جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
کليت ورزش
-(10 Body) 
کليت ورزش
Visitor 807
Category: دنياي فن آوري

ورزش
 

ورزش شامل فعاليت هر کس با يک منظور و در محيطي متفاوت از محيط روزانه براي مسابقه، لذت بردن ، براي کسب برتري، براي پيشرفت مهارت يا ترکيبي از تعدادي از اين هاست. تفاوت منظور همراه با در نظر گرفتن مهارت فرد يا گروه يا دليري علامت مشخصه ورزش است .
بنابر اين پريدن از روي يک مانع در مقابل ديدگان هزاران نفر در يک ميدان سر پوشيده ورزش است در حالي که پريدن از روي يک چشمه هنگام پياده روي در روستا فقط تلاش براي خيس نشدن پاي فرد است .
انواع مختلفي از ورزش وجود دارند و انسان ها قسمت مهمي از وقت، پولو دلبستگي خود را نه فقط به عنوان شرکت کننده بلکه به عنوان تماشاگر به آن ها اختصاص مي دهند .
ورزش امروزه در جهان به وسيله اي مبدل شده که انسان ها را با هم متحد و آشنا کرده و بين آن ها پيوند اخوت و برادري برقرار مي کند و مهمترين هدف و وظيفه ورزش همين است ايجاد مودت و دوستي بين ورزش کاران که هر چند در ميدان رقيب هم هستند اما در خارج از ميدان به عنوان رفيق همديگر مي باشند .
ورزش ترکيبي از فعاليت هاي فيزيکي عادي و معمول و مهارت هاي شخصي و به عنوان تفريح و يک سري از قوانين که براي مسابقه ، لذت بردن و رسيدن به برتري است. ترکيب شخصيت هايي با مهارت هاي متفاوت در يک ملت، شجاعت و دلاوري آن ملت را افزايش مي دهد .

تاريخچه ورزش
 

تمدن ها در ورزش سراسر تاريخ ، توانستند يک معامله بزرگ که تغيير اجتماع و ماهيت در ورزش است را آموزش بدهند . آن ها چيزهاي بسيار جديدي از هنر را در فرانسه ، آفريقا و استراليا ي ما قبل تاريخ که مدرک آن در مراسمات رسمي تهيه شد را کشف کنند .
اين کسب مهارت ها وابسته به سفارش مردم است که براي يافتن معاني فعاليت ها در ورزش به صورت يک مرواريد گران بها مي درخشد . مثلا ورزش ژيمناستيک در ميان چيني ها پيشينه‌ي زيادي دارد .
اولين ملتي که ژيمناستيک را بنيان و آن را نام نهاده اند ، يونانيان قديم مي باشند، که ابتدا اصول ورزش در يونان خيلي خشن و ناصحيح بود و اولين نتيجه از ورزش را بزرگ نمودن عضلات بدن مي دانستند. بعدها ورزش در يونان به شکل ريسمان بازي جان بازي در آمد و براي آن اهميت زيادي قايل بودند و عمل کنندگان آن را آکروبات مي ناميدند و اين نوع حرکات را آکروباتيک مي گفتند. به محل هايي که در آن جا ورزش مي نمودند، ژيمنازيوم گفته مي شد، که مهم ترين آن ها يکي ليسه و ديگري آکادمي نام داشت و چون مردم در آن محل ها لخت ورزش مي کردند، کلمه ژيمناز از کلمه گيمنوس که به معناي لختي است گرفته و به آن محل ها نام نهادند و بعداً به عموم ورزش هاي بدني نيز ژيمناستيک نام گذاشته شد .
مورخ مشهور ، ويل دورانت مي نويسد: آن (مدينه فاضله بچه ها) فنون خانه داري را به دختران و فنون شکار و جنگ را به پسران مي آموختند و به پسران آموزش مي دادند که چگونه شکار کنند و ماهي بگيرند و شنا کنند و همچنين شخم زدن کشت زارها، دام گستري، دامپروري و نشانه روي با تير و نيزه را مي آموختند، تا در جمع مخاطرات زندگي توان محافظت و حراست از خويش را دارا باشند .
اما اگر بيش تر در مساله دقت کنيم، در خواهيم يافت تعليم و تربيت در حقيقت با پيدايش و سکنا گزيدن بشر در روي زمين آغاز شده است. خاک و سنگ و کوه و تپه و دريا و جنگل و جويبار و ديگر مظاهر طبيعت و نيز خود زندگي و نيازهاي آن. نخستين کتاب هاي درسي نوع بشر بوده اند .
از قديم ترين روزگاران و حتي پيش از پيدايش خط ، نياز به تامين خوراک و پوشاک از راه شکار حيوانات و احتياج به کسب توانايي براي مقابله با خطرهاي طبيعي و دشمنان گوناگون، جوامع کهن بشري را واداشته بود که به امر تربيت بدني، به عنوان يکي از مهم ترين امور زندگي توجه نمايند و اين حقيقت را دريابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگي انسان ها از اهميتي برخوردار است، مي توان با بهره گيري از تمرين ها و فعاليت هاي جسماني تا حد قابل ملاحظه اي تقويت کرد .
وقتي دولت ها و حکومت ها تشکيل و تاسيس شدند، رهبران آن ها متوجه شدند که براي حفظ يا گسترش مرزهاي خود، نيازمند بازوان توانايي هستند که در جنگ ها بتوانند پيروزي را براي آن ها به ارمغان آورند؛ ويل دورانت در اين باره مي نويسد:
« از ضروريات دولت ها و تاکيد بر روي حفظ نيروي جسماني، پيروزمندي در جنگ هايي بوده است که متکي بر قدرت بدني و نيرومندي جسماني بوده است، و نيرومندي و مهارت بدني، حاصل نخواهد شد، مگر در ورزش هايي که در بازي هاي المپيک مقرر گرديده است.»

