي ارمنستان بود كه خسرو پادشاه وقت سلسله اشكانيان معروف به اشك بيست و چهارم، بدون جلب رضايت دولت روم يكي از شاهزادگان اشكاني را به حكومت آنجا تعيين كرد. در اين ميان، هرچند كه پادشاه اشكاني هدايا و سفرايى را نزد امپراتور وقت روم معروف به تراژان فرستاد كه از وقوع جنگ خودداري كند اما امپراتور روم ضمن رد هدايا و پيشنهادات خسرو، اعلام كرد كه دوستي فرمانروايان از كردار معلوم ميشود نه از گفتار. با تهاجم لشكريان روم به ارمنستان، سپاه ايران پس از دو سال مقاومت، مجبور به عقبنشيني از ارمنستان گرديد. در اين زمان، فرمانرواي ارمنستان به تصور اينكه اگر نزد امپراتور روم برود، او از خلع و قتل وي صرف نظر خواهد كرد. از اين رو، نامههايى مبني بر تسليم بيقيد و شرط براي تراژان فرستاد و خود نيز به اردوي امپراتور روم رفته، تاج خود را به وي اعطا نمود. اما امپراتور روم نه تنها تاج را برنگرداند، بلكه او را از خود راند و دستور قتل وي را صادر كرد. با اين حال، خسرو، پادشاه اشكاني ايران، با برانگيختن طرفداران ايران در ارمنستان، آن منطقه را به ايران ملحق كرد.
9) مرگ "لوئيس دِ كاموئش" شاعر بزرگ پرتغالي (1580م)
لوئيس واز د كاموئنس، شاعر و اديب پرتغالي، در 24 فوريه 1525م در ليسبون پايتخت اين كشور به دنيا آمد.وي به سبب قرار داشتن در خانوادهاي مرفه، پس از طي تحصيلات خود و بهره بردن از اساتيد برجسته، به دربار پرتغال راه يافت و آشنايى با نايب السلطنه پرتغال در هند باعث كمك او در زمان حضورش در هند گرديد. كاموئنس پس از شركت در جنگي عليه اقوام مراكش از ناحيه چشم راست مجروح شد و نابينا گشت. وي از آن پس سفرهايى به هند و چين نمود و تهيه اثر بزرگ و حماسي خود به نام لوسياد را آغاز كرد. لوسياد به معني پرتغاليهاست و در حقيقت به بررسي حماسه بزرگ و سفر اكتشافي و اسكودو گاما، دريانورد هم وطنش اختصاص دارد. كاموئنس در اين اثر كه تكميل آن، سالها به طول انجاميد، اين سفر اكتشافي را با تاريخ پرتغال پيوند زده و از آثار مورخان بهره گرفته است. با اين حال، از آنجا كه اثري منظوم است از يك سو زباني آراسته و برجسته و همراه با تبيين فنون حماسي دارد و از سوي ديگر صحنههاي خيالانگيز، حكايتها و پندهاي فراوان، همراه با واقعيت گرايى و در عين حال پيشگويىهايى درباره فتوحات پرتغال در آسيا و نيز مددگرفتن از قواي طبيعت را دارا ميباشد. كتاب كاموئنس در اروپا تاثير فراواني بر جاي نهاد و حتي در قرن بيستم علاوه بر ترجمههاي فراوان آن، مطالعات و تحقيقات زيادي بر روي آن انجام شد. همچنين برخي از اديبان، اين اثر را همرديف با آثار بزرگ و حماسي جهان از قبيل ايلياد و اوديسه هومر و شاهنامه فردوسي دانستهاند. او در سالهاي پاياني عمر به زادگاهش بازگشت اما در عين تحسين و حمايت پادشاه، زندگي فقيرانهاي را سپري كرد. كاموئنس علاوه بر كتاب لوسياد و ساير منظومهها، چند نمايشنامه نيز نگاشت كه البته داراي جايگاهي ويژه و برتر در ادبيات پرتغال نيست. با اين حال، برخي از نويسندگان اروپايي، وي را سلطان شاعران ناميدهاند. لوئيس كاموئنس سرانجام در 26 نوامبر 1580م در 55 سالگي درگذشت.
