مواد لازم براي 5 تا 6 نفر :
گوشت ماهيچه گوسفند / 500 گرم ، حدود 2 عدد
روغن سرخ کردني / 4 قاشق سوپخوري
پياز داغ / 4 قاشق سوپخوري
سير / 1 حبه
نخود سبز پوست گرفته / 500 گرم
شويد / 2 پيمانه ، ساطوري
روغن زيتون / 4 قاشق سوپخوري
شکر / 1 قاشق چايخوري
ادويه خورشي دلخواه /1 قاشق چايخوري
محلول زعفران / 1 قاشق سوپخوري
نمک ، فلفل سياه / به مقدار لازم
طرز تهيه :
1 ـ گوشت ماهيچه را بشوييد و خشک کنيد . روغن را در قابلمه ريخته و ماهيچه ها را در روغن سرخ کنيد ،به طوري که دو طرف ماهيچه ها قهوه اي رنگ شوند .
2 ـ پياز داغ را به همراه سيرله شده و ادويه خورشي اضافه کرده و مواد را با هم تفت دهيد . حدود 4 پيمانه آب اضافه کرده و زير خورش را کم کنيد تا به مدت دو و نيم ساعت بجوشد و گوشت پخته شود .
3 ـ نخود سبز را اضافه کنيد . شويد را در روغن زيتون کمي تفت دهيد و همراه شکر به خورش اضافه کرده و پس از 30 دقيقه محلول زعفران و نمک و فلفل خورش را اندازه کنيد و خورش را با چلوي ساده سرو کنيد .
نکته :
1 ـ لعاب اين غذا پياز داغ و شويد است . شويد بايد خوب ريز شده باشد تا خورش لعاب بيندازد .
2 ـ اين غذا در ترکيه و ايران متداول است . در ايران با افزودن زعفران و ادويه اصفهان طعمي ايراني پيدا مي کند .
منبع:نشريه هنر آشپزي(ش56)/خ