ورزش هاي ديگر شامل:
 

پرتاب نيزه، پرتاب ديسک و پرش بلند و کشتي است. رسوم سنت گرايي ورزش باستاني ايراني، هنر زورخانه اي بود که اکنون با اين روش تماس اندکي دارند . در ميان ديگر ورزش هاي ايراني چوگان و پرتاب نيزه هم وجود داشت. دسترسي به ورزش هاي عمومي با تاسيس يونان قديم ، ايجاد شد . کشتي ، دوميداني ، بوکس ، پرتاب نيزه ، پرتاب ديسک و مسابقه ارابه سواري نيز در آن زمان متداول بود .
بازي هاي المپيک هر چهار سال يک بار در دهکده‌هاي کوچک مثل يونان باستانبرگزار مي شد و مردم سراسر جهان به اين المپيک ها فرا خوانده مي شدند .
وجود ورزش هاي منظم براي موجودات زنده مطابق المپيک قرن قديمي و قرن حاضر است. فعال شدن موجودات براي تنظيم غذا و خوراک خود موجب منظم انجام شدن فعاليت ها براي لذت بيشتر مسابقات و فعاليت هايي مثل ماهيگيري و باغباني است . انقلاب صنعتي موجب زياد شدن آلودگي و فرصت نداشتن تماشاگر ورزشي براي دسترسي و تمايل به بازي هاي جهاني شده است. محبوبيت و تمايل داشتن مانند ماشين افزايش گر، موجب ترقي‌هاي حرفه اي متداول ورزشي مي شود .

تاريخچه ورزش در ايران
 

اما در خصوص تاريخچه ورزش در ايران بايد گفت: در ميان کشورهاي مشرق زمين، بي گمان ايران تنها کشوري بود که در نظام تعليم و تربيت خود بيش تري الويت را به ورزش و تربيت بدني داده بود، چه در حالي که چينيان به امر ورزش و تربيت بدني توجه چنداني نداشتند و هندوان نيز پرورش تن و فعاليت هاي بدني را گاه مذموم هم مي دانستند، ايرانيان به اهميت و ارزش توانايي و سلامتي بدن به عنوان وسيله بسيار مهمي براي فراهم آوردن ارتشي سلحشور و پيروزمند، پي برده بودند .
هرودوت ، مورخ مشهور يوناني مي نويسد :
ايرانيان از پنج سالگي تا بيست سالگي سه چيز را مي آموختند:
- سواري
- تير و کمان
- راستگويي.
جوانان تمرينات روزانه را از طلوع آفتاب با دويدن و پرتاب سنگ و پرتاب نيزه آغاز مي کردند، و از جمله تمرينات معمولشان، ساختن با جيره اندک و تحمل گرماي بسيار و پياده روي هاي طولاني و عبور از رودخانه، بدون تر شدن سلاح ها و خواب در هواي آزاد بود. سواري و شکار نيز دو فعاليت معمول و رايج بود و جستن بر روي اسب و فرو پريدن از روي آن در حال دويدن و به طور کلي سرعت و چالاکي، از ويژگي هاي سوارکاران سوار نظام ايران بود .
به خصوص در باره دوران پارت ها يا اشکانيان و پيدايش کلمه پهلوان بايد گفت: شرح فتوحات اين قوم آريايي و حکومت پانصد ساله آن ها پر از دلاوري ها و کوشش هاي اين مردم است. کلمه پهلوان و پهلواني، ريشه پارتي است که هر فرد زورمند را منتسب به پارت يا پرتو و پهلو دانسته اند. اينان مردمي جنگجو و شکارچي بودند .
هنستين ، مورخ يوناني مي نويسد :
" پارت ها جنگ و شکار را دوست داشتند. اين قوم از دوران طفوليت تا به هنگام کهولت هميشه با ورزش و تمرينات سخت جنگي و شکار بار آمده بودند."