10) كشف حلقه دور سياره زحل توسط گاليله، منجم و ستاره شناس ايتاليايي (1610م)
سياره زحل يا كيوان ششمين سياره از منظومه شمسي است كه فضايى حلقوي آن را احاطه كرده است. گاليلو گاليله ستاره شناس مشهور قرن هفدهم ايتاليا، در دهم ژوئن 1610م، براي اولين بار با تلسكوپ به مشاهده زحل پرداخت. او حلقههايى را بر دور اين سياره ديد ولي نتوانست بفهمد چه هستند. اما در سال 1659م، يك فيزيكدان هلندي به نام كريستين هويگِنْسْ، ماهيت واقعي اين حلقهها را دريافت. نظام حلقهاي مشخص كه دور زحل راگرفته مركب از آب يخ زده يا مادهاي با پوشش يخي است. حلقه اصلي، 275/000 كيلومتر قطر دارد و ضخامت سراسر آن از 16 تا 24 كيلومتر ميباشد. تصويرهاي ابتدايى از حلقههاي زحل حاكي از اين بود كه حلقههاي اصلي شامل هزاران حلقه كوچك جداگانه هستند. ولي اكنون به نظر ميرسد كه اين امر عمدتاً به دليل تاثير نور ناشي از تغييرات بازتابندگي است. فضاي بين حلقه داخلي و سياره را كه نسبتاً تيره است، حلقه تار ميگويند. سياره زحل به عنوان يكي از زيباترين سيارات، داراي هجده قمر شناخته شده است. زحل با سرعتي در حدود ده كيلومتر در ثانيه، هر ده ساعت و 14 دقيقه يك بار به دور خود و هر 29 سال، يكبار به دور خورشيد ميگردد. فاصله زحل از خورشيد بيش از يك ميليارد و چهارصد و شانزده ميليون كيلومتر تخمين زده شده است و با سيارت مشتري و اورانوس همسايه است.
11) حمله نظامي استعمارگران انگليسي به سرزمين مالزي در جنوب شرقي آسيا (1790م)
در قرن هجدهم، هلند با استعمار منطقه مالايا، كه اكنون مالزي خوانده ميشود، منابع اين كشور به ويژه معادن غني قلع آن را غارت ميكرد. با نفوذ تدريجي انگلستان در مالايا و ورود نظاميان انگليسي به اين كشور، هلند مجبور به عقبنشيني شد و در سال 1824م از امتيازات خود در مالايا صرفنظر كرد، مشروط بر آن كه انگلستان نيز نيروهاي خود را از اندونزي كه براي هلند اهميت زيادي داشت خارج كند. با انجام اين معامله استعماري، انگليس و هلند بدون نگراني از طرف يكديگر، به غارت و چپاول منابع مالزي و اندونزي ادامه دادند. اين دو كشور اسلامي كه در جنوب شرقي آسيا قرار دارند. در نهايت در دهه 1950م به استقلال رسيدند.
12) آغاز جنگ امريكا و انگليس (1812م)
از وقايع مهم تاريخ امريكا در نيمه اول قرن نوزدهم، جنگ امريكا و انگليس است كه در دهم ژوئن 1812م روي داد و بيش از دو سال به طول انجاميد. علت بروز جنگ، محاصره دريايى فرانسه از طرف انگلستان و جلوگيري از رفت و آمد كشتيهاي امريكايى در آبهاي مجاور اروپا بود. اما امريكا براي شروع جنگ دلايل ديگري داشت كه عمدهترين آن، كمكهاي پنهاني انگليس به سرخپوستان امريكايى براي شورش برضد حكومت مركزي امريكا بود. در ادامه اين جنگ، نيروهاي امريكا در 18 ژوئن سال 1812م به متصرفات انگليس در كانادا حملهور شدند و شهر تورنتو را به آتش كشيدند. پيشروي نيروهاي امريكا در كانادا در اواخر سال 1812م متوقف شد و جنگ فرسايشي بين نيروهاي طرفين ادامه يافت، تا اينكه نيروهاي انگليسي در ماه اوت سال 1814م در سواحل شرقي امريكا پياده شدند و تا واشينگتن، پايتخت اين كشور پيش رفتند. نيروهاي انگليس سپس به تلافي آتش زدن تورنتو از طرف امريكا، واشينگتن را آتش زدند. ولي پيشروي آنها در داخل خاك امريكا در شهر بالتيمور متوقف شد و قواي انگليس تا پايان سال 1814م از سواحل شرقي امريكا بيرون رانده شدند. در نهايت، مذاكرات صلح بين امريكا و انگليس از اواخر سال 1814م در بلژيك آغاز شد و در ماه دسامبر به امضاي قرارداد صلح بين دو كشور انجاميد.
