جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
معلم و همسر نمونه
-(6 Body) 
معلم و همسر نمونه
Visitor 686
Category: دنياي فن آوري
استاد دکتر محمد خوانساري، اولين معلم دوران کودکي خود را اين گونه توصيف مي کند: « معلم [مکتب خانه ي ] ما زني بود، بسيار پارسا و خداشناس و قانع که به او زن ملاعباس مي گفتند. او چند دختر و پسر کم سن و سال را به شاگردي مي پذيرفت [ و در خانه به آنها درس مي داد ] و از ماهانه ي ناچيزي که از شاگردان مي گرفت، به زندگي محقر شوهر خود، کمک مي کرد. شوهرش، ملاعباس، نابينا بود و در مجالس روضه خواني، ذکر مصيبت مي کرد. الاغي داشت که بر آن سوار مي شد و خود، تنها به مجالس روضه مي رفت. رهگذران در راهنمايي او، کمک مي کردند. ا هالي محل، نمي دانم به شوخي يا به جدي مي گفتند: الاغ ملاعباس، صورت مجالس او را حفظ کرده است و مثلا مي داند شب جمعه بايد او را به کدام مجلس ببرد و پس از آن به کدام مجلس.
معلم ما پس از پرداختن به تدريس و کارهاي خانه، پهلوي شوهرش مي نشست و مقتل هاي فارسي را با صداي سوزناک براي او مي خواند تا آنها را حفظ کند. بسيار ديده بود که هنگام خواندن مقتل، اشک بر گونه هاي رنگپريده و استخواني او مي غلتيد و بر روي کتاب مي چکيد. به راستي که او جز عبادت خدا و خدمت خلق، کاري نداشت. همچون زوجه ي حضرت ايوب، خود را وقف عبادت خدا وخدمت شوهر کرده بود ».
استاد در جاي ديگر مي گويد: « چند سال پيش، مخصوصا به در مکتب خانه ي زن ملاعباس رفتم. ديدم آن خانه ي متروک، به همان صورت هفتاد و چند سال قبل، با همان ديوارهاي کاه گلي اش برجاست؛ اما از ساکنان سابق آن، ديگر سال هاست که اثري بر جا نيست. ديگر نه از زمزمه ي کودکان مکتبي اثري بود و نه از آن زن و شوهر قانع و پرهيزگار و نه حتي از دو فرزند آنها».
استاد برجسته ي فلسفه و منطق، دکتر محمد خوانساري، از بزرگان علم و دانش کشور ماست.
کتاب « منطق صوري » او، متن درسي دانشگاه هاست که تاکنون، به چاپ بيست و هفتم رسيده است.
منبع:زندگي نامه و خدمات علمي و فرهنگي دکتر محمد خوانساري، تهران؛ انجمن آثار و مفاخر فرهنگي ، ص 22 .
برگرفته از: مجله ي حديث زندگي، شماره ي33 .

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image