اهميت ورزش
 

امروزه ورزش يکي از اموري است که به عناوين مختلف در جهان مطرح شده و گروه زيادي به اشکال گوناگون با آن سرو کار دارند. برخي از مردم، ورزشکار حرفه اي اند و گروهي ورزشکار آماتور . گروهي طرفدار و علاقه مند به ورزش و ديدن برنامه ها، مسابقات و نمايش هاي ورزشي بوده، وعده اي نيز از راه ورزش امور زندگي خويش را مي گذرانند .
وزارتخانه ها و ادارات ورزشي فراواني تاسيس شده و مخارج زيادي صرف ورزش ، ساختن استاديوم ها، مجتمع ها و باشگاه هاي ورزشي و نيز تهيه وسائل و لباس هاي ورزشي و يا تماشاي مسابقات ورزشي مي شود. بخش هاي قابل توجهي از برنامه هاي تلويزيون ، راديو ، مجلات و ساير رسانه هاي گروهي، به ورزشي و اخبار ورزشي اختصاص دارد و خلاصه ورزش يکي از اموري است که در جهان به صورت جدّي مطرح بوده و از جهات مختلف داراي اهميت مي باشد، از جمله:
امروزه يکي از مشکلات جامعه بشري، مساله بي کاري و عوارض ناشي از آن است: بي کاري، به ويژه براي نوجوانان و جوانان و به خصوص در ايام تعطيلات تابستاني مدارس و مراکز آموزشي، بسيار خطرناک و مضرّ است و بايد با آن مبارزه شده ، يا به نحوي اوقات بي کاري را پر نمود که مفيد بوده و يا لااقل مضر نباشد. بسياري از انحرافات، از قبيل: اعتياد به مواد مخدر، دزدي و ايجاد مزاحمت، دعواها و درگيري هاي خياباني، انحرافات جنسي و... زاييده بي کاري و ولگردي است.

تاريخچه ورزش در ايران
 

اما در خصوص تاريخچه ورزش در ايران بايد گفت: در ميان کشورهاي مشرق زمين، بي گمان ايران تنها کشوري بود که در نظام تعليم و تربيت خود بيش تري الويت را به ورزش و تربيت بدني داده بود، چه در حالي که چينيان به امر ورزش و تربيت بدني توجه چنداني نداشتند و هندوان نيز پرورش تن و فعاليت هاي بدني را گاه مذموم هم مي دانستند، ايرانيان به اهميت و ارزش توانايي و سلامتي بدن به عنوان وسيله بسيار مهمي براي فراهم آوردن ارتشي سلحشور و پيروزمند، پي برده بودند .
هرودوت ، مورخ مشهور يوناني مي نويسد :
ايرانيان از پنج سالگي تا بيست سالگي سه چيز را مي آموختند:
- سواري
- تير و کمان
- راستگويي.
- ورزش يکي از مفيدترين و سالم ترين سرگرمي هايي است که مي تواند اوقات فراغت جوانان و نوجوانان را پر کند.
- ورزش، کسالت و تنبلي را از انسان زدوده و به وي نشاط و شادابي بخشيده، او را براي انجام کارهاي و وظايف فردي و اجتماعي آماده نموده و اخلاقش را بهبود مي بخشد.
ورزش، روحيه شجاعت، از خود گذشتگي، مبارزه با ظلم و ظالم و دفاع از مظلوم را در انسان تقويت نموده، اراده وي را قوي مي سازد.
- ورزش، توان رزمي انسان را افزايش مي دهد. بالا بودن توان جسماني نيروهاي نظامي و رزمي، تنها در زمان هاي گذشته که جنگ ها با سلاح هاي سرد صورت مي گرفت، مورد توجه نبوده، بلکه امروزه نيز حائز اهميت فراوان است و تمرينات بدني قسمت عمده اي از آموزش هاي نظاميان و به ويژه کماندوها و نيروهاي ويژه را تشکيل مي دهد. همچنين افرادي که از نقطه نظر بدني و جسماني، ضعيف و يا ناقص باشند، در ارتش پذيرفته نشده و گاه از خدمت سربازي نيز معاف مي گردند.
- اهميت سلامتي و توانمندي جسماني بر کسي پوشيده نيست.
در کتاب زن و ورزش نيز در باره فوايد ورزش چنين آمده است :
" بدن انسان بر خلاف ماشين يا هر وسيله ديگر که بر اثر کار و فعاليت مستهلک مي گردد، با کار جان گرفته و توانايي بيش تري کسب مي نمايد. در زمان هاي گذشته، حرکت و تمرين هاي بدني، بخشي از کار روزانه فرد به شمار مي رفت، اما امروزه بر اثر پيش رفت تکنولوژي و ماشين، بايد بيش تر از گذشته در جستجوي حرکت بود، و هر فرد بايستي آن را در برنامه روزانه خود بگنجاند ... .
تنفس و يا نفس کشيدن وسيله اي است که با آن، اکسيژن به همه بدن مي رسد و مواد زايد و اکسيده به بيرون ريخته مي شود. در خلال تمرين، ميزان نفس کشيدن افزايش مي يابد. شخصي که بدنش تربيت شده با تمرين هاي ورزشي است، آهسته تر و عميق تر از افراد ديگر نفس مي کشد، فشارهاي وارد بر سيستم تنفسي خويش را با تلاش کم تر و کارايي بيش تر پاسخ گوست .
تمرين ها به دستگاه هاضمه به دو طريق کمک مي کنند:
- به علت پي آمد نياز بدن به غذا، اشتها را افزايش مي دهند.
- حرکت اندام هاي هاضمه تسريع مي شود و حرکات دودي شکل معده – که موجب هضم غذا مي گردد – سريع تر و راحت تر صورت مي گيرد.
- تمرين هاي ورزشي ، عمل تخليه را بهبود و از يبوست پيش گيري مي کند. حرکات دودي شکل افزايش مي يابد و در نتيجه ، روند ترشحات بدن کار آمدتر تنظيم مي شوند. به طور کلي افرادي که فعاليت هاي جسماني بيش تري دارند، کم تر از افراد کم حرکت ، به بيماري سنگ کليه و اختلالات مشابه به آن مبتلا مي شوند.
- بسياري از مواد زايد، از طريق غدد عرق در پوست بدن بيرون ريخته مي شود. اين فرايند با تمرين هاي شديد ورزشي تسريع مي شود؛ علاوه بر اين، عرق کردن باعث تميز شدن پوست مي گردد.
- ارزش ديگر تمرين هاي ورزشي، در افزايش توليد سلول هاي قرمز خون در بافت هاي لنفاوي استخوان است. شمارش هموگلوبين خون بر اثر فعاليت بالا مي رود. تمرين ها از بالا رفت فشار خون جلوگيري مي کند."
- به طور کلي نقش ورزش در سلامتي انسان آن قدر زياد است که امروزه بسياري از بيماري ها را با ورزش مداوا مي کنند، که به اين شيوه مداوا "ورزش درماني" گفته مي شود.
- امروزه ورزش در سطح بين المللي ، بعد سياسي نيز به خود گرفته است. گاه اتفاق مي افتد کشوري که بيش تر مردم حتي نام آن را نشنيده اند، يک باره در جهان مطرح شده و به واسطه پيروزي هاي ورزشي، نامش در صفحه اول روزنامه هاي جهان و صدر اخبار قرار مي گيرد. شرکت و يا عدم شرکت تيم هاي ورزشي يک کشور در يک کشور ديگر نيز، گاه جنبه سياسي داشته و به معناي دوستي، دوشمني، اعتراض و ... تلقي مي شود.
- در انسان غريزه قدرت طلبي، برتري جويي و مبارزه وجود دارد. ورزش و مسابقات ورزشي اگر در محيط و جوّ سالم برگزار شوند، زمينه اشباع اين غريزه از طريق صحيح را فراهم مي سازند. اگر اين غريزه و ساير غرايز، کنترل نشده و به مسير صحيح هدايت نشوند، براي جامعه بشري مشکل ساز و مساله آفرين خواهند بود.
- ورزش، توان انسان را براي انجام کارهاي روزمره شخصي و اجتماعي بالا مي برد، حتي عباداتي از قبيل نماز ، روزه ، حج و جهاد نيز با بدني سالم و نيرومند، بهتر، بيش تر و راحت تر جامه عمل به خود مي پوشند.
- انسان مايل است با ديگران باشد و با آنان بياميزد. اين غريزه و يا تمايل شديد را مي توان از طريق ورزش بر آورده ساخت. در ورزش، در زمينه نيل به ارزش هاي اجتماعي ديگري نيز، چون کار گروهي، وفاداري، روحيه ورزشکاري مي توان توفيق يافت. محيط صميمانه و مطلوب ورزشي، اغلب فرصتي مناسب براي ايجاد روابط انساني و شکل گيري دوستي هاست.
- ورزش به انسان تحرک مي بخشد و حرکت و تحرک به ويژه در کودکان لازمه رشد است. اگر عضو نيرومندي از اعضاي بدن يک ورزش کار را چندين ماه در گچ قرار دهند و تحرک را از آن سلب نمايند، ضعيف و لاغر خواهد شد. اگر جنبش بدن کم شود، دفاع بدن کم و ضعيف مي گردد، و همچنان که داشتن تحرک و ورزش موجب سلامتي بدن و طول عمر مي گردد، نداشتن تحرک نيز موجب مرگ زود رس مي شود.