13) مرگ "پير لوتي" نويسنده نامدار فرانسوي (1923م)
لويى ماري ژولين ويو معروف به پيِر لوتي نويسنده فرانسوي، در 14 ژانويه 1850م به دنيا آمد. وي پس از اتمام تحصيلات مقدماتي و عالي خويش به خدمت نيروي دريايى درآمد و از افسران برجسته ارتش گرديد. لوتي در همين زمان كار ادبي خويش را آغاز كرد و نوشتههاي خويش را در سبك امپرسيونيسم انتشار داد. هدف پيروان اين مكتب، رهايى از قواعد دست و پاگير قديم و بيان تاثيرگذاري كلي يك صحنه يا موضوع بدون پرداختن به جزئيات است. پيِر لوتي پس از چندي شهرت قابل ملاحظهاي به دست آورد چنانكه در سال 1891م به عضويت فرهنگستان فرانسه انتخاب گرديد. وي پس از آن، سفري به خاوردور، اقيانوسيه و خاورميانه انجام داد كه اين سفرها، مايههاي رمانهاي بعدي او را فراهم آورد. چنان كه در سفري كه به ايران نمود، كتاب به سوي اصفهان را نگاشت. پيِر لويى داراي قدرت فراوان ذاتي در بازآفريني احساسات و پرداخت صحنههاست. او درعين حالْ نويسندهاي است كه تقريباً همواره ذهنيتگرا و بياعتنا به مذهب، اخلاق و فلسفه است، ضمن اينكه وي در رمانهايش، هم طرح و هم شخصيتپردازي را ناديده ميگيرد. پيرلوتي شيفته لذت نفساني است و ناپايداري لذت را هم خوب درك ميكند. به همين لحاظ، روح اندوه و افسردگي بر آثارش سايه افكنده است. لوتي با نوشتن رمانهاي موفقيتآميز، مورد تحسين منتقدان بزرگ قرار گرفت و شهرت فراگيري كسب كرد. قسمت عمده آثار لوتي، نوعي زندگينامه شخصي به شمار ميآيد، چنانكه از خلال داستانهايش ميتوان به زندگي روحي و فكري و اضطرابها، ملالها، نگرانيها و هيجانهايش پي برد. لوتي با آنكه مغز فيلسوفانه نداشت، پيوسته از ناچيز بودن بشر در برابر عالم خلقت و ازتاثير نيرومند زمان در وحشت بود. در آثار لوتي جهانبيني و قدرت مشاهده دقيق در وصف اقاليم و اشياء ديده ميشود كه با شيوه نگارش ساده او هماهنگي خاص دارد. از جمله آثار او ميتوان به گلهاي اندوه، تبعيد شده، عروسي لوتي و در حال احتضار اشاره كرد. پيِر لوتي سرانجام در دهم ژوئن 1923م در 73 سالگي درگذشت.
