مواد لازم :
برنج / 3 پيمانه
شير / 5 پيمانه
نمک ، فلفل ، دارچين / به ميزان لازم
محلول زعفران / 1 قاشق سوپخوري
کره / 50 گرم
خرما / 10 تا 15 عدد
کشمش / 1 پيمانه
گردو / 50 گرم ، نيمکوب
روغن مايع / 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه :
1 ـ برنج را خيس کرده و آب آن را خالي کنيد . در قابلمه اي که کمي بزرگتر از گنجايش اين مقدار کته باشد . برنج و شير را مخلوط کنيد . نمک آن را اندازه کرده و روي حرارت بگذاريد . پس از جوش آمدن محلول زعفران و کره را اضافه کنيد تا آب برنج تمام شود . کته را دم کنيد .
2 ـ هسته خرما را بگيريد . کشمش را بشوييد .
3 ـ خرما را با روغن مايع کمي سرخ کنيد . کشمش رااضافه کرده پس از کمي تفت دادن گردو را اضافه کنيد .
4 ـ کته (شيرپلا ) را در ديس کشيده و مخلوط خرما و کشمش و گردو را روي آن ريخته و سرو کنيد .
نکته :
1 ـ دليل انتخاب قابلمه بزرگتر از حد معمول اين است که شير مي رود و در قابلمه کوچک تر احتمال سر رفتن شير بيشتر است . بايد در قابلمه را نيمه باز گذاشته و حرارت را کم کنيد .
2 ـ اگر گردو را نيز چند ساعت قبل خيس کرده و تلخي پوست آن را بگيريد ، غذا خوشمزه تر مي شود .
3 ـ در صورت تمايل مي توانيد به مخلوط خرما ، کشمش ، گردو ، کمي فلفل و دارچين اضافه کنيد .
منبع:نشريه هنر آشپزي(ش56)/خ