رده بندي ورزش
 

دانستن يک روش براي يک گروه ورزشي هدف بسيار مهمي است و نشان دهنده ي يک نامزد جامع براي ورزش است :

مسابقه
 

- اسب دواني
- نيروي انساني: (دويدن، شنا کردن )
- کمکي انسان: (دوچرخه سواري ، قايق پارويي ، قايق سواري و ... )
- منبع فعال خارجي: (موتور سواري، قايق راني ، قايق سواري و ... )

رقابتي
 

- رزمي: (جودو، کاراته، بوکس، تکواندو ، ووشو ، کونگ فو ، شمشير بازي و...)
- داني:(تيس ، بدمينتون ، واليبال ، اسکواش ، تنيس روي ميز)
تيمي:(بيس بال و فوتبال شهرت بسياري در جهان دارند . بيس بال معروفيت زيادي در آمريکا و ژاپن دارد و فوتبال معروفيت بيشتري در سر تا سر جهان).
مثال هاي ديگري مثل) : راگبي ، هاکي روي يخ ، هاکي روي چمن و ...) مي باشد .

مهارتي
 

هدف: (تيراندازي با کمان ، تيراندازي با تفنگ و ...)
نمايشي: (ژيمناستيک ، اسب سواري ، شيرجه و ...)
استقامت: (وزنه برداري ، پرش سه گام ، پرتاب وزنه و ...)
ورزش هائي که در چند طبقه بندي قرار مي گيرند: (پينتبال ،باي اتلون ...)

جوانمردي در ورزش
 

عامل اصلي در ورزش که بيشتر اوقات همه را به سوي خود جلب مي کند انگيزه و سود در آن است . براي مثال ، قايق راني و اسب دواني نياز به مهارت زياد دارند . علت بروز حرکات جوانمردانه در يک فعاليت به وسيله ي يک آرزو و يا روحيه خوب، تمايل به کسب لذت براي خود است . اما تحمل فشار در بيشتر اوقات به صورت انفرادي ، کار بزرگي است و مقدمه اي براي يک تکنولوژي به نظر مي رسد و اين کار لذت بيبشتري دارد .
فرصت مردم براي فعاليت ها و مسئوليتشان در بيشتر اوقات ، براي جستجو و احترام گذاشتن در ورزش است که با پيوستن فدراسيون ورزشي به IOC ، هر انسان براي خود فرصتي را براي ورزش کردن تنظيم مي کند . در اين راه ، تکميل کردن فرصت ها در فعاليت هاي ورزشي رسمي بيشتر است . بيشتر فعاليت هاي عمومي ، مشهور و معروف اند و تعقيب کردن فعاليت هاي گوناگون زمان زيادي مي خواهد .
جوانمردي در يک بازي معين بايد به گونه اي باشد که هر رقيب چه بعد از مسابقه و چه قبل از مسابقه آن را رعايت کند . جوانمردي نبايد در بردن اجرا شود بلکه بايد در باختن هم باشد . براي مثال در فوتبال يک ورزشکار نبايد خارج از رفتار ورزشي در مقابل ديگران بازي کند و توپ را خارج از زمين لگد بزند . هم چنين از تيم هاي ديگر هم در پرتاباوت انتظار صحيح مي رود و ...

ورزش و تدبير
 

ورزشکاران بزرگ براي وضعيت هاي خيلي دشوار در ورزش ، زمينه ي تدبير را در نظر مي گيرند . برخي احساسات در تخريب احتمالي تدابير ، نقش موثري دارند و ممکن است احساسات ديگران به طور طولاني ، موجب تقويت تيم شده و موثر واقع شود .
در المپيک برلين تابستان 1936 نگاه داشتن تصاوير شايد موجب شناسايي بهتر تمدن ها و تقويت تبليغ در سراسر رويداد ها مي شد . در تاريخ ورزش اسکاتلند و ايرلند نيز ورزش ، به صورت برتر است که براي مثال ، مطابق علامت هاي تخصصي در فوتبال اسکاتلند ، بازي فوتبال انجام مي شود که نشات گرفته از فوتبال انگلستان است .

هنر و ورزش
 

ورزش به هنر خيلي وابسته است . اسکي روي يخ و تاي چي ورزش هاي هنري است براي رسيدن به يک منظره ي تماشايي ، و موجب حادثه و تجربه اي براي تماشاچي مي شود . همين طور وجود تماشاگران عامل اصلي اين فعاليت هاي ورزشي و هم چنين به اجرا در آوردن هنر شان است و چنين هنري مثل اجراي هنر ژيمناستيک و غيره است . حقيقت هنر ورزش ، در برخي مواقع احتمالي ، به ماهيت آن ورزش بستگي دارد.

ورزش وسلامتي
 

ورزش ، يكي از عوامل اساسي كنترل قند خون .
جثه شما به هر اندازه كه هست، ورزش كنيد!
هر چقدر كه چاق باشيد باز هم ميتوانيد فعاليت جسماني انجام دهيد.
شما ممكن است نتوانيد مثل افراد ديگر فعالت بدني داشته باشيد. و شايد فراهم كردن وسايل و تجهزات مناسب برايتان دشوار باشد. ورزش كردن با ديگران سبب مي شود كه احساس نشاط بيشتري پيدا كنيد، مواجه شدن در اينگونه رقابتها سخت است اما قابل انجام است. اين مطلب به شما كمك مي كند كه براي سالم ماندن ورزش و فعاليت نمائيد ، اگر چه خيلي چاق هم باشيد.

چرا ورزش كنيم؟
 

ورزش به افزايش طول عمر شما كمك كرده و شما را كه از بيماريها زير محافظت مي نمايدكه شامل :
- ديابت
- بيماريهاي قلبي _ عروقي
- افزايش فشار خون
- پوكي استخوان
- التهاب مفاصل
اگر شما يكي از مشكلات فوق را داريد، با ورزش كردن مي توانيد آنرا كنترل نماييد.

ورزشهاي منظم در بهتر شدن روحيه شما مؤثر است زيرا:
 

- نسبت به خودتان نگرشي بهتر پيدا مي كنيد
- سبب كاهش استرس مي شود
- ظرفيت يا حوصله شمارا بيشتر مي كند
- اعتماد به نفس را در شما تقويت مي كند
- كمك مي كند كه خواب بهتري داشته باشيد.
- توانايي جسمي و رواني شما را افزايش مي دهد
- ورزش كردن مي تواند براي شما لذت بخش باشد.

براي شروع چه كاري انجام دهيم؟
 

شروع به ورزش كنيد و در انجام آن مداومت داشته باشيد.
به آرامي شروع كنيد: بدن شما براي انجام ورزشهاي جديد نياز به گذشت زمان دارد.
گرم كننده: با ورزشهاي گرم كننده بدنتان را براي انجام ورزشهاي سنگين تر آماده مي كنيد. شانه هايتان را بالا ببريد، روي پنجه پا بايستيد، بازوهايتان را بچرخانيد، در جائي كه ايستاده ايد قدم رو كنيد، شما بايد چند دقيقه اي (حداقل يك دقيقه) قبل از انجام ورزش ، حتي پياده روي اين حركات را انجام دهيد.
ورزشهاي شل كننده: حركات را كم كم متوقف كنيد. اگر شما سريع راه مي رفتيد، راه رفتن خود را به تدريج كند كرده تا بدنتان سرد شود يا اينكه مي توانيد چند دقيقه اي دراز بکشيد. اين عمل كمك ميكند كه قلبتان محافظت كنيد و ماهيچه ها شل شده و در نتتيجه از صدمات ماهيچه اي جلوگيري مي شود.
تعيين اهداف: اهداف مي تواند بصورت كوتاه مدت يا بلند مدت تعيين شود. يك هفته كوتاه مدت را ممكن است به اين صورت برنامه ريزي كنيد كه حداقل درسه روز هفته هر روز 5دقيقه ورزش كنيد. در هدف بلند مدت، ممكن است شما به اين صورت برنامه ريزي کنيد كه تا پايان 6ماه حداقل 5روز، روزانه 30 دقيقه پياده روي كنيد.
پيروي كردن از برنامه: فعاليتهاي خود را يادداشت كنيد و آنها را نزد خود نگه داريد تا اگر حس خوبي در مورد برنامه هايي كه انجام مي دهيد نداشتيد با برگشتن و مرور كردن فعاليتهاي آغازين خود خوشحال واميدوار شويد.
انجام يك ورزش مناسب در كارهاي روزانه زندگي: ورزشي را انتخاب كنيد كه براي شما مناسب تر است.
يك حامي (حمايت كننده) داشته باشيد: با يك دوست و يا يكي از اعضاء خانواده خود ورزش كنيد زيرا در اين صورت براي شما لذت بخش تر مي شود. ورزش كردن با يك رفيق شما را سرحال مي كند.
لذت بخش باشد: از بين ورزشهاي مختلف سعي كنيد كه ورزشي را كه واقعاً براي شما لذت بخش است را انتخاب كنيد.
خودتان را تشويق كنيد: اگر نمي توانيد ورزش كنيد يا ورزش كردن براي شما خيلي سخت است، نسبت به همان مقدار كه مي توانيد ورزش كنيد تا لااقل احساس خوبي داشته باشيد .مثلاً اگر توانسته ايد آنقدر پشتكار داشته باشيد كه از صندلي خودبلند شويد و يا مقداري پياده روي كنيد احساس سر بلندي و افتخار كنيد. وقتي برگرديد و به زمان شروع ورزش فكر كنيد،ممكن است نسبت به آينده خود اميدوارتر شويد.

افراد ديابتي چه نوع فعاليتهاي را مي توانند انجام دهند؟
 

ورزش هاي هوازي مثل شنا، پياده روي
تمرين هاي برنامه ريزي شده
كار در خانه
باغباني (كار در حياط منزل)
فعاليتهاي اجتماعي
ورزشها يا فعاليتهاي فيزيكي كه برايتان مشكل است را انجام ندهيد. در شروع كار هر چه مدت ورزش كردن كوتاهتر باشد(چند دقيقه) براي سلامتي تان بهتر است . بسياري از افرادي كه هيكل بزرگ دارند هم مي توانند از بعضي يا همه ورزشهايي كه در اين مجموعه آورده شده است انجام دهند، براي انجام اين ورزشها نياز به مهارت يا تجهيزات خاصي نمي باشد.
اين مجموعه به هر دو نوع ورزشها (ورزشهايي با نياز به تحمل وزن دارند، ورشهايي كه نياز به تحمل وزن ندارند)، مي پردازد. ورزشهايي كه نياز به تحمل وزن دارند شامل: پياده روي . فوتبال، … .، ورزشهايي كه نياز به تحمل وزن ندارند شامل: شنا است كه فشا ر را از روي مفاصل كم مي كند. اگر شما مشكلات مفصلي داريدممكن است اين نوع ورزش براي شما مناسب تر باشد.
قبل از آنكه شروع به ورزش كنيد، وضعيت سلامت خود را كنترل نمائيد.
اگر چند سالي است كه ورزش نكرده ايد و يا قصد داريد كه ورزشهاي سبك را كنار بگذاريد و ورزشهاي سنگين انجم دهيد و يا بيماري قند ،قلب و يا فشار خون و يا بيماري التهابي مفاصل (مثل زانو) داريد، بايد قبل از آن توسط يك پزشك ويزيت شويد.
ورزش سبك: پياده روي يك ورزش سبك (از نوع تحمل كننده وزن ) است.
اگرشما در طور روز در اطراف منزل يا حياط قدم بزنيد به سلامتي تان كمك كرده ايد اما اگر پياده روي منظم و پيوسته همراه با تنفس عميق انجام دهيد به سلامتي شما بيشتر كمك مي كند زيرا همانطور كه عضلات پا در حال فعاليت است قلب و ريه شما هم فعالتر مي شوند. اگر تا كنون ورزش نمي كرديد، بايد با آهستگي شروع به ورزش كنيد. سعي كنيد درهفته اول فقط رزوي 5 دقيقه پياده روي كنيد هفته بعد روزي 8 دقيقه ورزش كنيد. زماني كه توانستيد 8دقيقه ورزش را براحتي انجام دهيد مي توانيد طول مدت ورزش را به 11دقيقه برسانيد. طول مدت ورزش را تدريجاً 30دقيقه افزايش دهيد و يا پياده روي را با سرعت انجام دهيد