14) پايان سومين جنگ اعراب و اسرائيل معروف به جنگ شش روزه (1967م)
در ساعت 8/5 بامداد روز پنجم ژوئن 1967م، نيروي هوايى رژيم صهيونيستي در يك عمليات غافلگيرانه، با عبور از مرزهاي سه كشور مصر، سوريه و اردن، به مدت دو ساعت، نيروهاي هوايى اين كشورها را به شدت مورد حمله قرار داده و به اين ترتيب سومين جنگ بزرگ رژيم اشغالگر قدس و كشورهاي عربي آغاز شد. پس از اين تجاوز، نيروي زميني اسرائيل با بهرهگيري از سلاحهاي پيشرفته و حمايتهاي انگليس و امريكا، در مدت شش روز، ارتشهاي مصر، سوريه و اردن را شكست داد. جنگ ژوئن 1967 اعراب و اسرائيل را ميتوان يكي از سريعترين جنگهاي تاريخ به شمار آورد زيرا رژيم صهيونيستي در اين تجاوز، چهار برابر تمام سرزمينهاي اشغاليِ تحتِ كنترل خود، شامل سراسر صحراي سينا و همچنين كنارههاي شرقي كانال سوئز در مصر و بلنديهاي جولان در سوريه را اشغال كرد و پس از جدا كردن غرب رود اردن از كشور اردن و اشغال كامل بيت المقدس، آتشبس را پذيرفت. شكست سنگين اعراب در جنگ شش روزه، با همكاري نزديك سرويسهاي جاسوسي امريكا و انگليس با سازمان جاسوسي اسرائيل، موساد، ممكن شد. قبل از شروع اين جنگ، جمال عبدالناصر، رئيس جمهور وقت مصر با بستن خليج عقبه بر روي كشتيهاي اسرائيلي و نيز انعقاد پيمان اتحاد نظامي با سوريه و اردن، بهانه لازم را براي شروع جنگ به دست اسرائيليها داد. وي همچنين از نيروهاي ناظر سازمان ملل كه پس از جنگ سوئز در سال 1956م، بين نيروهاي مصري و اسرائيلي در صحراي سينا حائل شده بودند درخواست كرد كه از اين منطقه خارج شوند. از اينرو، سران رژيم صهيونيستي، اين اقدامات را به عنوان تدارك آغاز حملهاي عليه اسرائيل تعبير نمودند. جنگ شش روزه در نهايت، در دهم ژوئن آن سال پايان يافت و عواقب ناگوار آن براي اعراب، به موقعيت داخلي و خارجي جمال عبدالناصر به عنوان پرچمدار مبارزه با رژيم صهيونيستي، لطمه شديدي وارد ساخت و ناصر با اينكه تا زمان مرگ خود در سال 1970م در مقام رياست جمهوري مصر باقي ماند، ديگر موقعيت و اعتبار گذشته خود را باز نيافت.
15) درگذشت "حافظ اسد" رئيس جمهور پيشين سوريه (2000م)
ژنرال حافظ اسد رئيس جمهور پيشين سوريه در سال 1930م در شهر لاذقيه سوريه به دنيا آمد. وي پس از طي تحصيلات متوسطه وارد دانشكده افسري نيروي هوايى سوريه گرديد و در سال 1964م به عنوان خلبان برجسته، مدال لياقت گرفت. اسد از سال 1966م وزارت دفاع و فرماندهي نيروي هوايى سوريه را برعهده گرفت. وي در 13 نوامبر 1970م طي يك كودتا عليه رژيم غيرنظامي حاكم، نخستوزير سوريه شد و از مارس 1971م با انتخاب شدن به عنوان رئيس جمهور اين كشور موضع سياسي خود را در سوريه مستحكمتر كرد. اسد يك ماه بعد از آن، يعني در آوريل 1971م به دبيركلي حزب بعث سوريه انتخاب شد و پس از جنگ اكتبر 1973م، عنوان فرماندهي كل قوا را نيز به خود اختصاص داد. حافظ اسد در سال 1976م، به دنبال دعوت اتحاديه عرب، دستور اعزام نيروي نظامي 30 هزار نفري حافظ صلح عرب به لبنان را براي فرونشاندن جنگهاي داخلي اين كشور صادر كرد. وي در سال بعد عليه پيمان كمپ ديويد موضع گرفت و روابطش را با قاهره قطع نمود. متعاقب آن، جبهه پايداري عرب را با شركت چند كشور ديگر به وجود آورد. حافظ اسد در سال 1978م به عنوان اولين رئيس جمهور پس از استقلال سوريه توانست دوره هفت ساله حكومت خود را به پايان برساند و مجدداً به رياست جمهوري اين كشور انتخاب شود. او در سال 1978م موفق شد اعضاي يك شبكه براندازي و كودتا را در شهر حلب سوريه شناسايى و دستگير كند و دستور اعدام تمام آنان را صادر كرد. با آغاز جنگ تحميلي رژيم بعث عراق عليه جمهوري اسلامي ايران، حافظ اسد حمله عراق به ايران را محكوم نمود و روابط سياسي خود را با بغداد قطع كرد. وي همچنين در سال 1981م، دستور بسته شدن لوله نفت صادراتي عراق را در خاك سوريه صادر نمود. حافظ اسد با وجود آن كه به دليل مواضع سياسي خود، اغلب با همسايگانش در خاورميانه روابط صميمي نداشت، اما توانست ثبات سياسي و آرامش سوريه را در دو دهه آخر قرن بيستم حفظ كند. وي در امور اقتصادي معتقد به اقتصاد مختلط بود و ضمن تشويق بخش خصوصي، از سرمايهگذاي خارجي نيز حمايت ميكرد. از سوي ديگر در زمان حافظ اسد روابط تجاري سوريه با شوروي و بلوك شرق در حالي اوج ميگرفت كه روابط اقتصادي با كشورهاي اروپاي غربي نيز جايگاه مهمي در اقتصاد اين كشور عربي داشت. حافظ اسد سرانجام پس از سي سال زمامداري، در دهم ژوئن سال 2000م در 70 سالگي درگذشت و پس از وي، پسرش بشّار اسد به رياست جمهوري سوريه انتخاب شد.
