مواد لازم :
گوشت چرخ کرده / نيم کيلوگرم
جعفري و ترخان / 2 پيمانه
گردو / 2 قاشق غذاخوري
زرشک / 2 قاشق غذاخوري
پياز / يک عدد
گوجه فرنگي متوسط / 2 عدد
روغن ، نمک ، فلفل و نان لواش / به اندازه ي کافي
طرز تهيه :
سبزي ها را پاک و خرد مي کنيم .مغز گردو را مي کوبيم ، زرشک را پاک کرده و مي شوييم .
در يک ظرف مقداري روغن ريخته ، گوشت و پياز خرد شده را روي آن مي ريزيم . بعد سبزيها ، مغز گردو ، زرشک ، نمک ، فلفل و گوجه فرنگي خرد شده را به همراه دو استکان آب به آن اضافه مي کنيم و با حرارت ملايم مي گذاريم پخته و آب آن تمام و سرخ شود .
دور نان هاي لواش را در مي آوريم و به شکل چهار گوش يا مستطيل مي بريم ،در وسط هر تکه نان مقداري از مايه گوشت را مي گذاريم بعد نان مقداري از مايه گوشت را مي گذاريم . بعد نان را مثل بقچه يا به شکل دلمه يا به شکل لوله در مي آوريم .
ظرف مخصوص فر را چرب کرده و دلمه ها را داخل آن مي چينيم و با حرارت ملايم مي گذاريم نان ها سرخ شود .يا مي توانيم دلمه ها را دانه دانه روي حرارت ملايم در ماهي تابه سرخ کنيم .
وقتي دلمه ها سرخ شد در ديسي يک برگ کاهوي شسته شده مي گذاريم و دلمه ها را روي آن مي چينيم .
مي توانيم براي تزئين کمي زعفران حل کرده و به شکل خال خال روي دلمه ها بگذاريم و يا با سبزيجات آن را تزئين مي کنيم .
منبع: ماهنامه سراي مهر(ش19)
/س