اثرات مفيد ورزش بر بدن انسان
 

- افزايش حداکثر جذب اکسيژن در بدن.
- افزايش کارآيي قلب از طريق حجم خون پمپ شده در يک ضربان.
- کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش فشار خون.
- کاهش عوارض و احتمال مرگ و مير ناشي از نارساييهايقلبي.
- کاهش مقاومت عروقي براي عبور دادن جريان خون.
- افزايش جريان خون منطقه‌اي و نقل و انتقال اکسيژن به بافتها.
- افزايش توانايي بدن در مصرف اسيدهايچرب آزاد به عنوان سوبسترا در هنگام فعاليت.
- افزايش توليد ليپوپروتئينهاي سنگين ( HDL ) که براي بدن مفيد هستند.
- افزايش و بهبود تحمل بدن در هنگام تمرين.
- کاهش و يا از بين بردن چاقي و افزايش قدرت عضلاني.
- افزايش توليد اندروفينها که مخدرهاي دروني هستند.
- افزايش توليد عرق به هنگام فعاليت که در نتيجه تحمل بدن در برابر گرما بالا مي‌رود.
- جلوگيري از استئوپروز يا پوکياستخوان در صورت انجام تمرينات تحمل وزن.
- افزايش تحمل گلوکز در بدن.
- افزايش تحمل کار بدني و کاهش تنگينفس در بيماران مبتلا به انسداد مزمن ريه.

تاثير ورزش بر تناسب فيزيکي و گذران عمر
 

هر چه سن آدمي بيشتر مي‌شود، اثرات فيزيولوژيک افت عملکرد بدن زيادتر مي‌شود. افزايش سن باعث تحليل رفتن قدرت عضلات و کاهش تعداد فيبرهايعضلاني مي‌شود. ورزش مادام‌العمر مي‌تواند سرعت تحليل رفتن عضلات را کم کند و عضلات را تقويت کند. ورزش و تمرينات بدني در افراد مسن‌تر باعث بهبود کارکرد اعضاي بدن مي‌شود. تمرينات ورزشي مرتب ، سرعت تنزل قدرت بدني در گذر عمر را کمتر مي‌کند. به نظر مي‌رسد اين نتايج مثبت بخاطر تاثير تقويتي ورزش روي سلسله اعصاب باشد و نه بازسازي عضلات.

كليات
 

از آنجا که برروي ورزشکاران زن تحقيقات دقيق و گسترده اي صورت نگرفته است،يک اتفاق نظر کلي در مورد سطح عملکرد آنها وجود ندارد.وجود اختلافات فيزيولوژيک و نيز ساختاري بين جنس زن و مرد هم مزيد بر علت شده است.اما با توجه به آنچه که تا به امروز ميدانيم،به تعدادي از خصوصيات و ويژگي هاي جنس مونث در ارتباط با ورزش و فعاليت بدني اشاره ميکنيم.
اگر چه بر اساس نظر سنجي ها،اکثر ورزشکاران زن معتقد به افت عملکرد بدني در جريان دوران قاعدگي هستند،اما از لحاظ فيزيکي زناني بوده اند که در طي زمان قاعدگي قادر به شکستن رکورد هاي جهاني شده اند. فعاليت ورزشي شديد باعث کاستن سطح استروژن خون ميشود،اما لزوماً روي سطح عملکرد بدني اثري نمي گذارد. در تمرينات با شدت برابر،اختلافي در ميزان بروز آسيبهاي ناشي از ورزش در زن ومرد ديده نميشود. قرص هاي ضد بارداري احتمالاً سبب تغييرات چشمگير فيزيولوژيک در بدن زن مي شوند،اما تاثير عمده اي روي عملکرد فرد نخواهند گذاشت.
حاملگي در 2 تا 3 ماه اول،اثر منفي روي عملکرد نمي گذارد.لابد ميدانيد در المپيک سال 1956 ملبورن،3 تن از برندگان مدال طلا حامله بودند.حتي بعد از طي حاملگي اگر وضعيت جسمي و شکل پيش از حاملگي زن بازگردد،مشکلي در رقابتهاي ورزشي نخواهد داشت.
ورزش سبب بهبود دانسيته(تراکم)استخواني زنان نميشود بلکه فقط سبب حفظ آن ميگردد.در صورت مصرف مقادير کافي کلسيم،ورزش احتمالاً در شکل گيري استخوانهاي قويتر کمک خواهد کرد.هيچ محدوديت سني براي شرکت در ورزشهاي استقامتي وجود ندارد.حتي زنان80 ساله هم توانايي شرکت منظم در دوهاي ماراتن را دارند،گرچه که مدت زمان طي شده بيشتر خواهد بود.دقيقاً معلوم نيست که آيا زنان سريعتر مي دوند يا مردان،فقط مي دانيم که در ازاي هر دهه عمر،زنان توانايي سرعت بخشي در دويدن به ميزان 14 متر در دقيقه دارند.در حاليکه اين رقم براي مردان 7 متر در دقيقه است البته با توجه به اختلافات فيزيکي به نظر نميرسد که زنان توانايي غلبه بر مردان در مسافتهاي کوتاه را داشته باشند.اما عکس اين موضوع در دوهاي در مسافت طولاني صدق مي کند که به نظر ميرسد به علت چربي بالاتر موجود در بدن زنان است که به عنوان منبع انرژي عمل ميکند.به علاوه تعريق ران در دماهاي بالاتر،سبب حفظ و نگهداري بيشتر آب بدن خواهد شد.

آيا بين مردان و زنان ورزشکار اختلافات فيزيولوژي وجود دارد؟
 

بله اين اختلافات در زمينه سيستم اسکلتي و عوامل بيومکانيکي نمود دارند.ورزشکاران زن بطور معمول(ولي نه هميشه)کوچکتر و کوتاهتر بوده،لگني پهن تر دارند،زانوها به داخل متمايل شده و ساق پاها انحناي کمتري دارند.اين خصوصيات از جمله مواردي است که احتمال ايجاد بعضي از آسيبها مانند دردهاي کشککي-راني را بالا ميبرد.ورزشکاران زن درصد بالاتري از چربي بدن داشته و حدود30 درصد قدرت عضلاني کمتري نسبت به مردان دارند که خصوصاً مربوط به اندام فوقاني است.اما در هر صورت به رشته ورزشي خاص است تا اينکه جنسي خاص عاملشان باشد.

آيا ورزش کردن براي زنان سودمند است؟
 

تمرينات منظم ورزشي داراي فوايد مشابهي در زنان و مردان است.يعني کاهش فشار خون،پايين آوردن تعداد ضربان قلب و افزايش ظرفيت هوازي همراه با کاهش درصد چربي بدن،تمام تمام موارد فوق به پيشگيري از آترواسکلروز و بيماريهاي قلبي کمک ميکنند.به علاوه ورزشهاي توام با اعمال وزن روي بدن،سبب تقويت استخوانها و جلوگيري از پوکي استخوان مي شوند.

آيا يک زن ميان وزن مي‌تواند يک مرد سنگين وزن را بلند کند ؟
 

پاسخ مثبت است. موارد زيادي ديده شده که يک زن شصت کيلوگرمي توانسته است که يک فرد صد کيلويي را به راحتي بلند کند. البته يک زن شصت کيلوگرمي گاهي هم مي‌تواند يک فرد فوق سنگين مثلاً 120 کيلوگرمي را نيز روي پشتش کول کند.

آيا يک زن مي‌تواند يک مرد را در کشتي آزاد شکست بدهد ؟
 

به ندرت اما پاسخ مثبت است. مخصوصا اگر مهارتهاي کشتي زن بالاتر باشد اين امر امکانپذير است. در کشورهايي مثل آمريکا در مسابقات کشتي آزاد دبيرستاني، گاهي دختراني هم پيدا ميشوند که در مسابقات پسرانه شرکت مي‌کنند و عنوان مي‌آورند .

در چه مواردي بانوان نبايد ورزش كنند ؟
 

زماني تصور ميشد که ورزش شديد به سيستم توليد مثل زنان آسيب وارد ميکند.در ضمن عقيده داشتند که زنان خصوصاً در جريان عادت ماهيانه نبايد ورزش کنند.امروزه خلاف هر دوي اين موارد ثابت شده است.

فوايد فعاليت بدني و ورزش در يک زن باردار
 

انجام تمرينات منظم بدني در طي حاملگي سبب بهبود خواب،بالا رفتن حس اعتماد به نفس،کاهش شدت و يا بروز درد کمر و وريدهاي واريسي،جلوگيري از افزايش بيش از حد وزن و حفظ سطح آمادگي بدني مادر ميشود.اگرچه از لحاظ تئوريک،ورزش شديد در جريان حاملگي ميتواند سبب ايجاد آسيب هايي به نوزاد و يا مادر شود.با توجه به تحقيقات انجام شده لزومي به کاهش شدت ورزش در زن باردار حس نمي شود.
قطع ورزش در صورت وجود هر يک از علائم زير توصيه ميشود:
تنگي نفس،سردرد،ضعف عضلاني،تهوع،خستگي،درد قفسه سينه،درد پشت،درد لگن،اشکال در راه رفتن،کاهش فعاليت جنين،انقباضات متوالي رحم،خونريزي از واژن و ترشح مايع آمنيوتيک.

علل اصلي ايجاد صدمات ورزشي چيست؟
 

عدم آمادگي بدني،گرم نکردن بدن پيش از شروع فعاليت ورزشي،استفاده از تکنيک هاي نادرست و نيز ماهيت خود رشته ورزشي از جمله دلايل ايجاد آسيب هاي ورزشي هستند.

چگونه ميتوان از بروز صدمات ورزشي جلوگيري کرد؟
 

ارتقا دانش و سطح معلومات مربيان و خود ورزشکاران،داشتن سطح آمادگي بدني مطلوب و گرم کردن بدن به اندازه کافي و قبل از مبادرت به انجام فعاليت مي توانند از ميزان بروز آسيب هاي ورزشي بکاهند.
ارسال مقاله توسط کاربر محترم سايت : masood1371
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image