16) روز ملي "پرتغال"
كشور جمهوري پرتغال با 92/135 كيلومتر مربع مساحت در جنوب غربي اروپا، در كنار اقيانوس اطلس و در همسايگي اسپانيا واقع شده است. جمعيت آن در حدود 10 ميليون نفر كه ازنژاد سفيد بوده و كاتوليك مذهب ميباشند. زبان رسمي، پرتغالي و پايتخت آن شهر ليسبون است. واحد پول اين كشور "اسكودو" بود كه بعد از رايج شدن پول واحد اروپايى، يورو، جايگزين آن گرديد. اين منطقه از قديم الايام مسكوني بود و بخشي از آن از قرن هشتم ميلادي تا قرن 16 در اختيار مسلمانان بود. از قرن هفدهم، اين كشور به عنوان يك قدرت برتر دريايى به رقابت با انگستان و هلند پرداخت. از اوائل قرن نوزدهم اين قدرت به ضعف گراييد. حكومت پرتغال تا قبل از 1910 به صورت پادشاهي اداره ميشد ولي در اين سال بر اثر فشار انقلابيون و مبارزه آنان، امانوئل دوم، پادشاه پرتغال استعفا داده و حكومت جمهوري بر روي كار آمد. نظام حكومتي پرتغال، جمهوري چند حزبي با يك مجلس قانون گزاري است. باتوجه به صفر بودن رشد جمعيت در اين كشور پيشبيني ميشود كه جمعيت آن تا سال 2025م تغيير نخواهد كرد. دهم ژوئن، سالروز مرگ دكاموئش شاعر پرتغالي كه در سال 1580م درگذشت، به عنوان روز ملي اين كشور برگزيده شده است.
17) روز جهاني صنايع دستي
با تأسيس سازمان ملل متحد، حفاظت از ميراثهاي فرهنگي بشري به عهده يونسكو يا سازمان تربيتي، علمي و فرهنگي ملل متحد واگذار شد. از سال 1964م با تأسيس شوراي جهاني صنايع دستي به عنوان يكي از ارگانهاي وابسته به يونسكو، صنايع دستي و سنتي در قالب هنر و صنعت به عنوان بخشي از زندگي فرهنگي و حيات اقتصادي ملل، مورد توجه قرار گرفت. تشويق، كمك و راهنمايي صنعت گران دستي و بالا بردن سطح اطلاعات تخصصي و حرفهاي آنها، حفظ و تقويت صنايع دستي و تجلي آن به عنوان ركن عمدهاي از حيات فرهنگي ملتها و نيز ايجاد همبستگي ميان صنعتگران سراسر جهان از جمله اهداف اصلي شوراي جهاني صنايع دستي است. در حال حاضر در اين شورا بيش از 90 كشور عضويت دارند و دبيرخانه آن نيز در آمستردام هلند قرار دارد. مهمترين نتيجهاي كه از تلاشهاي جهاني صنايع دستي حاصل شده است، جلب توجه ملتها به اهميت فوقالعاده صنايعدستي در زندگي فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي ملتها ميباشد. همچنين از طرف اين شورا، روز دهم ژوئن (برابر با 20 خرداد) به عنوان روز جهاني صنايع دستي تعيين شده است.
/س
Add Comments
Name:
Email:
*
User Comments:
SecurityCode: